PC 22000 Kč Vyřešeno
Re: PC 22000 Kč
Proč zrovna do monitoru a chlazení? V čem je ten monitor lepší? Myslel jsem že i5 přibalený chladič uchladí. Není to zbytečný výdaj? 960 vs 280x podle testů vychází většinou více jak o 10 snímků pro 280x a v zátěži by to mělo žrát max 320W. Nevím no mám v tom guláš. Máte nějaké zkušenosti s tou 960? Není dnes 128bitová sběrnice a 2GB málo?
kdo chce výkon neřeší spotřebu, ber 280X 

- TheEffectex
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kdyby GTX 960 nebyla dobrá grafika (v té cenové kategorii samozřejmě) tak jí nikdo nekupuje a nerozjela by většinu her na Ultra.
Já osobně bych určitě vzal tu GTX 960. Sám si jí teď budu do dvou týdnů kupovat.
Já osobně bych určitě vzal tu GTX 960. Sám si jí teď budu do dvou týdnů kupovat.
MB MSI B85-G43
GPU MSI GTX 960 2GB
CPU Intel Core i5 4460
RAM 8 GB Kingston HyperX Fury 1600 MHz
PSU Seasonic M12II-520W
SSD Samsung 850 EVO 120GB(System) HDD Seagate Barracuda 7200.14 1TB
LCD BenQ XL2411Z
MOUSE Razer Deathadder PAD Razer Goliathus
AUDIO Kingston HyperX® Cloud
KB: Corsair Strafe
OS Win 7 Ultimate 64bit
GPU MSI GTX 960 2GB
CPU Intel Core i5 4460
RAM 8 GB Kingston HyperX Fury 1600 MHz
PSU Seasonic M12II-520W
SSD Samsung 850 EVO 120GB(System) HDD Seagate Barracuda 7200.14 1TB
LCD BenQ XL2411Z
MOUSE Razer Deathadder PAD Razer Goliathus
AUDIO Kingston HyperX® Cloud
KB: Corsair Strafe
OS Win 7 Ultimate 64bit
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vyplatí se kvůli těm 8% výkonu připlácet krom R9 280X (1692,- Kč) ještě za zdroj (další tisícovka)? Myslím, že ne. http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... g?start=23
500W Seasonic je totiž na hraně a já bych jej k R9 280X zrovna nedával.
Na CZC mají levnější R9 280X skladem, ale je to Dual X, těch se ještě teď povaluje po bazarech nepočítaně a za polovinu ceny nové.
Kdo chce výkon, měl by řešit spotřebu i výkon.
Jo a ptáš se proč do monitoru a chlazení? Platíš za kvalitní IPS panel a vyrovnané realistické barvy. Box od Intelu sice uchladí, ale bude řvát jako prase. Uši poděkují, ten Gelid je za ty prachy paráda, monitor taky.
Jde vidět, že v tom máš guláš, tak nevymýšlej pitomosti a nech si poradit.
Poslední dva dotazy zodpovím jednoduše a nebudeme se k nim už vracet...
Ano, dobré.
Ne, jak kdy.
500W Seasonic je totiž na hraně a já bych jej k R9 280X zrovna nedával.
Na CZC mají levnější R9 280X skladem, ale je to Dual X, těch se ještě teď povaluje po bazarech nepočítaně a za polovinu ceny nové.
Kdo chce výkon, měl by řešit spotřebu i výkon.
Jo a ptáš se proč do monitoru a chlazení? Platíš za kvalitní IPS panel a vyrovnané realistické barvy. Box od Intelu sice uchladí, ale bude řvát jako prase. Uši poděkují, ten Gelid je za ty prachy paráda, monitor taky.
Jde vidět, že v tom máš guláš, tak nevymýšlej pitomosti a nech si poradit.
Poslední dva dotazy zodpovím jednoduše a nebudeme se k nim už vracet...
Souske píše:Máte nějaké zkušenosti s tou 960?
Ano, dobré.
Souske píše:Není dnes 128bitová sběrnice a 2GB málo?
Ne, jak kdy.
testy Nvidláků na pct říkají 8%, tady zas 15% http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/ ... ng/29.html
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1 ... AW012WPV01
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1 ... AW012WPV01
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Koukám, že na Alfě mají celkem levno.
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... QQ012WPV01
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... QQ012WPV01
Z bazaru radši nic použitému zboží nevěřím. Co se týče té spotřeby. U mne to není tak hrozné moc nehraji. Tento pc kupuji pouze kvůli Zaklínači 3 možná poté ještě Metal Gear Solid 5. Takže hledím hlavně na to abych si jej mohl užít v co největší kvalitě. A co se týče zrovna zaklínače řekl bych, že tam by ta sběrnice a 2GB mohl býti již vcelku závažný problém když už je to ten otevřený svět. Ohledně tichosti pc. Můj dosavadní pc je dvoujádrové AMD s přibaleným chladičem a zdroj také žádná kvalitka. Je sice poněkud hlučný, ale nic co by se nedalo vydržet. Více mi spíše vadí pískání a podobné pazkuky které můj pc vyluzuje ne točení větráků. A také se musí vzít v potaz jak jsou na tom ostatní komponenty, když koupím ten tišší chladič k procesoru a bude mi hučet grafika nebo zdroj pak je to zbytečná investice. Monitor - co je to IPS panel? 3600 za monitor je dost stojí to za to? Já mám Benq senseye 3 g922hdl ten myslím v době když jsem ho v elektru kupoval stál stejně, ale myslím si, že mne asi dosti ošidili což?
Promiňte mi jestli vám to připadá již jako, že na všem hledám chyby a neberu vaše rady v potaz. Jen se snažím řídit se starým dobrým příslovím: Dvakrát měř jednou řež.

- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mrkni na ten poslední návrh.
Já bych bral R9 280X jedině z bazaru, ne novou. Fakt mi nepřijde vhodné připlácet si kvůli 8-15% výkonu s tím, že má ta grafika hlučné chlazení (platí i v případě Windforce chladiče od Gigabyte), v případě Sapphire potom dvouletou záruku, a hlavně dvojnásobnou spotřebu oproti GTX 960. Pokud jde o každé procento výkonu, dobře... ale pokud kvůli tomu chceš ubírat na ostatních komponentech nebo naopak přidávat ještě na zdroji, potom nemá smysl vůbec nad tím uvažovat.
Já bych bral R9 280X jedině z bazaru, ne novou. Fakt mi nepřijde vhodné připlácet si kvůli 8-15% výkonu s tím, že má ta grafika hlučné chlazení (platí i v případě Windforce chladiče od Gigabyte), v případě Sapphire potom dvouletou záruku, a hlavně dvojnásobnou spotřebu oproti GTX 960. Pokud jde o každé procento výkonu, dobře... ale pokud kvůli tomu chceš ubírat na ostatních komponentech nebo naopak přidávat ještě na zdroji, potom nemá smysl vůbec nad tím uvažovat.
Děkuji všem za rady. Dnes již musím jít spát. Budeme pokračovat zítra. Nechám si vše projít hlavou, ale zatím jsem stále na vážkách. Vybírat pc je vážně na pytel!
Nuže tak jsem pročítal různé názory na 960 a nejsou tedy nijak skvělé. Většinou se shodnou na mém názoru že za tyto peníze je ten "výkon" špatný a nestojí za koupi. Prý je lepší připlatit si za 970
Což asi ano, ale kruci jsou to 4K navíc! Jak to tak vypadá zbývá mi asi jediné. Počkat až výjde Zaklínač 3 a posléze se rozhodnout podle toho na čem to pojede lépe.

- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, to zní jako racionální rozhodnutí. Potom se ozvi.
Ano jistě se ozvu. Ještě jednou děkuji. Prozatím to tu tedy ukládám k ledu.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”