Tak jsem se tam kouknul a ukázali se mě dvě teploty.
Obě měli kolem 40C tak snad je vše v pořádku.
Teplota v pc
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je než se do toho pustíš zdroj má obvikle svojí samostatnou plombu pokud je ještě v záruce přídeš o ní. Jinak ouha to je to nejsložitější čištění pokud si na to lama a nikdy si to nedělal otevři víko bedny tak aby bylo co nejlíp vidět na kabely od zdroje vem foťák a pořiď si foto kabeláže ve visokém rozličení aby bylo vidět kam je co zastrkané ty fotky si vytiskni protože na malím dislpleji foťáku nebo uložený k PC ti budou k ničemu až nebudeš vědět kudy kam.
Vytahej všechny kabely od zdroje pozor aď neurveš pojistky většinou je třeba ještě něco na konektoru zmáčknout aby povolil.
Vem křížový šroubovák a zdoj nývá připevněn čtyřmi šrouby na zadní stěně konektorů PC šrouby by měli být někde kolem výfukové mřízky. až budeš povolovat poslední nezapomeň si ho přidržet aby ti nespadl do MB až budeš mít krabici zdroje venku povolíš nejméně další čtyři šrouby aby si jí mohl rozdělat pěkně si ho vyluxuješ a vyndáš větráček.
Kdyžtak ti odpoledne dopíšu podrobnosti nebo si pokecáme po skipe.
Vytahej všechny kabely od zdroje pozor aď neurveš pojistky většinou je třeba ještě něco na konektoru zmáčknout aby povolil.
Vem křížový šroubovák a zdoj nývá připevněn čtyřmi šrouby na zadní stěně konektorů PC šrouby by měli být někde kolem výfukové mřízky. až budeš povolovat poslední nezapomeň si ho přidržet aby ti nespadl do MB až budeš mít krabici zdroje venku povolíš nejméně další čtyři šrouby aby si jí mohl rozdělat pěkně si ho vyluxuješ a vyndáš větráček.
Kdyžtak ti odpoledne dopíšu podrobnosti nebo si pokecáme po skipe.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ne když bude mít zdroj nastole ale když ho otevře aby se dostal na šrouby od větráku voni totiž zevnitř bejvaj matice navíc závlačka osy ventilátoru je dovnitř a nešlo by to rozebrat.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vzhledem k tomu, že ventilátory se postupem času zanášejí prachem a jejich chod je potom pomalejší a hlavně hlučnější, píši podrobný postup, jak ventilátor vyčistit. Tento popis se vztahuje k ventilátoru 80×80 mm, ale čištění jakéhokoli jiného ventilátoru je podobné.
Vypojte a odšroubujte požadovaný ventilátor. Na statoru by měla být samolepka s logem výrobce a informacemi o ventilátoru. Tu s citem odstraňte. Uprostřed je malá zátka (o průměru 10 mm), kterou také odstraňte (třeba špendlíkem), ale tak abyste ji neponičili. Pod ní najdete tzv. pojistný kroužek nebo něco podobného, co je také třeba odstranit, ale nanejvýš opatrně. To bývá největší problém. Musíte jej jemně roztáhnout a vysunout z osy ventilátoru (je-li kovový) nebo prostě vypáčit (je-li plastový). Slouží k tomu, aby držel rotor na statoru. Pokud vám to nejde, kápněte na něj kapku oleje a chvilku točte lopatkami, ať se olej zaběhne. Potom všechno postupně vraťte do původního stavu - mělo by to stačit. Pokud se vám pojistný kroužek povede odstranit, najdete pod ním pravděpodobně nějakou podložku, kterou také vysuňte z osy. Poté by měl jít rotor od statoru volně odstranit. Nyní všechny části hadříkem pečlivě vyčistěte a osušte do sucha (i podložku a gumovou zátku). Stejně tak z lopatek rotoru otřete prach. Vezměte si vazelínu a namažte osu ventilátoru (na rotoru) a otvor ve statoru, ve kterém je osa rotoru uložena (Neumažte ostatní části!). Potom vraťte rotor do statoru a jemně namažte i otvor, ze kterého jste odstraňovali podložky apod. Vraťte podložku a potom pojistný kroužek tak, aby zapadl do drážky v osce. Párkrát protočte rotor ventilátoru a ujistěte se, že pojistný kroužek pevně drží rotor ve statoru. Poté vraťte gumovou zátku, která slouží k tomu, aby neunikalo mazivo. Nalepte samolepku tam kde byla a ventilátor zapojte do PC (klidně i za chodu, ale jen když nemusíte proto nic jiného odpojit [třeba HDD]). Ventilátor by měl jet „na plný výkon“ a měl by být úplně tichý. Pokud se zadrhává nebo dokonce netočí, budete jej muset znovu rozebrat a zkontrolovat, kde je chyba (především, kde a jak jste to namazali a zdali je pojistný kroužek na svém místě).
(Pozn.: Stator je část ventilátoru, která se netočí, rotor se točí.)
http://zaveslace.webgarden.cz/tuning-pc ... azeni.html
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud u toho článku nejsou fotky chtěl sem psát něco podobného a pak sem se na to vyignoroval snad je mám ještě schované později bych dodal.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
tu sou ty slíbené fotky http://www.edisk.cz/stahni/53228/Kterak ... .81MB.html
no a já ti aspoň porádím jak ventilátor rozdělat:
1. Vymontuj ho z bedny a odpoj
2. Opatrně z něho sloupni nálepku ať ji tam můžeš vrátit
3. Uprostřed je gumová nebo plastová zátka jestli je tam gumová seš v klidu s plastovou se trošku potrápíš
4. Až ji od děláš tak uvidíš osu a na tý ose je pojistka bu´d plastová nebo kovová bacha ať ju nezlomíš teda já ju jednou zlomil ale fan furt drží
5. Vytáhni lopatky a promazávej
6. Převrať si tady ten postup a smontuj ho
1. Vymontuj ho z bedny a odpoj
2. Opatrně z něho sloupni nálepku ať ji tam můžeš vrátit
3. Uprostřed je gumová nebo plastová zátka jestli je tam gumová seš v klidu s plastovou se trošku potrápíš
4. Až ji od děláš tak uvidíš osu a na tý ose je pojistka bu´d plastová nebo kovová bacha ať ju nezlomíš teda já ju jednou zlomil ale fan furt drží
5. Vytáhni lopatky a promazávej
6. Převrať si tady ten postup a smontuj ho

Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zao ty moc nečteš viď o 3 příspěvky výše je to samé. Příspěvek nad tebou sou fotky jak se ventilátor rozebírá. Nu dobrá máš jedničku za snahu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3585
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1830
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 22:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”