Zdravím,
dnes mi z ničeho nic začal vibrovat větráček od zdroje, zkoušel jsem ho projet vysavačem, abych vyčistil možný prach, ale nepomohlo. Po delším sledování jsem došel k závěru, že větráček nějakým způsobem drhne o železný kryt, který chrání ten větráček. Zkusil jsem tedy dotáhnout všechny 4 šroubky, ale větráček začal vibrovat ještě hlasitěji, když jsem je zkusil všechny povolit, bylo to lepší, ale po chvilce to opět začalo drhnout. Tak jsem se rozhodl, že ten kryt odmontuji a vyndám. Teď to už nevibruje, jen se sem tam ozve nějaký šramot, což je pravděpodobně způsobeno vyndaným krytem. Můj počítač je již 5-6 let starý veterán. Proto se ptám, jestli hrozí nějaké ohrožení zdroje, ba dokonce v horším případě PC, když je nyní větráček bez krytu. V příloze je obrázek tvarem podobném krytu. Předem děkuji za odpověď.
Větráček od zdroje začal drhnout
Větráček od zdroje začal drhnout
- Přílohy
-
- Jedná se o podobný kryt, jako na obrázku.
- liberty.jpg (41.4 KiB) Zobrazeno 418 x
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Větráček od zdroje začal drhnout
Pokud nebyl kry prohnut na ventilátor, tak je problém s nějak uvolněným ventilátore ve zdroji. Odebrání krytu není určitě to správné řešení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Větráček od zdroje začal drhnout
Tak ho rozeber a podívej se na ložiska. Záruku mít nebude a jestli je v dobré kondici na dálku neodhadnu. Vysypaná ložiska a vyměnit se to dá třeba za Arctic, Noctua, Be Quiet! a další. V tom problém není, jen ta pečeť a záruka.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3543
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:20
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7595
-
od Rosta_Kolmix
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 20:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”