Nová herní sestava Vyřešeno
Re: Nová herní sestava
Jestli máš doma r9 280ku, tak je zbytečný kupovat tu 960ku, ten rozdíl je malej a rozhodně nestojí za upgrade, i kdyby si tam dal ještě ten litr navíc, tak by bylo lepší si nechat r9 280 a pokud ten upgrade opravdu hodně chceš tak bych počkal na příchod nových radeonů a vybral bych něco v cenové relaci gtx 970/r9 290.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, mám ji doma. Ale znovu tedy zopakuji, že z původního PC nepůjde použít ani jeden komponent. Počítač dostane snoubenka. :)
Aha tak to promin, nevšiml jsem. V tom případě je ta 960ka nejlepší v téhle cenové relaci.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na co potřebuješ tak velký SSD?
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak aktuální systémový oddíl má 250 GB a pomalu dochází místo. A to mám plochu, dokumenty,..... přesměrované na datový oddíl. Takže jsem uvažoval o větším disku a minimálně plochu a dokumenty vrátit na systémový oddíl. Hudbu, filmy ponechám na datovém. :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
V tom případě si nastav lépe politiku ukládání dat.
Jinak snoubenka potřebuje v PC R9 280? Na Internet a Word jí stačí integrovaná. Protože tu kdybys prodal a peníze dal ke stávajícím, tak dosáhneš na GTX970 nebo již zmíněné nové Radeony.
Jinak snoubenka potřebuje v PC R9 280? Na Internet a Word jí stačí integrovaná. Protože tu kdybys prodal a peníze dal ke stávajícím, tak dosáhneš na GTX970 nebo již zmíněné nové Radeony.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Třeba to je nějaká profesionální hráčka - nikdy nevíš
.

Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já jsem ale nikde nenapsal, že PC má na world a internet. Na PC také hraje hry a proto bych rád vzal ten co mám a celý jí ho předal. Nechci z něj rozprodávat žádné díly.
No, ale asi to nemá smysl řešit. Z původní žádosti o radu jsme se dostali k tomu, že mám prodat starou grafiku (ikdyž jsem psal, že z původního PC nechci nic použít), řešíme co dělá snoubenka na PC a proč chci velký SSD.
Dodatek: Upravil jsem zdroj na slabší.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14. Květen 2015 (18:33:56)) ---
Koukal jsem ještě na nějaká videa ohledně skříně a dodávané ventilátory mají 3pin konektor. Základovka podporuje 4pin konektor. Mohl bych vás ještě požádat o pomoc s výběrem rozdvojky na jeden sysfan a prodlužovacího kabelu?
Uvažoval jsem tedy nad tím, že vrchní ventilátory bych připojil na 1 sysfan, přední dva ventilátory připojil na 1 sysfan, zadní ventilátor připojil na poslední zbývající sysfan.
No, ale asi to nemá smysl řešit. Z původní žádosti o radu jsme se dostali k tomu, že mám prodat starou grafiku (ikdyž jsem psal, že z původního PC nechci nic použít), řešíme co dělá snoubenka na PC a proč chci velký SSD.
Dodatek: Upravil jsem zdroj na slabší.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14. Květen 2015 (18:33:56)) ---
Koukal jsem ještě na nějaká videa ohledně skříně a dodávané ventilátory mají 3pin konektor. Základovka podporuje 4pin konektor. Mohl bych vás ještě požádat o pomoc s výběrem rozdvojky na jeden sysfan a prodlužovacího kabelu?
Uvažoval jsem tedy nad tím, že vrchní ventilátory bych připojil na 1 sysfan, přední dva ventilátory připojil na 1 sysfan, zadní ventilátor připojil na poslední zbývající sysfan.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Původně jsi psal, že výkon i3 + R9 280 už jaksi pokulhává a že od nové sestavy čekáš trhání asfaltu v rozjezdu. Tak jsme se to tu snažili rozebrat a přesvědčit se o tom, že víš do čeho jdeš, když už to tu máme schválit. Proto navrhujeme, diskutujeme, ptáme se.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, trochu se mi zdálo, že se dostáváme do věcí které s tím asi úplně nesouvisí.
