Ahoj,
před nějakým časem jsem zde psal o radu a pár mi jich bylo uděleno, tak jsem přepracoval svojí sestavupodle vašich rad. Bohužel nevím jakou zvolit základní desku, protože to se ukázalo jako dost velký oříšek. Zde je odkaz na sestavu:
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2 ... BV012ZCM01
Cena pracovní stanice by měla být +/- 30 000 s tím, že bude primárně určena k práci v Matlabu, CAD softwarech (Catie, Autodesk Inventor), Ansys, Eplan atd.
Děkuji za Vaše názory!
PC jako pracovní stanice
Re: PC jako pracovní stanice
Asus P9D WS ... a to není pracovní stanice, nýbřž obludnost. Malá rada, na HP dostaneš záruku 2roky, na PNY 3roky za stejnou cenu.
V čem je to obludnost? Jinak děkuji za tip na základní desku :)
Pracovní stanice začíná a končí na stabilitě. Hardware i software a nejsem si jistý k620. Část z uvedeného používá DirectX místo OpenGL a upřímně, P4600 není úplně marná (na vykreslování modelu k620 nemá), navíc vážně potřebuješ takovou kartu? Jako student si vystačíš s integrovanou nebo gtx. V kombinaci. Disky hrozné, zdroj zbytečný, ram v kombinaci s procesorem a skříň. Není v tom logika, řád a myšlenka. Něco se sebralo na fórech a tak to musí být dobré. Pro pracovní stanici ne a nezabýváš se nejdůležitější otázkou podporou (nejen ovladače), ale také servisem.
No pro mě je zajímavá např. otázka procesoru, protože když se podívám na zahraniční weby např. http://www.custompcreview.com/pc-comput ... pc-builds/ tak doporučují skoro výhradně i7 a ne xeon o kterém jsem si myslel, že je do pracovní stanice vhodnější.
Prakticky ve vsech prodavanych grafickych stanicich jsou Xeony a ne I7.
Co se tyka grafiky, integrovana grafika v Intelu je na Catii a Inventor naprosto nepouzitelna, jakmile je model slozitejsi nez kvadr tak to nejde ani plynule otacet.
Co se tyka grafiky, integrovana grafika v Intelu je na Catii a Inventor naprosto nepouzitelna, jakmile je model slozitejsi nez kvadr tak to nejde ani plynule otacet.
Quadro k620 samotné Invertor (DirectX) nic nepřinese proti nějaké GTX/Radeonu. Opakem, Catia (OpenGL), kde se model bude vykreslovat s pomocí Quadro (primitiva, roviny, wireframe, průhlednost), tak z toho budeš mít slideshow, jako když prohlížíš fotky z dovolené, prakticky neustále. Nezachrání to ani snížením detailů při otáčení (plynulost). Samotný model asi ano, ale nedělám do CAD a nemohu prakticky potvrdit. Nějaký význam na jednoduché věci má, jenže když to není fakt na práci, tak je skoro lepší koupit GTX960 za stejnou cenu. To jsem už psal.
Rozdil mezi Quadrem a GTX/Radeonem je predevsim ten, ze Quadro je certifikovana graficka karta, takze te podpora neposle do haje kdyz mas problem. Clovek co to ma na praci si preci nekoupi herni grafiku s tim, ze usetri par korun.
Nejnizsi Quqdra mame asi v padesati grafickych stanicich, nevim ale o tom ze by nekdo z konstrukteru mel problemy se zobarzenim - kdyby z toho bylo slideshow, uz se kupuje Z8xx misto Z4xx.
Nejnizsi Quqdra mame asi v padesati grafickych stanicich, nevim ale o tom ze by nekdo z konstrukteru mel problemy se zobarzenim - kdyby z toho bylo slideshow, uz se kupuje Z8xx misto Z4xx.
Rozdíl mezi Quadro a GTX/Radeon je především ten, že CAD mají úplně jiné nároky na vykreslování a nejsou pro něj důležité scény složené z trojúhelníků pokrytých texturou, průhledností a shader efekty s aplikovaným post-processingem. CAD vykresluje především velké množství primitiv - čáry a další. Textury se nevykreslují za pomocí mip-mapping a pokud by se použili pixel shader, budou velmi jednoduché. Rozdíl není ani tak v ovladačích, ale v čipu samotném.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3505
-
od freelanc
Zobrazit poslední příspěvek
22 úno 2025 16:27