NanoStation M5 v módu bridge vs. AP

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

kmo
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

NanoStation M5 v módu bridge vs. AP

Příspěvekod kmo » 23 kvě 2015 18:09

Ahojte,
mám dvě budovy cca 300 metrů od sebe spojené 2x NanoStation M5 jednu jako klient a druhou jako AP obě v módu bridge. Vše funguje jak má. Nyní řeším situaci, kdy u té jedné v módu AP bych potřeboval pokrytí sigálem ve směru vysílání antény pro mobily a pc a protože jsem studoval nastavení antén a je sktečně rozsáhlé ale jak bývá zvykem ne zcela jasné, napadla mě myšlenka zda by to celé nešlo vyřešit překonfigurací a tudíž využítí této antény i pro pokrytí venkovních klientů jenž budou v dosahu.
Takže moje otázka zní zda je to možné a pokud ano jak provést přestavení při zachování současného stavu spojení budov.

Předem děkuji

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: NanoStation M5 v módu bridge vs. AP

Příspěvekod zeus » 26 kvě 2015 10:23

A moje otazka je, zda jsou schopna uvazovana zarizeni prijimat signal 5GHz?! U mobilu pochybuju silne, u 'pc' jen o trochu mene. Koneckoncu muzes snadno overit, vzdyt je v rezimu AP.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 kvě 2015 10:32

To pokryti je nejake podezrele velke - jaky mas nastaveny vysilaci vykon a jake anteny?

Nanostation M5 je zrovna zarizeni, ktere ve vychozim nastaveni dovoli vysilaci vykon ktery mnohonasobne prevysuje povolene limity.

Nezapomen ze pokud prekrocich 25mW (ja vim, je to strasne malo - dosah cca 100-150m) poytrebujes na to povoleni, jinak hrozi pokuta asi 5 milionu Kc. V baraku na to nejspis nikdo neprijde, ale na volnem prostranstvi muzes rusit X dalsich siti a to nejenom na stejnych frekvencich.

kmo
nováček
Stav:

Příspěvekod kmo » 01 čer 2015 23:21

Ad 1 odpověď U mobilu nepochybuj je to standard u slušných typů.
Ad 2 odpověď Výstupní výkon je 1dBm a antény jsou integrovány v NanoStation M5. Venkovní kanál 101/5505MHz. Jinak zařízení odpovídá požadavkům CTU.

Problém je asi zcela jinde. Je to ve frekvencích antény versus mobil. Nanostation má velmi omezený výběr kanálů, na kterých vysílá a tyto kanály nepříjimá dle aplikace WifiAnalyzer testovaný mobil Samsung Galaxy Note 3.

Můžete mi někdo potvrdit tuto moji doměnku? Děkuji

Zpět na “Administrace sítě”