Airlive WL5460AP-nereaguje na reset, administrace nedostupná

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

hoplus1
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Airlive WL5460AP-nereaguje na reset, administrace nedostupná

Příspěvekod hoplus1 » 11 kvě 2015 17:15

Zdravím. Dnes mi přišel router Airlive WL5460AP, 802.11G Wireless AP, který jsem zakoupil na Aukru. Prodejce mi nesdělil údaje do administrace, napsal jsem mu tedy dotaz, ale nemyslím si že odpoví. Kdyby náhodou, tak to bude trochu trvat. Zdá se mi ale, že se router nějak neobvykle chová:

Internet přes něj začal po zapojení procházet - do jednoho portu jsem zapojil kabel s netem a do druhého kabel od mého PC a připojím se, vysílá i otevřenou wifi síť s názvem airlive a dá se na ni připojit (signál tam je).
Ale nemohu se na adrese 192.168.100.252, na které by měla být administrace do ní dostat, prohlížeč (Google Chrome i Internet Explorer) hlásí, že stránka je nedostupná.
V normálním případě bych prostě použil tlačítko reset, ale na to router nějak nereaguje (možná reaguje, ale po zmáčknutí se nic nerozsvítí a nic to neovlivní), teď detailně popíši, jak jsem při resetování postupoval:
Z routeru jsem odpojil internetové kabely, nechal jsem tam anténu a kabel od zdroje. Odpojil jsem a zapojil do el. sítě. Počkal jsem, až zhasne červená kontrolka status (po zapojení routeru do sítě chvíli svítí) Pak jsem vzal dlouhý špendlík a zmáčkl s ním do té dírky s nápisem reset (cítil jsem, jak tam nějaké tlačítko mačkám). Router při tom nijak neblikal (jen svítilo power), ani po povolení resetu neblikal (držel jsem 2 minuty).

Router chci používat jako Repeater /bridge. To se ale právě nastavuje v té administraci.

Dělám při tom resetu něco špatně? Měla by být administrace na jiné adrese? Nebo vás napadne něco jiného?
Za případné reakce děkuji. Nenechejte mě v tom... :smile: :-(

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Airlive WL5460AP-nereaguje na reset, administrace nedost

Příspěvekod Uziv00 » 11 kvě 2015 17:45

1. přihlášení do administrace nemusí být na výchozí adrese (100.252), ale na kterékoli nastavené. Zkus zadat ipconfig /all v příkazovém řádku. Zde vyhledej položku brána. IP adresa brány je adresa routeru.
2. Postup není určitě správný, neuvádíš verzi routeru - jsou tři. takže doplň.

hoplus1
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod hoplus1 » 11 kvě 2015 18:04

1. Na výchozí adresu by se to přihlášení mělo vrátit tím resetem, který ale samozřejmě není možný (proč by mělo být něco snadné). Když zadám ipconfig -all, tak v té bráně vidím adresu, která je adresou 1. routeru zařazeného v domácí síti (také na té adrese je administrace toho 1. routeru). Tenhle router je v síti zařazen až jako 3. Plánuji ho (pokud není na odpis, zatím to vypadá, že je) použít jako repeater a byl by bezdrátově zařazen v pořadí jako 2.

2. Jak mám tedy postupovat při resetování? Verzi zjistím, kde, na routeru jsem ji nenašel. Je to tedy ta první, když tam nic není?

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 11 kvě 2015 18:16

ad1) připoj PC kabelem k routeru a zadej ipconfig, ať to nikde nic nehledá.
ad2) to opravdu nevím

hoplus1
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod hoplus1 » 11 kvě 2015 18:19

ad1) Internet (aby tam byl signál) tam připojovat nemám?
ad2) Nevíš, jak na postup, nebo co to je za verzi? Postup je přece jasný, jak jsem ho udělal.

hoplus1
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod hoplus1 » 11 kvě 2015 18:41

Bohužel z časových důvodů si nemohu teď dovolit to celé studovat. Těm pojmům tam také moc nerozumím a ty postupy nijak extra nechápu. V sítích se bohužel vůbec nevyznám. Mohl by jsi mi to trošku vysvětlit, jestli ne, tak budu muset někdy pátrat sám.

Musím se už jít učit, chodím na SŠ.

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Kvě 2015 19:05) ---

Ještě jsem zkusil k routeru připojit jen pc (a zdroj) a zkusit default IP pro vstup do administrace - nic. Zkusil jsem IP config -all a u default gateway není žádná IP, jak je to možné?

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Kvě 2015 21:16) ---

Tak na jiném PC jsem se na tu adresu dostal, jsem v routeru. Vyřešeno ještě dávat nebudeme, možná se ještě na něco zeptám.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    4894
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07
  • Asus notebook power button nereaguje
    od Ghoust23 » 18 říj 2024 16:51 » v Problémy s hardwarem