PC na pár sekúnd zapne, ventilátory idú na max a vypne PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vechto
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC na pár sekúnd zapne, ventilátory idú na max a vypne PC

Příspěvekod Vechto » 21 kvě 2015 12:11

Zdravím vás,

mám taký menší problém, a síce poslednou dobou sa mi stáva, že mi pc z ničoho nič vypne, a keď ho chcem zapnúť, tak ventilátory sa roztočia na max otáčky, nemám šancu sa dostať ani do BIOS-u a komp sa vypne...Reklamoval som matičnú, poslali mi novú, ale robí to stále. Manuálne som resetoval CMOS, potom to na chvíľku išlo, nastavil som bios tak, aby cpu nebolo pretaktované, beží len na základnej frekvencii 4Ghz, spustil som pc bez dvd romky, len s jedným ventilátorom na chladiči cpu, chvíľu išiel a znova ho vyplo. Mám podozrenie na vadný zdroj, prípadne sa obávam, že môže byť poškodený procesor. Vie mi tu niekto poradiť čo s tým? Skúšal som aj tak, že som dal starú grafiku(Gainward GeForce 560Ti), nakoľko matičná integrovanú nemá, dal som slabší zdroj (650W), ale žiadna zmena. Už začínam byť celkom zúfalý, lebo ani za svet neviem, čo s tým môže byť.

Edit: Bios je aktualizovaný z oficiálnej stránky kvôli podpore procesoru, nakoľko pôvodný bios nové FX bral, ale nevedel s nimi dobre pracovať.
Mobo: Asus Sabertooth 990FX R1.01
CPU: AMD FX-8350
Cooler Master Seidon 120v
Ram: Corsair Vengeance 2x4 GB 1866Mhz
GPU: Asus R9 290X 4GB Direct Cu II
PSU: Corsair GS 800W
SSD: Kingston 120GB
HDD: Western Digital 3TB
Case: Zalman Z9+
5x Corsair Quiet Edition AF120 ventilátory

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: PC na pár sekúnd zapne, ventilátory idú na max a vypne P

Příspěvekod Pic » 21 kvě 2015 13:57

Jaký je přesný kompletní název použitého procesoru? Problém může být právě v procesoru a použité ZD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Vechto
nováček
Stav:

Příspěvekod Vechto » 21 kvě 2015 20:54

AMD FX-8350
Procesor 8-Core (125W), 4000MHz, TurboBoost 4.2GHz, 16MB cache, BOX, socket AM3 + (Vishera)

môžem ti dať akurát parametre, lebo inú 8350 nepoznám :) čo ja viem, tak je len jeden model...ako som povedal, bios je aktualizovaný práve kvôli tomu, že doska nevedela plne využiť potenciál pri pôvodnom biose, Amd vydalo hotfix... verzia Bios 1604...problém je ale v tom, že toto isté sa dilo aj pri pôvodnej zostave, a síce AMD FX 4100 a tá grafika Gainward, ostatné je pôvodné, až na ten cooler na procesor, tam už klasický nestíhal chladiť tú 8350-ku...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 kvě 2015 22:11

Podezřívám z problémů základní desku, protože jak jsem koukal, tak je několik aktualizací BIOSu právě kvůli stabilitě desky. Takže asi dost problémů.Poslední aktualizaci BIOSu máš. Takže já asi víc neporadím. Počkej si, zda se neozve někdo zkušenějších a AMD a případně poradí. Procesor je žrout a tak není to také problém s chlazením?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Vechto
nováček
Stav:

Příspěvekod Vechto » 22 kvě 2015 02:12

Len ako hovorím,
dosku som reklamoval a poslali mi novú, ale tým sa problém nevyriešil. Ako si teraz prechádzam zahraničné fóra, tak zisťujem, že na oficiálnej stránke ASUS udáva, že AMD FX-8350 je podporované od verzie biosu 1604, ktorú tam samozrejme mám, ale technická podpora vo viacerých odpovediach uvádza, že procesor je podporovaný až od verzie dosky R2.0, ktorú nemám...každopádne mi nie je celkom jasné, prečo systém stabilne bežal od 15. januára do polky apríla a zrazu si povedal dosť...ono to totiž vyzeralo, že po výmene procesora sa problém vyriešil. No, nie je to pravda...asi budem mať dlhé debaty s popdporou a servisným strediskom ASUS o tom, že zavádzajú zákazníkov a budem žiadať vrátenie peňazí, alebo iný model....ale skôr tie peniaze....čo mám doma od ASUS, to sa kazí...napríklad na noťase K95VJ ani nie po pol roku nastal problém, že kým je v ňom baterka, tak ho nezapne...ani na sieťovom kábli....takže baterku som vybral a idem priamo na kábel, tam problém v podstate nie je, ale aj tak ho idem reklamovať...teraz táto matičná....čakám, ako dlho vydrží tá nová grafika....

Toustík
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Toustík » 22 kvě 2015 06:56

Dole u modulu rám je napsáno CPU_LOAD (teď jsi nejsem jistí),nesvítí pří startu pc ? měla by mít červenou barvu.

Vechto
nováček
Stav:

Příspěvekod Vechto » 22 kvě 2015 16:08

áno, svieti na červeno, aj gpu preblikne, aj ram, aj vram...dnes mi odpísali z ASUSU, že táto matičná podporuje len procesory FX8350 s revíziou C0, iné nie....a teraz mám dilemu, lebo keďže mi nezapne komp tak neviem, ako mám zistiť číslo revízie....ako na nete som našiel, že model AMD FX-Series FX-8350 - FD8350FRW8KHK / FD8350FRHKBOX by mal mať požadovanú revíziu, ale nemám to ako potvrdiť...oni sa tak radi vykrúcajú, až to pekné nie je....ale tak predpokladám, že keď to fungovalo 3 mesiace bez problémov, tak ho doska zjavne podporuje....ako hovorím...toto isté mi robilo aj pri procesore FX 4100...a teraz je doska nová, lebo mi vymenili kus za kus, takže fakt neviem...

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 22 kvě 2015 16:20

Na netu je dost lidí, kteří mají revizi stejnou jako ty a mají OCed 8350. Zkus napsat SZ Flank3r-ovi třeba poradí.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Vechto
nováček
Stav:

Příspěvekod Vechto » 22 kvě 2015 16:35

jop, dám sa do toho, ale až po víkende, čakám čo mi odpíšu na dotaz z ASUS supportu, tiež som im musel polopate vysvetliť, prečo si nemyslím, že práve procesor je vadný...len mi nejde do hlavy, prečo nenahodí systém ani keď vymením zdroj...no vlastne viem, totiž problém je v tom, že ja som mal revíziu biosu na pôvodnej doske, túto čo mi poslali som priznávam zabudol flashnúť, ale systém na nej 2 dni bežal úplne normálne....a potom znova to isté dookola...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC se zapne když se zvednu ze židle Příloha(y)
    od rohlicek1 » 05 led 2025 09:43 » v Problémy s hardwarem
    16
    4071
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    10 led 2025 22:13

Zpět na “Problémy s hardwarem”