Nová herní sestava Vyřešeno
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nová herní sestava
12 podporuje i AMD, akorát to tam není napsáno, protože ta karta byla vydána kdy se o 12 ani nemluvilo, proto tam je napsán ten současný 11. Dokonce by mělo nabízet tu podporu ještě lepší než nVidia, ta ji bude mít jen částečno, ale zatím to ještě nevyšlo, takže se ještě uvidí, jak se to začne projevovat.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak pokud MSI R9 290 GAMING 4G podporuje DirectX 12 tak je to dobrá zpráva a můžeme se posunout na vyřešení větráčků. :)
Dodatek: Tak jsem tedy do seznamu dal menší SSD disk a přidal tu R9. Co vy na to teď? Je ten SSD disk dobrá volba?
Dodatek: Tak jsem tedy do seznamu dal menší SSD disk a přidal tu R9. Co vy na to teď? Je ten SSD disk dobrá volba?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
S tim Transcend to můžeš tisknout, já bych ho nechtěl.
K té grafice potřebuješ silnější zdroj, minimálně 600, spíš 650W.
K té grafice potřebuješ silnější zdroj, minimálně 600, spíš 650W.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak zdroj jsem vyměnil. Jaký ssd disk by jsi mi doporučil?
Dodatek: Tak mi dneska dopadl dlouhodobější kšeft na léto. Takže mohu investovat do většího ssd (alespoň těch 500gb). :)
Dodatek: Tak mi dneska dopadl dlouhodobější kšeft na léto. Takže mohu investovat do většího ssd (alespoň těch 500gb). :)
Dobrá je je řada bx100 od crucial maj dobrou cenu za Gb, a ani na tom nejsou špatně s kvalitou a rychlostmi.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Našel jsem tam u nich v téhle řadě CRUCIAL BX100 - 500GB. Co si o něm myslí ostatní? :)
Já bych si ho klidně koupil. Samozřejmě crucial disky jsou kvalitní.
DIG THIS ANYWAY
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ok, zatím jsem ho přihodil do seznamu. :)
Teď bych se konečně vrhnul na ty ventilátory. Neznáte nějaké tiché a výkoné ventilátory? Rád bych přidal jeden dopředu a zadní bych rád vyměnil, abych ho místo přes molex mohl připojit do sysfanu (nebo na něj nasadit nějakou redukci).
Přední ventilátory bych rád připojil do jednoho sysfanu.
Vrchní ventilátory bych rád připojil do jednoho sysfanu.
Zadní ventilátor bych rád připojil do poslední zbývajícího sysfanu. :)
Myslíte, že je to dobrý postup? A prosím, nepište, že mi stačí pouze přední a zadní ventilátor. Mám zkušenost ze staré skříně, že to nestačí. Obsahovala 2x 120mm vepředu a 1x 1200mm vzadu. Na normální teploty jsem se dostal až ve chvíli, kdy jsem na procesor nasadil vodníka a plexisklo na bočnici nahradit plechovou mřížkou na venkovní zadeklování vzduchotechniky. :)
Teď bych se konečně vrhnul na ty ventilátory. Neznáte nějaké tiché a výkoné ventilátory? Rád bych přidal jeden dopředu a zadní bych rád vyměnil, abych ho místo přes molex mohl připojit do sysfanu (nebo na něj nasadit nějakou redukci).
Přední ventilátory bych rád připojil do jednoho sysfanu.
Vrchní ventilátory bych rád připojil do jednoho sysfanu.
Zadní ventilátor bych rád připojil do poslední zbývajícího sysfanu. :)
Myslíte, že je to dobrý postup? A prosím, nepište, že mi stačí pouze přední a zadní ventilátor. Mám zkušenost ze staré skříně, že to nestačí. Obsahovala 2x 120mm vepředu a 1x 1200mm vzadu. Na normální teploty jsem se dostal až ve chvíli, kdy jsem na procesor nasadil vodníka a plexisklo na bočnici nahradit plechovou mřížkou na venkovní zadeklování vzduchotechniky. :)
- lethalpotato
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Dobrý jsou Noctuy a beQuiet. Ovšem oboje jsou jedny z dražších. Taky Corsairy jsou dobrý. Koupil jsem si teď tři na SP120 quiet edition na radiátor a jsou tichý. Navíc vypadaj dost dobře. 

CPU - Intel i7-4790K 4.4 GHz
GPU - Gigabyte GTX 780 Ti GHz Edition 3GB
RAM - Crucial Ballistix Tactical 2x8 GB
MOBO - Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1 WIFI-BK
PSU - Be quiet! Power Zone 850W
GPU - Gigabyte GTX 780 Ti GHz Edition 3GB
RAM - Crucial Ballistix Tactical 2x8 GB
MOBO - Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1 WIFI-BK
PSU - Be quiet! Power Zone 850W
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak ty Corsair Air Series SP120, červená led, 120mm, 2ks nevypadají špatně. Budu muset trochu popřeházet ventilátory co už jsem ve skříni namontované, ale to je v pohodě (jenom uvažuji, jestli lépe vyniknout ve předu nebo nahoře
).
Ještě pořešit kabeláž a asi to máme hotové. :)

Ještě pořešit kabeláž a asi to máme hotové. :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
BX100? Opravdu? SSD cílený na OEM sestavy s důrazem na "hele máme i SSD"
BX100 je opravdu levnější. Proč asi. No proto, že to není ten SSD Crucial, který Crucialu udělal jméno, resp. né ten řadič, na kterém Crucial vybudoval svoji pověst. Použili v něm namísto řadiče Marwell, levnější řadič Silicon Motion, který zdaleka nedosahuje kvalit dražšího rivala.
Určitě bych neopominul ani IOPS hodnoty u náhodného zápisu. BX nedisponuje advanced fičurami, které MX100, potažmo MX200 má, tj. AES šifrování, samostatnou DDR cache (má jí pouze BX100 1TB, MX všechny - velikosti různé, dle kapacity SSD), BX rovněž postrádá fci Dynamic Write Acceleration, teplotní ochrany, ochrany dat při výpadku napájení,...
Jinak řečeno, těch pár stokorun se nevyplatí šetřit, takže pokud Crucial, tak MX100/MX200, které se alespoň snaží navázat na M550

BX100 je opravdu levnější. Proč asi. No proto, že to není ten SSD Crucial, který Crucialu udělal jméno, resp. né ten řadič, na kterém Crucial vybudoval svoji pověst. Použili v něm namísto řadiče Marwell, levnější řadič Silicon Motion, který zdaleka nedosahuje kvalit dražšího rivala.
Určitě bych neopominul ani IOPS hodnoty u náhodného zápisu. BX nedisponuje advanced fičurami, které MX100, potažmo MX200 má, tj. AES šifrování, samostatnou DDR cache (má jí pouze BX100 1TB, MX všechny - velikosti různé, dle kapacity SSD), BX rovněž postrádá fci Dynamic Write Acceleration, teplotní ochrany, ochrany dat při výpadku napájení,...
Jinak řečeno, těch pár stokorun se nevyplatí šetřit, takže pokud Crucial, tak MX100/MX200, které se alespoň snaží navázat na M550

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ook, díky. SSD jsem vyměnil. 
Ještě to chlazení a je to.

Ještě to chlazení a je to.

-