Dobrý den, jelikož se rychlím tempem blíží vydání Zaklínače 3 rád bych s vámi odborníky prokonzultoval pořízení nového pc, které by toho Zaklínače dokázalo rozběhat na nějaké to slušné nastavení.
Do pc mohu investovat nanejvýše 22K. Bohům žal do rozpočtu se musí směstnat bedna i monitor + nějaká ta klávesnice. Bez OS. Nehodlám nic taktovat.
Klávesnici nepotřebuji žádnou herní. Hlavně tam musí být tlačítka zesílit, ztišit, vypnout zvuk, další skladba, play/pauza, stop. Pokud někdo víte o nějaké takové byl bych velice rád!
Procesor nejspíše i5 což? Nebo raději nějaký AMD? V mé předchozí sestavě jsem měl jistý AMD se kterým jsem měl strašné problémy s přehříváním. Takže bych pro tentokráte raději vyzkoušel intel i když se mi zda poněkud předražený. Stojí za ty peníze? Uchladí tu i5 přibalený chladič?
Do grafické karty asi více jak 6K dáti nemohu. Takže tam nemám moc na výběr. Mohu si zvolit mezi GTX 960 a AMD R9 280. A upřímně ta nVidia se mi na ten "výkon" zdá dosti předražená. Takže bych nejspíše sáhl po AMD R9 280. Jen nevím kterou Sapphire, Gigabyte nebo MSI?
Nuže a zbytek v tom se opravdu ztrácím. Rád bych se zeptal jakpak jsou na tom dnešní integrované zvukovky? Je nutné přikoupit externí? Dále bych rád 8GB ram.
Velké dilema mám s výběrem monitoru, již nějakou tu dobu jsem na rozlišení 1366x768 a nejsem jsi jist zdalipak je moudré k takové grafice chtít full HD. Jaké jsou prosím vás výhody takového monitoru? Na monitor asi max 3000 Kč. Děkuji za rady snad se dobereme něčeho slušného.
PC 22000 Kč Vyřešeno
Re: PC 22000 Kč
FHD by už mělo v dnešní době být standardem.
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Procesor bych určitě volil i5, AMD zde nemá co nabídnout, jen FX 9000 ale ty mají šílené provozní vlastnosti. Pak tu máme FX 6300 a 8300, jelikož u her využiješ jen do 4 jader, tak je nesmysl vzít osmijádrové 8300, které je oproti šestijádru 6300 dražší a nabídne menší výkon, protože má menší výkon na jedno jádro. Bohužel 6300 se potom vyrovná maximálně i3, nikoliv i5. FX 6300 se teď oproti i3 stává docela zajímavý, protože je o dost levnější než i3, ale tady se bavíme o i5 a zde je situace jiná, tady i5 dominuje a nemá konkurenci. Navíc AMD hodně topí, pokud u Intelu si vystačíš s BOXem, zde musíš chladič dokoupit a přidat na zdroji kvůli vyšší spotřebě. Nejde ani upgradovat, protože 8300 ti toho moc nenabídne a vyšší řada je nepoužitelná. i5 bych bral přesněji 4460.
Pokud se rozhoduješ mezi GTX 960 a nečím jiným, jako konkurenci bych postavil R9 285. Je pravda, že nabídne vyšší výkon R9 285, ale GTX 960 má lepší chladič a má menší spotřebu a na Full HD je to super volba. Volil bych Gainward GTX 960 Phantom.
Integrované zvukovky už jsou dnes prakticky ve všech deskách, takže ani nemáš šanci koupit desku bez ní. Pokud nejsi nějaký audiofyl, tak integrovaná je více než dostatečná a většina uživatelů nemá žádný problém ji používat.
Full HD (1920x1080) je dnes základ, nic pod nemá na hry smysl pořizovat.
Pokud se rozhoduješ mezi GTX 960 a nečím jiným, jako konkurenci bych postavil R9 285. Je pravda, že nabídne vyšší výkon R9 285, ale GTX 960 má lepší chladič a má menší spotřebu a na Full HD je to super volba. Volil bych Gainward GTX 960 Phantom.
Integrované zvukovky už jsou dnes prakticky ve všech deskách, takže ani nemáš šanci koupit desku bez ní. Pokud nejsi nějaký audiofyl, tak integrovaná je více než dostatečná a většina uživatelů nemá žádný problém ji používat.
Full HD (1920x1080) je dnes základ, nic pod nemá na hry smysl pořizovat.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
No o AMD jsem uvažoval hlavně proto, že je na něm postavená PS4 takže by se to do budoucna mohlo nějak vyvinout. Ale nejspíše tedy půjdu do i5.
Co se týče R9 285 slyšel jsem že se moc nepovedla to už radši 280x jenže ta je o 2K dražší. Pořád nevím jak se rozhodnout Jestli 960 nebo 280 jenže podle testů je lepší 280. Ano vím že většina MB má integrovanou zvukovku teď již jen vybrat nějakou kvalitní k té i5. Ohledně monitoru stále jste mi nikdo nenapsali jaké výhody přináší. To že je to pro vás standard je sice hezké, jenže já stále běžím na 1366x768 takže absolutně nevím o co jde, pro mne je standard toto. Já to vidím tak, že menší rozlišení než 1920x1080 je levnější a na grafiku méně náročné.
Co se týče R9 285 slyšel jsem že se moc nepovedla to už radši 280x jenže ta je o 2K dražší. Pořád nevím jak se rozhodnout Jestli 960 nebo 280 jenže podle testů je lepší 280. Ano vím že většina MB má integrovanou zvukovku teď již jen vybrat nějakou kvalitní k té i5. Ohledně monitoru stále jste mi nikdo nenapsali jaké výhody přináší. To že je to pro vás standard je sice hezké, jenže já stále běžím na 1366x768 takže absolutně nevím o co jde, pro mne je standard toto. Já to vidím tak, že menší rozlišení než 1920x1080 je levnější a na grafiku méně náročné.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
O těch grafikách více méně platí to, co jsem napsal výše - bral bych tedy tu GTX 960. Pokud bys chtěl ušetřit, tak deska stačí i GIGABYTE B85M D3H nebo větší MSI B85-G41 PC-Mate. Pokud se najdou peníze navíc, šel bych do MSI B85-G43. Čím menší rozlišení, tím více je to náročnější na procesor a na tak miniaturním čtverečkovaném rozlišení se ta karta ani nevyužije (tím myslím její výkon).
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
ZiklCZ píše:FHD by už mělo v dnešní době být standardem.
V dnešní době by mělo být už dávno standardem Ultra HD, to by ovšem cenu a výrobu nesměly uměle omezovat IT korporace.

