"Local Area Connection doesnt have a valid IP configuration"
Re: "Local Area Connection doesnt have a valid IP configurat
Doteď jsem se orientovala, ale teď nějak nerozumím. :) Včera ten net na starém pc fungoval. Na bytě jsme 4 a ostatním 3 internet funguje. Teď nějak nerozumím, co je blbě. Na 3 pc internet funguje, všechny jsou napojeny ve stejném Switchi, nevím, s čím kontaktovat providera... Ostatním z bytu vše funguje, jak to tedy může být providerem?
-
- Pohlaví:
IP adresa na tom PC, ze kterého píšeš je veřejná IP adresa. Takovou můžeš dostat jen a pouze u providera. Standard je, že si veřejnou IP adresu platíš jen jednu, následuje router a na něj si připojíš počítačů kolik chceš. U tebe to bude zřejmě tak, že máte switch a každý z PC má veřejnou IP adresu (to lze klidně ověřit, pokud sem dáš screeny ipconfig z ostatních PC).
No a nefunguje to zřejmě proto, že provider se zpravidla jistí, aby mu klienti na síť nepřipojovali kdeco. Tedy v tomhle případě bych to viděl na kontrolu MAC adresy síťové karty. A to ti změní jen provider. A to je taky důvod, proč starý PC funguje, jelikož jeho síťovka má MAC adresu správnou.
No a nefunguje to zřejmě proto, že provider se zpravidla jistí, aby mu klienti na síť nepřipojovali kdeco. Tedy v tomhle případě bych to viděl na kontrolu MAC adresy síťové karty. A to ti změní jen provider. A to je taky důvod, proč starý PC funguje, jelikož jeho síťovka má MAC adresu správnou.
- Marduk
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud do toho můžu mluvit tak si myslím, že router který dělá DHCP ti nepřidělil žádnou IP a proto nemáš přístup k netu. Dle ipconfigu se DHCP nalézá na IP 10.114.48.1.
Není náhodou na DHCP nastaveno přidělování adres pouze dle MAC adres neboli jsou nastaveny rezervace? V takovém případě přidělí DHCP ip adresu jenom pokud má uvedenou MAC adresu v seznamu a každé zařízení(PC,NB,chytrý telefon apod...) má jinou MAC adresu, což znamená že se výměnou starého PC za nový MAC adresa změnila.
Velmi by pomohlo pokud je možnost přístupu na ten router co dělá DHCP.
EDIT: Tak ITCrowd mne již předběhl a souhlasím s ním. Pokud se jedná o věřejnou IP vázanou na MAC adresu tak je potřeba kontaktovat Providera aby ji změnil.
Návrh na změnu do budoucna: vpálit tam místo PC nějaký router a dělat si vlastní podsíť.
Není náhodou na DHCP nastaveno přidělování adres pouze dle MAC adres neboli jsou nastaveny rezervace? V takovém případě přidělí DHCP ip adresu jenom pokud má uvedenou MAC adresu v seznamu a každé zařízení(PC,NB,chytrý telefon apod...) má jinou MAC adresu, což znamená že se výměnou starého PC za nový MAC adresa změnila.
Velmi by pomohlo pokud je možnost přístupu na ten router co dělá DHCP.
EDIT: Tak ITCrowd mne již předběhl a souhlasím s ním. Pokud se jedná o věřejnou IP vázanou na MAC adresu tak je potřeba kontaktovat Providera aby ji změnil.
Návrh na změnu do budoucna: vpálit tam místo PC nějaký router a dělat si vlastní podsíť.
CPU: i7-3770k
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
Provider mi řekl, že využíváme všechny tři veřejné adresy, které máme přidělené. Že stačí koupit router, připojit ho za modem, za to šoupnout Switch a pojede mi to. Je to pravda? Zněl, že tomu rozumí, ale raději se ujistím. 

-
- Pohlaví:
No, podle toho, co jsi psala byste měli mít přiděleny 4 veřejné adresy. Tedy ty 3 co jedou + ten tvůj starý počítač.
A koupě toho routeru tedy pomůže?
-
- Pohlaví:
Jistě. Budete muset obětovat jednu veřejnou IP, an tu připojíte router a na router dva PC. Nebo můžete přestat platit za tři adresy, nechat si jen jednu a na tu dát router. Všechny PC by pak jely z routeru.
- filantan5544
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
dobrý den mam ten samý problém mojí babi jsem koupil nový pc aby jsme se nemuseli střídat o jeden a zapojil jsem ho do lan 3 já jsem byl na lan 1 bohuželbabi bez internetu nemůže být tak jsem jí připojil na lan 1 a na lan3 jsem tet já a zatím mám zdílené připojení přes usb Mám modem ZYXEL P-660 HW T3 V2 píše mi to také Ethernetový adaptér namá správně nakonfigurovánu IP adresu :(
:::::::::.....Mojí Gramatiku Nekomentovat Vím Že dělám chybi ale není to moje vina je to tím že jsem disgrafik
.....:::::::::

-
- Pohlaví:
Level 2 by už měl znát pravidla a tedy vědět, že nemá vstupovat do cizích témat, ale založit si vlastní.
- filantan5544
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
ITCrowd aha já mislel že když se tu bavýte na téma které potřebuji také vyřešit tak že se tu mohu zeptat a dát akorát typ mého modemu :( no tak ok založím vlastní.
:::::::::.....Mojí Gramatiku Nekomentovat Vím Že dělám chybi ale není to moje vina je to tím že jsem disgrafik
.....:::::::::