Upřímně nevím co si mám o vaší sestavě líbit, když Žbeky říkal něco o tom, že si mám počkat na někoho zkušenějšího, že ta sestava od vás nepůjde prý ani sestavit (zdá se mi pořád stejná akorát má horší monitor a klávesnici) tyto značky bych rozhodně nebrala, jelikož o nich nic nevím...takže raději benq nebo samsung, asus, lg nebo tak něco...
Můžu se zeptat jaký je rozdíl mezi modrými a černými pamětovými kartami?
Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie
To že ta sestava nepůjde sestavit bylo myšleno na tu Case Nanoxia Deep Silence. Přehlídl jsem velikost podporovaných desek.
Ten AOC monitor, má tady hodně zdejších uživatelů. Takže kdyžtak se jich můžete zeptat na recenzi.
Jestli se vám ten monitor tedy nezná, tak si ho můžete vyměnit za něktrá z těch, který si syn vybral.
Platí to samé - Jestli se vám ta klávesnice nelíbí, tak si tam můžete dát jinou. Je to bráno z toho důvodu aby se to vešlo do cenového limitu.
(Mám taky klávesnici s X funkcemi a nepoužívám ani jednu. A to nahraju denně více jak váš syn za 2 dny. Takže ne, nejsem ve hrách amatér)
1. Nenazývá se to Paměťové karty, ale jsou to SSD Disky Viz. - Solid-state drive (zkratka SSD) je v informačních technologiích typ datového média, které na rozdíl od magnetických pevných disků neobsahuje pohyblivé mechanické části a má mnohem nižší spotřebu elektrické energie.
2. Není rozdíl v jejich barvách. Může být klidně růžový, zelený, zlatý. Na jejich funkci to nemá vliv.
Rozdíly jsou v jejich výrobě a použití paměťovích čipů na které jsou uloženy data.
Jsou levnější čipy které jsou pomalé - SSD stojí mnohem méně. A jsou i rychlejší disky, které jsou vyrobeny z dražších součástí takže více vydrží.
A jestli si chcete čekat na někoho až Vám napíše, tak prosím. Já jsem vám napsal proto, že tu nikdo neodpovídal na Váš dotaz. A ani nikdo za celou dobu nenapsal.
Ten AOC monitor, má tady hodně zdejších uživatelů. Takže kdyžtak se jich můžete zeptat na recenzi.
Jestli se vám ten monitor tedy nezná, tak si ho můžete vyměnit za něktrá z těch, který si syn vybral.
Platí to samé - Jestli se vám ta klávesnice nelíbí, tak si tam můžete dát jinou. Je to bráno z toho důvodu aby se to vešlo do cenového limitu.
(Mám taky klávesnici s X funkcemi a nepoužívám ani jednu. A to nahraju denně více jak váš syn za 2 dny. Takže ne, nejsem ve hrách amatér)
1. Nenazývá se to Paměťové karty, ale jsou to SSD Disky Viz. - Solid-state drive (zkratka SSD) je v informačních technologiích typ datového média, které na rozdíl od magnetických pevných disků neobsahuje pohyblivé mechanické části a má mnohem nižší spotřebu elektrické energie.
2. Není rozdíl v jejich barvách. Může být klidně růžový, zelený, zlatý. Na jejich funkci to nemá vliv.
Rozdíly jsou v jejich výrobě a použití paměťovích čipů na které jsou uloženy data.
Jsou levnější čipy které jsou pomalé - SSD stojí mnohem méně. A jsou i rychlejší disky, které jsou vyrobeny z dražších součástí takže více vydrží.
A jestli si chcete čekat na někoho až Vám napíše, tak prosím. Já jsem vám napsal proto, že tu nikdo neodpovídal na Váš dotaz. A ani nikdo za celou dobu nenapsal.
