Názor na zostavu

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TheMrZeus
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Názor na zostavu

Příspěvekod TheMrZeus » 24 kvě 2015 21:33

Fajn, vyskúšal som niekolko fór a pospájal svoje nalepšie nápady a názory ludí ktorý mi radili a vyšlo mi toto: http://www.qcomp.sk/shopping/zostava.php?id=32352. Čo si o tom myslíte??

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Názor na zostavu

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2015 08:49

No, zamysli se. Zdroj za 200E a skříň za 50E? Kdo Ti to poradil? Tak skříň se hodí k pc za 1/3 ceny toho Tvého.
Zdroj k té sestavě je zbytečně přepálený, bohatě bude stačit třeba EVGA Gold 750W. Pak Ti zbudou peníze na kvalitnější skříň.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Makaan » 27 kvě 2015 10:08

Je to špatné, sestava je primárně herní ?
pokud bys z nějakého důvodu chtěl procesor s HT, doporučím spíše Xeon 1231v3 - A) levnější, chladnější B) nižší frekvence tě při hraní skoro nezasáhne + stále ji má dost vysoko C) tak můžeš vzít v pohodě normální chlazení a i třeba o něco levnější desku = z toho ty peníze přesměrovat tam, kde je potřebuješ víc - což je v tvém případě case a grafika...

zkusil bych něco takovéhoto
http://www.czc.cz/1kg6h0nvbehl5akl658hcs94a7/seznam
bude to mít vyváženější kvalitu, lepší provozní vlastnosti a grafika vyšší herní výkon při zlomku teplot a spotřeby

pokud by ti stačila i5 a neměl jsi pro HT nějaké jasné uplatnění, možná by tě mohlo zajímat i http://www.heartofgamers.cz/koupit.php prostřední model - Pro...
důvod proč by tě mohla zajímat - je až na tu i5 skoro identická konfigurace co jsem ti navrhl, špičkové zpracování, rozumná cena a hlavně 5 let záruky/servisu
HW: CPU i5-4590, cooler Hyper 212 Evo, Asrock Fatal1ty H97 Perf., MSI GTX 970 Gaming ME, 2x4gb Hyperx Fury, SSD Crucial M500 120gb, HDD 1TB WD Blue, PSU Seasonic 550RM, case Corsair 300R, SSD Kingston Savage 240gb, monitor ASUS VX239H

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2015 11:14

HAL? Nee ;)
Dneska nemá smysl kupovat jakoukoliv herní sestavu, zvlášť ne s předraženou GTX970. Za měsíc jsou nové karty a udělá to průvan.

Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Makaan » 27 kvě 2015 11:23

no vzhledem k prvním informacím o radeonech bych se obával max dobrého průvanu v case ...cenám bych nevěřil ..

jinak "HAL nee" bych trochu brzdil, dost se změnilo a dost se měnit bude u něj, HoG jsou velmi dobré pc
HW: CPU i5-4590, cooler Hyper 212 Evo, Asrock Fatal1ty H97 Perf., MSI GTX 970 Gaming ME, 2x4gb Hyperx Fury, SSD Crucial M500 120gb, HDD 1TB WD Blue, PSU Seasonic 550RM, case Corsair 300R, SSD Kingston Savage 240gb, monitor ASUS VX239H

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2015 11:37

jinak "HAL nee" bych trochu brzdil, dost se změnilo a dost se měnit bude u něj, HoG jsou velmi dobré pc

Příklad změn k lepšímu? Kupuješ zajíce v pytli, nemají rozepsané jednotlivé díly. A vzhledem k tomu, že je tají, tak neočekávám žádný posun ke kvalitním dílům. A 5 let záruku? 1/3 ceny toho PC je 2 roky navíc? To je docela masáž.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 27 kvě 2015 11:37

Are u kidding? i5 a 970 za 38k?

A jediné co ti řeknou, že bude v sestavě, je:

Procesor i5
Paměť 8gb ddr3
Grafika gtx 970
Systémový disk 120gb ssd
Datový disk 2tb
Chlazení vzduchem
Operační systém windows 7

To opravdu není jako od profesionálů, možná tak na marketing...
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2015 11:39

Vždyť to píšu. HAL vždy hleděl jen na vysokou marži. Kvalita jde stranou.
Ale mají dobrý marketing a tyto stránky rovněž vypadají našlapaně, takže věřím, že sestavy půjdou na dračku... :problem:

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 27 kvě 2015 11:40

Já vím, že to píšeš. Jen jsem to chtěl také shrnout :-) .
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Makaan » 27 kvě 2015 11:51

d1amond píše:

Příklad změn k lepšímu? Kupuješ zajíce v pytli, nemají rozepsané jednotlivé díly. A vzhledem k tomu, že je tají, tak neočekávám žádný posun ke kvalitním dílům. A 5 let záruku? 1/3 ceny toho PC je 2 roky navíc? To je docela masáž.

