Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

NeMeSiS_24
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie

Příspěvekod NeMeSiS_24 » 11 čer 2015 20:45

Žbeky píše:Původní 14cm fractal větráky jsou naprosto tiché a běží na nějakých 600rpm, je nesmysl dávat litr za dvě 12cm noctuy, které jsou navíc stavěné na tlak a ne objem.

Z tohoto jsem to tak pochopila..
Já bych synovi nikdy nedovolila stahovat tak velkou hru!! Největší hra co prý má je Team Fortress 2, která má 14gb...
Jelikož máme sdílenou ip a ještě u nás máme 3 notebooky, smartphony apod. a u všech používáme internet, tak kdyby sis stahoval stále hry o 20gb a více, tak by nám neustále hrozně zatěžoval internet (když už tak si nechá něco stahovat přes noc) - jednou nám dokonce správce sítě napsal, ať přes den nestahujeme velké soubory, jelikož tím prý zatěžujeme internet i ostatním v panelovém domě..internet máme levný (za 20mb/s platíme 200 kč) - takže nám nějaké omezení kvůli sdílené ip nevadí..ale stahovat tak vysoké soubory nikdy už z hlediska místa na disku stahovat prostě nebudeme, takže by krásně velký ssd disk stačil :)

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 11 čer 2015 21:57

Nové GTA 5 - 50GB, Zaklínač 3 taktéž. Myslel jsem, že se staví počítač právě na tyto pecky, které v recenzích dostávají absolutní hodnocení
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

NeMeSiS_24
nováček
Stav:

Příspěvekod NeMeSiS_24 » 11 čer 2015 22:23

Ne, to rozhodně ne.. Staví se na jeho hry: tf2, cs:go, TWD, warface a další steam hry.. (Pokud by jste jich chtěli vypsat více, já mu řeknu..není problém :) )
Hry které mají hodně gb, mu kupuji k narozeninám, Vánocům atd.. a to na DVD na xbox 360 :)
Hlavně prý aby utáhl renderování a streamování alespoň na medium/720p a za mě ta tichost a matný 22-24'' monitor :)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 11 čer 2015 23:19

Však GTA 5, Witcher apod. jdou taky koupit na DVD.

Pokud to je na team fortress, nevím, proč se staví PC za 30k. To rozběhne i počítač za půlku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

NeMeSiS_24
nováček
Stav:

Příspěvekod NeMeSiS_24 » 11 čer 2015 23:51

Ano, proto to říkám :D gta 4 už totiž na xbox má a jiný gta prý nechce, je spíše na jiný tip her :)
Protože on chce co pc na hry a já chci aby vydržel co nejdéle, čili když přijde za 5-8 let nová hra a on ji bude chtít hrát, tak ať ji může rozjet alepsoň na low..nevím jaké budou za 5-8 let požadavky u her, ale jistota je jistota...
tak navrhněte klidně i 15k pc a já se na něj podívám, ale přijde mi to zbytečnost, když za 1-2 roky budeme muset upgradovat komponenty ...nevím no, takhle mi to bylo vysvětleno..
A jakmile dám do pc 30k tam ho prostě bude 5 snad i více let mít a nebudu to muset řešit :D (dávat do pc peníze :) )

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Čer 2015 02:04) ---

Jinak moc všem děkuji za pomoc, sama bych to dohromady opravdu nedala :D
Jakmile s pc budu 100% spokojená (už jsme opravdu blízko :) ), objednám si komponenty na czc s tím, že si pc od nic nechám i složit, když to mají zadarmo :) a jelikož budou jak synovi narozeniny, tak i konec školního roku..tak mu pc dám ke konci června :)

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 12 čer 2015 07:38

Na streamování by byl ideální i7, přeci jen to něco žere, ale zase CSGO / TF2 jsou hodně nenáročné hry (ty ostatní neznám)
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

tobiasekll
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod tobiasekll » 12 čer 2015 09:59

satik píše:Jsi si tou tichostí Nanoxií jistý? Máš to vyzkoušené nebo máš odkaz na nějaký článek?

Vodní chlazení je zbytečnost, mám přetaktované i7 4770K + přetaktovanou GTX 970 v tichém provedení a v zátěži větráky točí jen na cca 650 rpm, v klidu pak na 400rpm.

V case Fractal Define mám celkem 10 Noctuí a v idle ten počítač prostě neuslyšíte, v zátěži je pak hlučný jako takový normální tichý počítač v klidu.
Nejhlučnější částí je plotnový disk, i když je v tišícím boxu a zrovna na něm nic nedělám.

Ono to není jen o tom nafrkat tam větráky, ale pokud jde o ticho, tak jim hlavně zregulovat otáčky - běžné větráčky mají kolem 1500 otáček, box chladiče na cpu pak v maximu až 4000... :)

pc.jpg

Jistý si samozřejmě být nemůžu, a už vůbec ne jen takhle z videa. Každopádně Nanoxia větráky jsou nejméně hlučné vzhledem k jejich otáčkám.
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 12 čer 2015 10:32

Já mám zase zažito, že Noctua jsou nejtišší ventilátory na trhu a podle toho, co je mám doma a slyším je, tak bych tomu věřil, v idle nepoznáš rozdíl mezi zaplým a vyplým PC.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

NeMeSiS_24
nováček
Stav:

Příspěvekod NeMeSiS_24 » 12 čer 2015 16:54

Takže jsem psala na czc, ukázala jsem jim uživatelský seznam co mi tu byl doporučen od žbeky :) Moc prý měnit nebudou, jediný co by změnil je prý zdroj, doporučil tento:
http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-520w/74749/produkt

Jelikož se v tom nevyznám tak nedokážu posoudit, zda bude lepší než ten od tebe Žbeky, ale pro změnu má asi důvod :D že by byl tišší?
Co se monitoru týče, vybrala jsem tento:
http://www.czc.cz/asus-ve247h-led-monitor-24/84445/produkt

a case samozřejmě fractal, že by doporučoval podle cen :D

Pepulin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Pepulin » 12 čer 2015 17:07

Na CZC jsou pry taky experti..... Jinak podle me to nema cenu koupit pc za 30k na hrani TF2 a CSGO to rozjede i muj ntb za 14k
PC: CPU: Intel Core i5 6600 GPU: nVidia GeForce GTX 970 RAM: 8GB Kingston DDR4 Zdroj: Seasonic 520W MB: MSI H170 Gaming M3 Case: NZXT Source 340

PS 1 Slim

tobiasekll
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod tobiasekll » 12 čer 2015 17:16

Vysoký výkon se hodí i do budoucna, čím více FPS o to lépe. Podle mě to má rozhodně smysl. Vysoký výkon se nemusí hodit jen na hry... Navíc pokud se nepletu tak tu padlo slovo o streamování.
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit

Pepulin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Pepulin » 12 čer 2015 17:25

Tak podle mě by byla lepší varianta 1 PC za 15K a pak později obnovit, ty komponenty taky nemusí vydržet 5 let Jinak kámoš TF2 rozjel na dost starým HPčku bezproblémově takže podlě mě když má ještě XBOX je tenhle PC uplně na nic
PC: CPU: Intel Core i5 6600 GPU: nVidia GeForce GTX 970 RAM: 8GB Kingston DDR4 Zdroj: Seasonic 520W MB: MSI H170 Gaming M3 Case: NZXT Source 340

PS 1 Slim

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”