Ahoj, byl jsem zaúkolován dostat z digitální kamery (Sony Handycam Digit 8 ) video+zvuk do PC. Z návodu jsem zjistil, že to lze dvěma způsoby, buď pomocí "usb" (nekvalitni obraz) nebo rozhraním "i.link" (super obraz). Kabel i.link nemám, tak jsem to zkusil přes usb. Když se mi konečně podařilo (na kameře jsem musel dát usb stream) tak obraz je tragický (asi jako video z foťaků). teď otázky
1) Přes usb to lze asi opravdu jen tímto způsobem s takovýmto výsledkem ?
2) Kdybych zakoupil i.link byl by to ten pravý obraz z digitální kamery?
3) k tomu i.link kabelu ještě něco potřebuji (tv kartu, vstup na grafice...) ?
4) nějaký jiný způsob jak to odsud dostat v dobré kvalitě ?
5) jaký doporučujete soft na získání obrazu+úprava (originál dodaný je šílený a w.movie maker nic moc) ?
Děkuji za odpovědi, v tutom odvětví jsem laik, takže polopatě :)
kamera->PC (možnosti připojení)
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nedávno co jsem koupil digi kameru Sony i.link kabel je vlastně FireWire kabel a na některých deskách je, já to mám dokonce na zvukovce přes ten kabel to natáhnu do PC na disk a v programu Pinacle studio(mimochodem pro začátečníka a tedy i pro mě je to mocný nástroj)to předělám do DVD s efekty nebo s čím potřebuji
o iLink (DV) kabel - verze 4pin-6pin
o Délka 1,5 m
o Vysokorychlostní přenos digitálních dat (400 Mb/s)
o Standard IEEE 1394
o K propojení digitální kamery s PC (přes FireWire)
ps:přes usb je to něco děsného.....
o iLink (DV) kabel - verze 4pin-6pin
o Délka 1,5 m
o Vysokorychlostní přenos digitálních dat (400 Mb/s)
o Standard IEEE 1394
o K propojení digitální kamery s PC (přes FireWire)
ps:přes usb je to něco děsného.....
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Já dostal k SONY i připojení í-link(IEEE1394) do PCI, mám ho i na kartě AUDIGY2ZS.Přesně jako Jarod72pm.Taky radím přes i-link .USB nebrat.Na renderování , střih, video audio ap. používám Vegas, pro nenáročné k tomu (sony ) byl přidán myslím taky Pinacle studio.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
oki
oki, na pc jsem firewire nenašel, takže když koupím http://www.alza.cz/kouwell-1582v-cip-via-3x-fw-pci-retail-s-kabelem-d41415.htm (je včetně kabelu (6-4piny) tak by to mělo jít? Proč teda original Sony kabel je tak nechutně drahý? http://www.fotoobchod.cz/zbozi/imps525196. Ještě jak probíhá přenos? zapnu kameru do play/edit modu a ona se sama přihlasi ke compu a pak to nějak zkopčím na disk (jak?) a je to v tom nekomprimovaným formátu co zabírá dost místa (cca kolik minuta/mega ?) a pak to v pinacle upravým/zkonverguju na rozumnou velikost?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
měl jsem taky takový problém s firewire portem a kamerou ,pc nedetekoval kameru (drivery o.k.) a firewire fungovala o.k. ,tak jsem se na to vy**** a teď to dělám přes dvd ( výstup z kamery na cinche to dvd a vypálím to na dvd pomocí programu v pc to dvd převedu na avi nebo nějaký jiný formát a udělám ve vegas 7.d tuším.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
Win by mělo samo poznat ,co jsi připojil.Kameru nech ve stopu a použij nějaký program na grabbování (capture,rendering).Já používám Vegas 7.0e, trošku složitější.Zachytneš video ( kameru ovládáš z programu Vegas, nebo jiného -Ulead,Pinacle ap.) dostaneš ho v .avi a zpracuješ střih, efekty ,přechody ,úprava zvuku atd. Nakonec vyrenderuji do MPEG-2 a vypálím.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: oki
cybernovi píše:oki, na pc jsem firewire nenašel, takže když koupím http://www.alza.cz/kouwell-1582v-cip-via-3x-fw-pci-retail-s-kabelem-d41415.htm (je včetně kabelu (6-4piny) tak by to mělo jít? Proč teda original Sony kabel je tak nechutně drahý? http://www.fotoobchod.cz/zbozi/imps525196. Ještě jak probíhá přenos? zapnu kameru do play/edit modu a ona se sama přihlasi ke compu a pak to nějak zkopčím na disk (jak?) a je to v tom nekomprimovaným formátu co zabírá dost místa (cca kolik minuta/mega ?) a pak to v pinacle upravým/zkonverguju na rozumnou velikost?
jasan kameru propojíš s kompem zapneš PC(kamera je zaplá v modu přehrávání) to by mělo detekovat kameru a instalovat si ovladače(pokud jsi nedostal ke kameře CD s ovladači) pak zapneš pinacle vybereš zdroj - je fakt že na disku musíš mít hafo místa protože pinacle si to natáhne v nekomprimované kvalitě ale potom si to v tom pinacle upravíš sestříháš a tak dál no co prostě potřebuješ a v tom pinacle máš potom k nastavení i výstup na palírnu kde si nastavíš zda to bude VCD nebo SVCD nebo DVD a zadáš jakou kvalitu a zvuk něco tedy pro super obraz je datový tok kolem
5000kb/s a čím víc tím líp ale zase se ti vleze míň na DVDčko třeba super kvalita je 60min na 4,5GB DVD(cca 7500až 9000kb/s)
kdo chce pracovat s videem v surové max kvalitě by měl mít aspoň 120GB volného prostoru a výkoný komp pro rychlé převody - vyplatí se to (k vůli obrazu)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
oki
tak díky za rady, hned jsem zase chytřejší. Nakonec asi koupím tuto: http://pinnacle.mironet.cz/pinnacle-dazzle-dv-editor-pci-retail-cz+dp71595/. Je to i s "Pinnacle Studio QuickStart" to by mělo pro ty základní úpravy stačit. Ještě asi disk by to chtělo.. na cca 10Gb volných kterých má, se asi moc dlouhá stopáž z kamery nedostane co? A jestli to nebude fungovat, dostanete po čenichu

- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
NO na deset giga toho opravdu moc nedostaneš. Když jsem stahoval video přes firewire, tak jsem se dostal i k hodnotám ke 30 gb. Jinak ten Kouwell řadič z alzy je v pohodě, taky jsem k němu dostal nějaký soft na úpravu videa a je levnější. 

INTEL CORE DUO E2180 2 Ghz, 2x2 GB RAM A-DATA extreme Vitesta 800 mhz, ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB DDR2, SEAGATE BARACUDA 320 GB+WESTERN DIGITAL 300 GB EXTERNAL HDD, MSI P35 NEO2 mainboard, ZDROJ ENERMAX MODU82+ 525 W CROSSFIRE X
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
No teda na 10GB se TI toho moc nevleze, kup si HDD, tohle je moc málo na .avi, tam se Ti nevleze ani 60min. kazeta.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2917
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 čer 2025 08:12
-
- 1
- 3830
-
od Speed_dead
13 srp 2024 10:00
-
- 19
- 4021
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4977
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 3393
-
od Bary-Jan