Zdravím,
Má starší základní deska, která patřila i před pár lety za jedny z nejlevnějších už mi nestačí. Dalo by se to vyřešit redukcemi. Zatím mám jen jednu na USB 3.0, protože tato základní deska podporuje jen 2.0.
Ale jsou tu i další problémy SATA II a například nemožnost přetaktovat procesor.
Od FlanK3ra jsem se dozvěděl, že by šel procesor přetaktovat na nějakých 4GHz.
Ještě k SATA II je problém i v tom, že disku omezuji rychlost a také kdybych si v budoucnu chtěl zakoupit SSD disk, tak by mi jel na půlku své rychlosti. Dá se to zase řešit řadičem ale za ten také dám 500,- takže mi příjde i investovat právě do základní desky.
V současnosti mám jednu snad z nejhorších desek a to ASRock N68C-S UCC.
Procesor je AMD Phenom II X6 1045T 2,7GHz s tím, že kdybych zakoupil základní desku tak bych se prý mohl dostat přetaktováním na nějakých 4GHz.
RAM mám Kingstone Fury 4GB 1600MHz.
A grafickou kartu MSI R7 260X. S tou počítám na UPGRADE, ale nechci kupovat novou čekám na nové řady od AMD.
Od FlanK3ra mě byla doporučena tato základní deska
Co si o tom myslíte ? Vyplatí se Upgradovat základní desku nebo to osadit na intel ? V současnosti moc financí nemám, ale pokud to nemá cenu kupovat základní desku. Tak bych našetřil a postavil to na intelu.
Díky.
Nová základní deska vyplatí se ?
Re: Nová základní deska vyplatí se ?
Pokud je potreba koupit cpu i desku, osobne bych sel pouze do Intelu.
Ryhlost SATA II vubec neres - je mnohonasobne rychlejsi nez jakykoliv existujici plotnovy disk.
Ryhlost SATA II vubec neres - je mnohonasobne rychlejsi nez jakykoliv existujici plotnovy disk.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím jestli jsem to dobře pochopil.
Máš na mysli, že je lepší koupit intel ? než kupovat základní desku na přetaktování mého procesoru ?
Máš na mysli, že je lepší koupit intel ? než kupovat základní desku na přetaktování mého procesoru ?
Vykon, ktery ziskas pretaktovanim podle me nebude odpovidat vynalozenym 2.000 Kc, pokud tu desku chces kupovat jen proto aby slo mpretaktovat stavajici procesor.
Jestli je stavajici deska AM3+, lepsi by bylo do ni poridit FX-8300, tam bude narust vykonu videt. A potom tu lepsi grafiku.
Jestli je stavajici deska AM3+, lepsi by bylo do ni poridit FX-8300, tam bude narust vykonu videt. A potom tu lepsi grafiku.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Stávající deska je bohůžel pouze AM3.
Než kupovat další AMD procesor tak to radši počkám než něco našetřím a koupím Intel.
Už jenom kvůli tomu, jaké provozní vlastnosti AMD má
Než kupovat další AMD procesor tak to radši počkám než něco našetřím a koupím Intel.
Už jenom kvůli tomu, jaké provozní vlastnosti AMD má

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3828
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
11 pro 2024 07:59
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2679
-
od viktorsavo
08 led 2025 15:47
-
-
- 29
- 6788
-
od Sirkosta
23 kvě 2025 11:04
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 3352
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 4
- 3765
-
od Kogaku