Velikost disku jsem zvolil z toho důvodu, že na aktuálním mi to místo dochází. Dal jsem tam všechno, co by tam podle mě mělo být (systém + programy + hry). Potíž u mě je trochu v tom, že když už si nějakou hru koupím, tak ji i nainstaluji. I kdybych ji pak třeba půl roku nehrál, tak ji neodinstaluji. Nejsem nějaký extrémní pařmen, co si sedne ke střílečce a rok ji paří v kuse. Dost přelétávám mezi hrami podle nálady a když už je hraji, tak si chci užít hezkou grafiku a nesekající se hru (jako se mi teď začalo dít u Dragon Age: Origin). A když mám chuť si zahrát tu a tu hru, tak se mi nechce čekat noc, než se ze steamu stáhne.
Do čeho jdu nevím, proto se tu ptám. Abych zbytečně nevzal třeba grafiku, kterou procesor nebude stíhat. Ale zároveň bych nějakou grafiku, která bude výkonější než aktuální a podporuje i DirectX 12 (plánuji přechod na Windows 10). Aktuální sestava se mi celkem i líbí, ale pokud je nějaký nápad jak to poupravit (a zvýšit výkon) v téhle cenové kategorii, tak se tomu nebráním. Jenom tu nepotřebuji rozebírat, jestli je moje snoubenka pařmenka nebo ne (a ano je, díky hře jsme se poznali). :)
Velikost disku jsem zvolil z toho důvodu, že na aktuálním mi to místo dochází. Dal jsem tam všechno, co by tam podle mě mělo být (systém + programy + hry). Potíž u mě je trochu v tom, že když už si nějakou hru koupím, tak ji i nainstaluji. I kdybych ji pak třeba půl roku nehrál, tak ji neodinstaluji. Nejsem nějaký extrémní pařmen, co si sedne ke střílečce a rok ji paří v kuse. Dost přelétávám mezi hrami podle nálady a když už je hraji, tak si chci užít hezkou grafiku a nesekající se hru (jako se mi teď začalo dít u Dragon Age: Origin). A když mám chuť si zahrát tu a tu hru, tak se mi nechce čekat noc, než se ze steamu stáhne.
Do čeho jdu nevím, proto se tu ptám. Abych zbytečně nevzal třeba grafiku, kterou procesor nebude stíhat. Ale zároveň bych nějakou grafiku, která bude výkonější než aktuální a podporuje i DirectX 12 (plánuji přechod na Windows 10). Aktuální sestava se mi celkem i líbí, ale pokud je nějaký nápad jak to poupravit (a zvýšit výkon) v téhle cenové kategorii, tak se tomu nebráním. Jenom tu nepotřebuji rozebírat, jestli je moje snoubenka pařmenka nebo ne (a ano je, díky hře jsme se poznali). :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Rozdíl mezí 280 a GTX960 je pouze měřitelný, subjektivně nulový. Pokud chceš vyšší herní výkon, potřebuješ už zmíněnou GTX970 nebo v této ceně R9 290
http://www.czc.cz/msi-r9-290-gaming-4g/144759/produkt
Jsme na jiných penězích, ale i zážitcích. Nicméně sám jsem zvědav, co přinese AMD v novinkách.
http://www.czc.cz/msi-r9-290-gaming-4g/144759/produkt
Jsme na jiných penězích, ale i zážitcích. Nicméně sám jsem zvědav, co přinese AMD v novinkách.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, akorát, že ta R9 má podporu pro directx 11.2. Otázkou je, co je tedy lepší. GTX960 podporuje už i directx12, které v novém OS budou a podle toho co o tom tvrdí, mají být výkonější než directx 11.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 4099
-
od Kogaku