Což peníze jsou, ale jde o naše zdraví (uši a oči) a to je k nezaplacení, takže holt musíme být obezřetní..
Dívala jsem se na toto video na yt, a na konci tam je noise test a tomuhle říkáte tichá case? je to nehorázně hlasité :/ nevím co si mám o tom myslet (nebo má tvůrce videa špatné/hlasité komponenty? )
Jinak tobiasekll, mohla bych vás poprosit o zvukovou nahrávku či video jak hlasitá je vaše case? v normálu a při zatížení? Popřípadě váš názor na nahrávku, zda je vaše case stejně hlasitá nebo méně?
Předem všem děkuji :)
https://www.youtube.com/watch?v=SRZIdbdcIiU
Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie
Naposledy upravil(a) NeMeSiS_24 dne 11 čer 2015 18:07, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co se stane, kdyz zacnes foukat na mikrofon? Treba v exterierech muze poryv vetru, kteriy neslysis, uplne znehodnotit nahravku. Toto je stejny pripad
Jinak FullHD na 22" ma stejnou hustotu, jako HD na 15"
Jinak FullHD na 22" ma stejnou hustotu, jako HD na 15"
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Aha..tak to jo :) děkuji za vysvětlení :)
opravdu? tak to by ten 22 či 24'' display mohl být ve full hd ok :)
opravdu? tak to by ten 22 či 24'' display mohl být ve full hd ok :)
Naposledy upravil(a) NeMeSiS_24 dne 11 čer 2015 19:07, celkem upraveno 1 x.
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Skříně FD patří co se odhlučnění mezi špičku.
Je potřeba velký disk? Pokud jde o hluk, snažil bych se mít pouze SSD, pokud není potřeba víc - buďto 250 GB nebo ideálně 512 GB (u mě je disk nejhlučnější součástkou, i když je v tišícím boxu - mám v PC Noctua větráky běžící na 400rpm).
Jinak souhlasím s variantou od Žbekyho, akorát bych ještě zauvažoval o pasivně chlazeném zdroji.
Je potřeba velký disk? Pokud jde o hluk, snažil bych se mít pouze SSD, pokud není potřeba víc - buďto 250 GB nebo ideálně 512 GB (u mě je disk nejhlučnější součástkou, i když je v tišícím boxu - mám v PC Noctua větráky běžící na 400rpm).
Jinak souhlasím s variantou od Žbekyho, akorát bych ještě zauvažoval o pasivně chlazeném zdroji.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
satik: od začátku zde říkám, že velký normální disk nepotřebujeme, že by nám stačil pouze větší ssd (na os, programy a hry)
bylo mi zde řečeno, že noctua větráky a pasivně chlazený zdroj je zbytečnost tak nevím..
bylo mi zde řečeno, že noctua větráky a pasivně chlazený zdroj je zbytečnost tak nevím..
- tobiasekll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Co se týká hlučnosti tak to určitě zbytečnost není, ale ještě tišší jsou Nanoxia větráky... Místo pasivního (dost drahého) zdroje bych spíš zvolil polopasivní.
Nahrávku můžu poskytnout, ale nebude to moc objektivní vzhledem k hlučnému chladiči, disku a grafice...
Nahrávku můžu poskytnout, ale nebude to moc objektivní vzhledem k hlučnému chladiči, disku a grafice...