Příklad změn k lepšímu - já. Komponenty vybírám já, pak se konzultují a dolaďují, ale už se nestane, že tam bude šmejd. Já netoleruji horší jak 100% práci.
Heart of Gamer je pak koncipovaný jednoduše - dostupně a s důrazem na kvalitu. Důvod proč je web udělán tak jak je, je proto, že fanda HW si stejně hotovku sestavit nenechá, jednoduše si ji chce poskládat sám a ti ostatní se pak v PC tolik většinou nevyznají a tyto informace by je zahltily. Nedávala by se 5 let záruka na něco šizeného, nejsme blbci. HoG se koncipoval přehledně, pokud někdo chce více info - jsem tu já a nebo tech. podpora.

komponenty modelu Pro máte tady
http://www.czc.cz/3k9c2qgg3ihndaf9hgiuiuc0v4/seznam
chceme navíc pár tisíc? ano, zadarmo nefungujeme a montáž zadarmo lecjaké kvality fakt není náš styl - za tu částku navíc člověk dostane špičkové sestavení, 5 let záruky na vše v pc + Tech. Podporu kdykoliv po ruce a nečeká na reklamaci 30dnů aby dostal vyjádření "problém nenalezen" ... dostane "problém vyřešen" a to do 7 dní
řekl bych, že pro spoustu lidí je to dost velké plus

nechci tu dělat reklamu, jen se hodně věcí mění, je mi úplně fuk co jiné hotovky, ale HAL už má některé, které stojí za to a bude jich přibývat

PS: vysoká marže se nekoná, myslel jsem si to taky, od doby, co s nimi dělám, jsem zjistil, že spousta věcí není tak jednoduchých, jak je vidět zvenku

--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Kvě 2015 11:57) ---

jinak kdyby něco k HAL
viewtopic.php?f=40&t=155380
asi pište sem, ať tady není ot
rád uvítám vše, co mi chcete k nim říct :)

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 27 kvě 2015 11:58

Pro někoho možná lepší možnost, ale jak je to s otvíráním PC? Plomba?

Popravdě, kšunt to třeba není, ale 4 tisíce navrh si dokážu představit už jinde ;-) .
Ale ano, kdo tomu nerozumí, bude muset sáhnout po sestaveném PC... A NEBO, napíše sem a oni mu na czc sestaví PC za menší peníz :P .
Sestava v profilu.

Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Makaan » 27 kvě 2015 12:07

Ano, je tam plomba - z prostého důvodu, ne každý kdo ty pc bude mít je skilled uživatel a musíme si nějak chránit svoji práci a závazky. Ale z mé zkušenosti je možné si přes telefon domluvit tohle individuálně a pak není problém se v sestavě vrtat. Takže je to oboustranně ok, kdyžtak je to jen o telefonu.

Jinak jo, hotovky budou vždy o něco dražší, to je prostě fakt který nesmažeme, na druhou stranu, mluvím-li za HAL, snažíme se k nim dávat něco navíc - není to výkon, ale je to spíš to okolo, co jsem už psal. Nestane se, že přijde někdo a bude mít v novém PC se sestavením zdarma tohle: CENSORED
druhá věc, nestane se, že mu přijde pc s grafikou, kde budou artefakty, pak to pošle na reklamaci a bude 30dní čekat aby mu přišla karta s papírem "problém nenalezen" a může si znovu zopakovat 30 dní, kde mu pak kartu vymění za jinou, která na tom není líp - to je zkušenost mého velmi dobrého kamaráda
takže .. ne nejsme perfektní a chceme něco navíc, ale už to nespadá pod to, že všechny hotovky budou stát za prd.. snažím se a to nejen já, aby aspoň ty naše byly dobrá alternativa

//Ltb: link na naši přímou konkurenci odstraněn... :shock:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nazor na pc gaming zostavu
    od lubo007 » 23 čer 2025 15:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2771
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2025 17:48

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”