Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jsochacky
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie

Příspěvekod jsochacky » 13 čer 2015 08:41

Instalovat hry na externí HDD není nejlepější nápad. A když je řeč o streamování četl jsem, že velké hry nehrajete kvůli rychlosti internetu a to si se streamovanín protiřečí.

Reklama
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 13 čer 2015 08:52

NeMeSiS_24 píše:už jsem zde psala, že máme externí 2TB disk...místo na data, apod..opravdu nechybí..
přijde mi to, že se tu bavíve pořád dokola, aniž by si někdo pořádně přečetl, co jsem zde už psala a co ještě ne!
myslím, že počkám na názor žbekyho, ohledně toho doporučeného zdroje a pak už to bude vše a téma označím jako vyřešené :)
Ale tady nejde pro boha o to, počkat nebo nepočkat na Žbekyho. Tady jde o to si vyslechnout názor ostatních lidí a ne jen názor lidí, kteří mají level do nebe a poslouchat jen je ;). Level 1 klidně může radit stejně nebo líp než Level 10. Potom moc nedává smysl si tady zakládat téma, když posloucháš rady jen jednoho člověka. Dávat hry na externí disky není moc dobrý nápad a lepší je dávat tyto věci na klasický plotnový disk. Na exterák dávat tak maximálně nějaká multimédia (fotky, domácí videa,...)
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

tobiasekll
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod tobiasekll » 13 čer 2015 13:30

Ach jaj, myslím si, že zrovna Žbeky ví o čem mluví. Btw jak máme teda vecpat plotnový disk do tichého PC? Ani s odhlučňovacím boxem není úplně utišen.

Dovolil bych si to už někam popohnat a nemotat se kolem jednoho, k sestavě takhle: http://www.czc.cz/6t56jjq906jrabao8tlcao3rdg/seznam

Chybí tam něco? Nezdá se něco? Je to to samé co od Žbekyho, jen lehce upravené.
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 13 čer 2015 16:12

Neříkal jsem, že Žbeky nějakým způsobem neví o čem mluví toho jsem se bál, že to tak zas někdo pochopí a něco si k tomu zas domyslí, ale to je jedno... Jinak co poslal tobiasekll se mi zdá jako nejlepší varianta co tu doposud padla. Pokud se bavíme o extrémně tichém PC, tak tam plotnový disk určitě nepatří - s tím souhlasím taky.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 čer 2015 17:06

Za me je dnes 250GB malo, penize na 500GB jsou
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

NeMeSiS_24
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod NeMeSiS_24 » 13 čer 2015 18:36

jsochacky a Michael850: nikdy jsem zde o přesunutí her na externí hdd nemluvila, pouze jsem napsala, že je to možnost a hlavně jsem mluvila o přesunu dat na externí hdd, čímž bude na ssd více místa právě na hry, dále nevidím problém v tom si do budoucna přikoupit další 250gb ssd a mít tedy celkem 500gb, což nám bude královsky stačit :) co se streamování týče, nevidím problém .. pokud bude streamovat cca 1h v dobu kdy nebude zatížený internet :) už to máme vykoukané..
tobiasekll: přesně tak :) od žběkyho už sestavu mám, dokonce i od czc, můžu vás/tebe poprosit o udělání seznamu jak by vypadal teda ten 21k pc? který by byl na streamování, hry a zároveň tichý? předem děkuji..jen mě to zajímá
Žbeky:přesně, klidně si těch 250gb ssd později dokoupím :) nemusíme mít všechno hned 100% :)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 čer 2015 20:16

A budes mit dva male 250... pri streamovani si muze zaroven videa ukladat a nasledne zpracovavat, misto bude chybet.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

NeMeSiS_24
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Herní tichá PC sestava pro syna do 30K + periférie  Vyřešeno

Příspěvekod NeMeSiS_24 » 13 čer 2015 20:19

Videa prý ukládat neplánuje...a jeho největší záznam měl prý bez renderu 20gb (a to měl 45 minut)
takže to by mělo být ok :) popř. není problém do budoucna ještě jeden ssd dokoupit :

Už jsme se se synem shodli i na monitoru a celkem jsme tam ušetřili i peníze sice je 21.5'' a plánovali jsme větší, ale myslím, že bude stačit :)
https://www.alza.cz/21-5-benq-gw2265hm-d465410.htm

Co se zdroje týče, rozhodla jsem se pro tento od fractal za 1700kč, tak si říkám, že fractal se v podstatě zabývá tichými case apod..tak proč by u zdroje tomu mělo být jinak? :D pokud tichý nebude, není problém ho vyměnit za jiný, třeba ten od Evga :)

http://www.czc.cz/fractal-design-integr ... 87/produkt

Všem tímto děkuji za rady, odpovědi apod..moc si toho vážím :) pc komponety jsou již v koši a jdu objednávat :) mělo by se tedy jednat o výkonný přesto tichý pc :)

Mějte se tu :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”