Seasonic nemá rád přetížení Vyřešeno
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Seasonic nemá rád přetížení Vyřešeno
Na PC tuningu jsem narazil na článek o zdroji Seasonic, jenž nepřežije přetížení. Což mě dost překvapilo, jelikož pod vlivem masivního doporučování na tomto fóru jsem měl zdroje Seasonic za ideální volbu.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Seasonic nemá rád přetížení
A kdy se ti povede omylem pretizit zdroj na 152%?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zadny zdroj nesnasi pretizeni, to je dane tak nejak z principu veci.
Pokud nekdo na 500W zdroj zapoji neco, co ma odber pres 500W (nejaka ta grafika a procesor od AMD treba) tak je trubka co nezvladne matematiku zakladni skoly (nicmene to zase neni jev tak neobvykly, viz dotazy tady ve foru kdy lidi cpou vykonne grafiky na 400W zdroje Evolve a jine smejdy). Normalni clovek co stavi pocitac si nechava 30% rezervu, ne 30% pretizeni.
Osobne v tom nevidim zadny problem.
Pokud nekdo na 500W zdroj zapoji neco, co ma odber pres 500W (nejaka ta grafika a procesor od AMD treba) tak je trubka co nezvladne matematiku zakladni skoly (nicmene to zase neni jev tak neobvykly, viz dotazy tady ve foru kdy lidi cpou vykonne grafiky na 400W zdroje Evolve a jine smejdy). Normalni clovek co stavi pocitac si nechava 30% rezervu, ne 30% pretizeni.
Osobne v tom nevidim zadny problem.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
O to, že se má brát zdroj s rezervou, o tom žádná. Ale u lepších značek bych očekával, že budou mít proti ( náhodnému) přetížení nějaké ochrany. Ne že se nadobro zničí. Tuto vlastnost jsem přisuzoval Eurocase a spol, ale ne Seasonicu. To že chybí ochrany u zdroje za 300 Kč se ani nedivím, ale že chybí u zdroje za 2500 Kč, to už je imho na pováženou. To, že se zdroj enormě přetíží, se stane (nejspíš nedopatřením) jednomu člověku z tisíce, ale to že to znamená i u značkového zdroje odchod do křemíkového nebe, jsem nečekal. Čekal jsem, že tam bude třeba trubičková pojistka, polyswitch či něco takového, co ochrání zdroj před zničením. Ale spletl jsem se.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Ochrana tam je (viz clanek).
Porad ale nevidim zadny problem v tom, kdyz 550W zdroj nevydrzi odber pres 700W, protoze to je situace ktera krome pripadu kdy to nekdo udela schvalne nemuze nikdy nastat. Samozrejmne, u dalsi generace uz bude ochrana fungovat spravne, ale neni to duvod dneska nekoupit tenhle zdroj.
Porad ale nevidim zadny problem v tom, kdyz 550W zdroj nevydrzi odber pres 700W, protoze to je situace ktera krome pripadu kdy to nekdo udela schvalne nemuze nikdy nastat. Samozrejmne, u dalsi generace uz bude ochrana fungovat spravne, ale neni to duvod dneska nekoupit tenhle zdroj.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To není, jen mě překvapilo, že takovou vcelku základní ochranu vyhlášený Seasonic nemá. Zvláště, když to není nic obvodově složitýho.
Behemotovy clanky se musi cist cele a udelat si vlastni zaver.
Protoze podle procent clovek dojde k nazoru, ze je to sunt, smejd, sunt smejd a vzadu dva sunty vedle sebe s jedinou vyjimkou, ktera dostala hodnoceni 100,5%. Jinak dostat se pres 50% musi byt superkvalitni zdroj a i tech 18% vzniklo jistym vypoctem ktery je tam vysvetlen.
http://diit.cz/clanek/delta-electronics ... ceni-zaver
Protoze podle procent clovek dojde k nazoru, ze je to sunt, smejd, sunt smejd a vzadu dva sunty vedle sebe s jedinou vyjimkou, ktera dostala hodnoceni 100,5%. Jinak dostat se pres 50% musi byt superkvalitni zdroj a i tech 18% vzniklo jistym vypoctem ktery je tam vysvetlen.
http://diit.cz/clanek/delta-electronics ... ceni-zaver
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5518
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek