Śkrípajúci vetrák na GPU
Śkrípajúci vetrák na GPU
zdarvím mám novú polročnú PC zostavu o ktorú sa pravidelne starám a všimol som si že mi škrípe vetrák na GPU (sapphire r9 270x) pri položení PC na bok zvuky prestanú. Ćítal som na nete že to môže byť niečo z cievkou alebo zlým uchytením napájania fanov. Cez program Trixx mi to robí pri 60%+- oťáčkach ale pri 100% nie ? Reklamácia je podla mňa zbytočná stráta času pretože to aj tak po mesiaci pošlú späť že chyba tam nie je .. ešte som skúšal pritiahnuť skrutky na vetrákoch a zdá sa mi že škrípanie je slabšie ale stále to dosť vyrušuje . Ďakujem za rady ,
-
- Pohlaví:
Re: Śkrípajúci vetrák na GPU
Vítej na PC-HELP!
nejprve přesně identifikuj, jaký ventilátor to dělá. Zkus ho na chvíli zastavit.
nejprve přesně identifikuj, jaký ventilátor to dělá. Zkus ho na chvíli zastavit.
pravdepodobne pravý na GPU :/ ten zvuk je strašný pridal by som aj nahrávku ale nedá sa :/ (fany na gpu som skúšal zastaviť aj prstom a som si 100% istý že je problém v nich)
-
- Pohlaví:
takže když jsi ho zastavil, tak skřípání utichlo?
áno pri otáčkach cca od 60 do 75% to škrípe . Takéto otáčky sú nastavené na zaťaženie pri hrách a pod. takže to robí hlavne vtedy.
Zpět na “Problémy s hardwarem”