Přeji hezké nedělní ráno,
měl bych dotaz ohledně tohoto notebooku který se mi dostal do rukou a nyní ho doma používám. Mám ho přímo v této konfiguraci. A zajímá mě jakým způsobem se tam dají využít ty 2 grafické karty nebo spíše jestli je k tomu něco potřeba jako nějaký program či ntb a samostatný ovladač od nvidia nějakým způsobem při hraní ( protože ntb převážně využívám na hraní her Witcher 3, Evolve, Battlefield 4 atd ) jakoby rozloží výkon do obou. A druhý dotaz v recenzích jsem se dočetl že je zapotřebí udělat čistou instalaci windows a zformátovat disk z důvodu toho ssd a rozdělení hdd ? Pokud s tím někdo má nějaké zkušenosti. Pokoušel jsem se to googlit jak s těmi grafickými kartami tak s tím hdd a bohužel jsem nic nedohledal z čeho bych mohl čerpat a nemusel zakládat tento topic.
Děkuji případně za každou radu nebo info.
ps: Omlouvám se případně že špatný název topicu a umístění.
ps: Jsem naprostý lajk v tomto a rád bych z tohoto ntb vymáčknul maximální výkon.
Lenovo Y510P - rada/pomoc Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Lenovo Y510P - rada/pomoc
Mělo by to už být nachystané a propojené od výrobce. Pokud ta hra podporuje SLI, mělo by to fungovat ve SLI.
Ohledně HDD... Pokud dramaticky nezměnili strategii, tak by to měla být pořád ta samá písnička. To SSD je malá M.2 nebo mSATA mrška, která není standardně přístupná uživateli. Je to prostor pro cache. Windows a všechno je pořád na klasickém plotnovém HDD a na to SSD se jen ukládají data, ke kterým často přistupuješ. A nebo, druhý, některými výrobci používaný přístup, na tom SSD není cache, ale hibernační oddíl.
Nevím, jestli je to přesně případ tohoto ntb, ale spousta lidí to u předchozích modelů neunesla a prostě museli nainstalovat Windows na tu SSD cache. Nutno podotknout, že ty cache nebyly na takové použití vůbec stavěné a měly tendenci dost rychle umřít- když už, tak bych doporučil plnohodnotné SSD. Jednak se tím ušetří tyhle možné problémy, jednak je 24 giga prostě dost málo.
Ohledně HDD... Pokud dramaticky nezměnili strategii, tak by to měla být pořád ta samá písnička. To SSD je malá M.2 nebo mSATA mrška, která není standardně přístupná uživateli. Je to prostor pro cache. Windows a všechno je pořád na klasickém plotnovém HDD a na to SSD se jen ukládají data, ke kterým často přistupuješ. A nebo, druhý, některými výrobci používaný přístup, na tom SSD není cache, ale hibernační oddíl.
Nevím, jestli je to přesně případ tohoto ntb, ale spousta lidí to u předchozích modelů neunesla a prostě museli nainstalovat Windows na tu SSD cache. Nutno podotknout, že ty cache nebyly na takové použití vůbec stavěné a měly tendenci dost rychle umřít- když už, tak bych doporučil plnohodnotné SSD. Jednak se tím ušetří tyhle možné problémy, jednak je 24 giga prostě dost málo.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Lenovo Y510P - rada/pomoc