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit
Windows 10 Pro 64bit
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Žbeky psal, že prý větráčky v casu fractal jsou ještě tišší než noctua tak nevím..
zajímá mě zda jsou tišší nanoxia nebo fractal r5 větráčky ..
co znamená polopasivní?
podle mě stačí když si poslechnete ten noise test na tom videu a porovnáte to k tomu vašemu..stejně je prý mikrofonová nahrávka větráčků zkreslená..takže nahrávka by byla asi zbytečná :)
co znamená polopasivní?
podle mě stačí když si poslechnete ten noise test na tom videu a porovnáte to k tomu vašemu..stejně je prý mikrofonová nahrávka větráčků zkreslená..takže nahrávka by byla asi zbytečná :)
- AdamProGaming
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Eště jsem tu neviděl návrh z vodním chlazením které by mohlo vyřešit problém z hlučností (GK + CPU) jeden uzavřený okruh... (moc se neoirentuju ve vodníkách tak se kdyžtak omlouvám pokud je to nemoné narvat do limitu :)
My Steam Profile (from SteamDB)
- Worth: $1069 ($308 with sales)
- Games owned: 86
- Games played: 57 (66%)
- Hours on record: 5,245.0h
- tobiasekll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
NeMeSiS_24 píše:Žbeky psal, že prý větráčky v casu fractal jsou ještě tišší než noctua tak nevím..
co znamená polopasivní?
Polopasivní znamená, že se zdroj roztočí jen když to potřebuje. Nanoxia větráčky by měly být podle specifikací tišší.
AdamProGaming píše:Eště jsem tu neviděl návrh z vodním chlazením které by mohlo vyřešit problém z hlučností (GK + CPU) jeden uzavřený okruh... (moc se neoirentuju ve vodníkách tak se kdyžtak omlouvám pokud je to nemoné narvat do limitu :)
Vodní chlazení neznamená tišší než vzduchové, hodně vodních okruhů je hlučnějších než věžovité chladiče.
Jinak ventilátory na videu se mi zdají hlučnější než moje, jinak bych to cca. přirovnal k moji Nanoxia DS 3.
MB: MSI B450 Tomahawk
Windows 10 Pro 64bit
Windows 10 Pro 64bit
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tobiasekll: děkuji za vysvětlení a porovnání :) to polopasivní zní dobře :)
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jsi si tou tichostí Nanoxií jistý? Máš to vyzkoušené nebo máš odkaz na nějaký článek?
Vodní chlazení je zbytečnost, mám přetaktované i7 4770K + přetaktovanou GTX 970 v tichém provedení a v zátěži větráky točí jen na cca 650 rpm, v klidu pak na 400rpm.
V case Fractal Define mám celkem 10 Noctuí a v idle ten počítač prostě neuslyšíte, v zátěži je pak hlučný jako takový normální tichý počítač v klidu.
Nejhlučnější částí je plotnový disk, i když je v tišícím boxu a zrovna na něm nic nedělám.
Ono to není jen o tom nafrkat tam větráky, ale pokud jde o ticho, tak jim hlavně zregulovat otáčky - běžné větráčky mají kolem 1500 otáček, box chladiče na cpu pak v maximu až 4000... :)
Vodní chlazení je zbytečnost, mám přetaktované i7 4770K + přetaktovanou GTX 970 v tichém provedení a v zátěži větráky točí jen na cca 650 rpm, v klidu pak na 400rpm.
V case Fractal Define mám celkem 10 Noctuí a v idle ten počítač prostě neuslyšíte, v zátěži je pak hlučný jako takový normální tichý počítač v klidu.
Nejhlučnější částí je plotnový disk, i když je v tišícím boxu a zrovna na něm nic nedělám.
Ono to není jen o tom nafrkat tam větráky, ale pokud jde o ticho, tak jim hlavně zregulovat otáčky - běžné větráčky mají kolem 1500 otáček, box chladiče na cpu pak v maximu až 4000... :)
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
NeMeSiS_24 píše:Žbeky psal, že prý větráčky v casu fractal jsou ještě tišší než noctua tak nevím..
co znamená polopasivní?
Nikde jsem nepsal, že fractal jsou tišší než noctua. Jen, že je nesmysl platit litr za dvě tlakové noctuy, kdy rozdíl hluku je nepostřehnutelný.
SSD fajn, ale v dnešní době, kdy má jedna hra 50GB, potřebuješ aspoň 500GB disk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3635
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 čer 2025 08:55