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
- AdamProGaming
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Aoc je super značka osobě mám od nich monitor nemůžu si ho vynachválit ... :) nebojte se nových značek tak ono každému vyhovuje něco jinému klávesnice jsou skoro všechny stejné pokud chcete "lepší" tak mechanickou která stoji už 2,5 a je hlučná extra rozdíl nepoznáte
My Steam Profile (from SteamDB)
- Worth: $1069 ($308 with sales)
- Games owned: 86
- Games played: 57 (66%)
- Hours on record: 5,245.0h
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Sestavu co naposled poslal Simroth mám s menšími odchylkami doma, takže pár praktických postřehů:
Case je tichá, i když jsem musel trochu roztáhnout šuplíky na HDD, protože rezonovaly. Nejhlučnější na celé sestavě je plotnový disk, takže bych se pokusil ztlumit hlavně ten. Himuro sice nemají skladem, ale sehnat se dá celkem bez problémů.
Původní 14cm fractal větráky jsou naprosto tiché a běží na nějakých 600rpm, je nesmysl dávat litr za dvě 12cm noctuy, které jsou navíc stavěné na tlak a ne objem.
Case je velká, nejsem si jistý, jestli dosáhne kabeláž zdroje na všechna místa. EVGA by měla být delší
Na co 1866 RAM, když se stejně podtaktujou na 1600?
O 300Kč jde sehnat dvojnásobně velké SSD, které bude mít v reálu prakticky totožný výkon.
Myš už mají novější řadu s lepším snímačem.
Chladič stačí fera2. Bude si točit neslyšných 500rpm a teploty půjdou níž.
Za mě po úpravách takto: http://www.czc.cz/628o38ejbmjinbcc80l554dhtf/seznam
Skoro o litr levnější, stejně výkonné, s dvojnásobným SSD a přitom tišší
Nejlepší výsledek se samozřejmě dosáhne až po vychytání detailů (u mě rezonance šuplíku, křivky rychlosti ventilátorů na teplotě)
Case je tichá, i když jsem musel trochu roztáhnout šuplíky na HDD, protože rezonovaly. Nejhlučnější na celé sestavě je plotnový disk, takže bych se pokusil ztlumit hlavně ten. Himuro sice nemají skladem, ale sehnat se dá celkem bez problémů.
Původní 14cm fractal větráky jsou naprosto tiché a běží na nějakých 600rpm, je nesmysl dávat litr za dvě 12cm noctuy, které jsou navíc stavěné na tlak a ne objem.
Case je velká, nejsem si jistý, jestli dosáhne kabeláž zdroje na všechna místa. EVGA by měla být delší
Na co 1866 RAM, když se stejně podtaktujou na 1600?
O 300Kč jde sehnat dvojnásobně velké SSD, které bude mít v reálu prakticky totožný výkon.
Myš už mají novější řadu s lepším snímačem.
Chladič stačí fera2. Bude si točit neslyšných 500rpm a teploty půjdou níž.
Za mě po úpravách takto: http://www.czc.cz/628o38ejbmjinbcc80l554dhtf/seznam
Skoro o litr levnější, stejně výkonné, s dvojnásobným SSD a přitom tišší
Nejlepší výsledek se samozřejmě dosáhne až po vychytání detailů (u mě rezonance šuplíku, křivky rychlosti ventilátorů na teplotě)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Simroth: nepochopil jste mě, mluvím o RAM (paměťových kartách) ne o SSD discích.. A vím, že nekteré od kingston jsou modré, jiné červené či černé, proto se nato ptám!
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Čer 2015 23:46) ---
Žbeky: děkuji za tipy :)
sestava už je lepší a lepší, alespoň co říká syn
ale mě osobně se nelíbí ten monitor: rozhodně musí mít silnější střed (stojánek) jinak by mu moc dlouho nevadržel (s kamarády lítají v pokoji jak blázni) a také lepší by byl pouze černý :)
myslím, že to ssd je zbytečně velké (když bude jen na os) ale vy jste odborníci :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Čer 2015 23:46) ---
Žbeky: děkuji za tipy :)
sestava už je lepší a lepší, alespoň co říká syn

myslím, že to ssd je zbytečně velké (když bude jen na os) ale vy jste odborníci :)
- tobiasekll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Sice na něm bude OS, ale krom toho můžeš se na něj dát co chceš. Nejlépe základní pracovní programy (v mém případě Skype, utorrent, chrome, antivir, AMD catalyst atp.). Velké SSD ti umožní rychlou práci s více programy než jen OS. Takže se určitě vyplatí.