Taky výkon grafických čipů (dále herních konzolí) by se musel pekelně rychle přizpůsobovat.
Skládal bych takhle (fíha, dlouho jsem to nedělal

Děkuji, zajímavá sestava. Jen ta bedna není nějak moc drahá? A je tam pouze 1 ventilátor musel bych ještě dokoupit jeden do předu což.
http://www.czc.cz/zalman-z1-cerna/143541/produkt ?
No a zase ta 960
omlouvám se již to musí býti asi otravné, ale i po vašich doporučeních já stále té kartě moc nevěřím. V testech dosahuje horších výsledků než 280 a 280x.
i5 vs Xeon mělo by to smysl nebo je xeon "zbytečně" výkonný?
Ano já vím s tak malým rozpočtem se zázrak nestane, ale rád bych z toho vymáčkl co to jen půjde.
http://www.czc.cz/zalman-z1-cerna/143541/produkt ?
No a zase ta 960

i5 vs Xeon mělo by to smysl nebo je xeon "zbytečně" výkonný?
Ano já vím s tak malým rozpočtem se zázrak nestane, ale rád bych z toho vymáčkl co to jen půjde.
- Karlik
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak Xeon/7 na hry smysl mají jen když máš velkýrozpočet a nekupuješ to na úkor grafiky.
Pokud můžeš dát ještě nějaký peníze navíc tak je dej spíš do grafiky.
Pokud můžeš dát ještě nějaký peníze navíc tak je dej spíš do grafiky.
PC:
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nechal bych tam tu i5.
Klidně tam tu skříň dej, Z1 není špatná. Bedna není nikdy nějak moc drahá, k takovým sestavám se před rokem a půl vesele dávala Fractalka, která stála 2,4k. Jen trend "nejvýkonnější grafika, srát na zbytek" se tady v poslední době natolik rozmohl, že bych byl za blázna, kdybych ti tam dal nějaké komfortní komponenty a tišší chlazení na úkor grafiky.
Klidně tam tu skříň dej, Z1 není špatná. Bedna není nikdy nějak moc drahá, k takovým sestavám se před rokem a půl vesele dávala Fractalka, která stála 2,4k. Jen trend "nejvýkonnější grafika, srát na zbytek" se tady v poslední době natolik rozmohl, že bych byl za blázna, kdybych ti tam dal nějaké komfortní komponenty a tišší chlazení na úkor grafiky.

Nevím no do sestavy za 20K je asi dosti zbytečné cpát bednu za 2,5K. Už dost že mi tam zaclání ten monitor. Není doba odezvy 6ms moc?
Nechám tam tedy i5 snad to bude do budoucna stačit. Také ještě ta MB co jste vybral nemá podporu xeonu kdybych jej náhodou v budoucnosti chtěl vyměnit. Kdybych tedy ještě 2K přidal nebylo by lepší dam dát místo 960 tu http://www.czc.cz/sapphire-r9-280x-vapo ... 27/produkt ? A také utáhl by to ten zdroj s touto grafikou?
Nechám tam tedy i5 snad to bude do budoucna stačit. Také ještě ta MB co jste vybral nemá podporu xeonu kdybych jej náhodou v budoucnosti chtěl vyměnit. Kdybych tedy ještě 2K přidal nebylo by lepší dam dát místo 960 tu http://www.czc.cz/sapphire-r9-280x-vapo ... 27/produkt ? A také utáhl by to ten zdroj s touto grafikou?
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Raději tam dej B85 G43 desku, ale kde jsi přišel na to, že tam nepůjde dát Xeon? http://www.asus.com/cz/Motherboards/B85 ... pDesk_CPU/
Tu grafiku ne, moc žere. GTX 960 bude výkonná dost a nabídne polovinu spotřeby té 280X.
Pokud máš peníze navíc, investuj je do monitoru a chlazení.
Odezva ti může být fuk, cokoli pod 16ms je u LCD monitoru v pořádku. Ten monitor má VA panel, což je něco "navíc" oproti TN. Taky je za slušnou cenu.
S příplatkem takhle, IPS monitor, chlazení a krapet lepší deska.
http://www.czc.cz/7hcig0nem0iib9cfjk51ss55ff/seznam
Tu grafiku ne, moc žere. GTX 960 bude výkonná dost a nabídne polovinu spotřeby té 280X.
Pokud máš peníze navíc, investuj je do monitoru a chlazení.
Odezva ti může být fuk, cokoli pod 16ms je u LCD monitoru v pořádku. Ten monitor má VA panel, což je něco "navíc" oproti TN. Taky je za slušnou cenu.
S příplatkem takhle, IPS monitor, chlazení a krapet lepší deska.
http://www.czc.cz/7hcig0nem0iib9cfjk51ss55ff/seznam
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”