Žbeky: Souhlasím až na jednu věc, case je prostě moc drahá, myslím si, že bohatě by postačila taky odhlučněná Nanoxia Deep Silence 3. Nevím jak FD, ale Nanoxia má v sobě zabudované už tak dost tiché ventilátory.
Žbeky: Souhlasím až na jednu věc, case je prostě moc drahá, myslím si, že bohatě by postačila taky odhlučněná Nanoxia Deep Silence 3. Nevím jak FD, ale Nanoxia má v sobě zabudované už tak dost tiché ventilátory.
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pravda, DS3 je super, akorát je docela těžko k sehnání. Ale je to místo, kde se dá ušetřit další litr k dobru
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Sestava od Žbekyho je slušná, ale nevím, jak to tedy máte nakonec s tím rozlišením. Mechaniku bych nedával - dnes se většina programů instaluje v elektronické podobě, takže pokud nemáš nějaká CD/DVD s daty které používáš, tak mi v dnešní době mechanika nedává smysl, (sám ji nemám a nikdy mi nechyběla). Operační paměť bych bral v singlu. Dual channel je zbytečně drahý a prakticky ti nic nepřidá. Bral bych tyto černé Kingstony (klasiku) http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury- ... 39/produkt. Zdroj není do herní sestavy úplně ideální. Bral bych spíše lepší Seasonic, který se dává do všech sestav a takový levný do počítače za 30 tisíc není úplně ideální - minimálně tedy tento http://www.czc.cz/seasonic-energy-knigh ... 70/produkt. S chladičem na disky nemám zkušenosti (nikdy my jejich hlučnost nevadila a ani jsem o nich v životě neuvažoval). Osobně bych ale na spoustě věcí ubral a přidal na něčem jiném. Námátkově třeba na SSD (konkrétně na jeho velikosti, pokud tam bude jen OS a nějaké programy (antivir atp..), tak 120 GB varianta musí stačit. Velké data a programy (např. hry) dáš na plotnový disk. Dále třeba na case - podle mne dát tak drahou case + tak levný zdroj, mi nepřijde jako ideální kombinace.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 11 čer 2015 16:26, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Uz tu parkrat padlo, ze ten oem seasobic nema dlouhe ATX kabely a u vetsich skrini se musi nadstavovat
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ještě je možnost tam dát Fortron HYPER. Je to skoro identický zdroj jako ten OEM Energy Knight.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
A jak je to tedy s porovnáním hluku mezi Nanoxia Deep Silence 3 a Fractal Design refine 5? Jde nám totiž o tu nejtišší case..
Mechaniku potřebujeme, co se rozlišení monitoru týče, taky sama nevím (neumím si totiž představit jak bude jaké rozlišení na určitých úhlopříčkách vypadat) teď máme na tom hlavním notebooku 15.6'' a rozlišení 1366x768 a už to má třeba na mě malá písmenka
ale pořád přečtu víc, než na dceřiným notebooku, která na něm má full hd rozlišení, tam nevidím naprosto nic..
Co se týče rad, asi spíš vše nechám na Žbekym, přeci jen má už více zkušenosti než většina zdejších rádců :)
Mechaniku potřebujeme, co se rozlišení monitoru týče, taky sama nevím (neumím si totiž představit jak bude jaké rozlišení na určitých úhlopříčkách vypadat) teď máme na tom hlavním notebooku 15.6'' a rozlišení 1366x768 a už to má třeba na mě malá písmenka

Co se týče rad, asi spíš vše nechám na Žbekym, přeci jen má už více zkušenosti než většina zdejších rádců :)
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ta Fractal je hodně povedená case, ale taky si za ni dost zaplatíš, pokud na ni nejsou peníze /což si myslím že nejsou/, tak skvělou práci ovvede třeba taky Corsair 300R.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3635
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 čer 2025 08:55