Pokažená grafika nebo systém ? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Redoutable
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pokažená grafika nebo systém ?

Příspěvekod Redoutable » 16 čer 2015 14:03

Zdravím,

včera, se mi pří hraní jednoho mmočka na screeně vyházeli červeno-nějaké (už si nepamatuji jaké), svislé pruhy, zvuk normálně šel dál, i přes vyskákané pruhy. Restartoval jsem pc, po té co jsem viděl windows 8.1 logo se loadovat jsem si alespoň ulevil že by to ta grafika možná přežila, ale v momentě kdy přestal load a normálně by mě to automaticky přihlásilo a hodilo na plochu, se stala jediná věc a to sice že jsem dostal celý černý screen, který tam prostě zůstal, po pár restartech mi to nabídlo dát repair, tak jsem z cdčka nahodil refreshnutý Win, a po krátkém setupu jsem se normálně, s touto předešle zapojenou grafikou, dostal na plochu, říkal jsem si že všechno bude v pohodě, jen teď tedy pokaždé, co se začnou stahovat drivery na grafiku, nebo je stáhnu já, a počas toho se PC pokusí resolution přenastavit na 1920 x 1080 (tedy alespoň to si myslím že se děje), dostanu ten stejný černý screen a můžu jít zase repair. Jinými slovy, grafika funguje v základním resolutionu, do té doby, dokud nedostane drivery, potom je jen černota, když jsem zapojil do integrované tak bylo všechno v pohodě, tedy až na to že to je integrovaná, ale rozlišení bylo v pořádku, nic zlého na první pohled. Grafika je tedy Sapphire hd 6850 vapor-x 1gb, procesor: i7 2700k sandy bridge, MB: Asus P8Z77-V, zdroj: Cooler Master: GX 650W, systém jsou ty Windows 8.1ky, 64 bit... snad to nějak pomůže, ale předpokládám že je prostě po grafice, ale to je jen můj pesimistický, neodborný názor.

Můžu tedy ješte dodat, že se dokážu v tomto zlém rozlišení dostat i do té hry, jen tedy normálně před tím jsem měl 60+fps na ultra, teď je to tak 20 na těch nejnižších... :D
zkoušel jsem také přes fix s DDU, odinstalovaní driveru v safe modu a potom nainstalovat úplně nové aktuální, taky nepomohlo, stále ten stejný problém kdy se uprostřed instalace prostě hodí černá obrazovka

Předem děkuji za pomoc :-) .

Reklama
PaxiLord
nováček
Stav:

Re: Pokažená grafika nebo systém ?

Příspěvekod PaxiLord » 16 čer 2015 16:04

v BIOSE si pozri niečo o GK a jej stav či nieje poškodená potom ak nieje ... skús pustiť v NR a ak sa pruhy objavujú je to monitor a keď tie pruhy nie sú pri spúšťaní s najväčšiou pravdou je to ten monitor. (Nejaká chyba alebo zničená plocha na monitore.)

Redoutable
nováček
Stav:

Příspěvekod Redoutable » 16 čer 2015 16:30

Nevím přesně co v tom BIOSe myslíš, ale jsem si na 100% jistý že monitor funguje v pohodě, on samotný na te integrované kartě nemá žádné problémy, pruhy nastaly jen jednou, jak jsem popisoval, od té doby akorát zčerná, a to pouze když se snažím instalovat ty drivery na dedikovanou grafickou, jinak je úplně v pořádku.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 čer 2015 17:07

Monitor je OK. Zkus zda se při spuštění PC dostaneš do nouzového režimu - ihned při spuštění PC stiskat (klikat dokud se neobjeví nabídka - ne držet) klávesu F8 a po zobrazení zvolit Nouzový režim.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Redoutable
nováček
Stav:

Příspěvekod Redoutable » 16 čer 2015 18:10

Ano, se safe modem jsem se dostal s dedikovanou na plochu, sice se špatným rozlišením, ale dostal, nebyla černota jako pokaždé...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 čer 2015 20:47

Podívej se do Správce zařízení, zda tam není někde varování (? nebo !). Zpravidla to je problém příslušného ovladače.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Redoutable
nováček
Stav:

Příspěvekod Redoutable » 16 čer 2015 21:11

http://i.imgur.com/5TvF1D7.png

všechno vypadá v pořádku ? Jediný ''!'' je u monitoru, který to akorát nedokáže rozpoznat v safe modu, jinak nic :/

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 čer 2015 22:19

Jsou v safe módu ve Správci zařízení zobrazeny obě GK? Zkus v tom safe módu přeinstalovat ovladač na GK. Doufám, že jsi GK neupekl.

Redoutable
nováček
Stav:

Příspěvekod Redoutable » 16 čer 2015 23:47

V safemodě se mi zobrazuje vždycky jen ta, co je aktuálně zapojená, v tomto případě ta dedikovana, když jsem se snažil nainstalovat ovladač v safemodu, tak mi akorát vypsal ''failed to load detection driver'', a zavřel se...? - na toto se podívám zítra, bude jednoduché to zprovoznit.

Redoutable
nováček
Stav:

Příspěvekod Redoutable » 17 čer 2015 14:19

Tak to vypadá že zas tak jednoduché to nebude :D, zkoušel jsem na to všechny fixy co jsem našel na netě a stále nic, ''Failed to load detection driver'' je všechno co z toho v tom safemode dostavam... už pomaličku ztrácím naděj.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 17 čer 2015 14:26

Nastartuj ne do safe modu, ale do Rezimu VGA, kdy bude vse jako obvykle (az na driver grafiky).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Redoutable
nováček
Stav:

Příspěvekod Redoutable » 17 čer 2015 14:50

Zkusil jsem a stalo se vlastně to úplně stejné jako kdybych instaloval normálně, tentokrát to tu instalaci v pohodě připravilo, a asi v 1/3 kdy se to snažilo změnit rozlišení co to normálně dělává při instalaci, mi opět všechno zčernalo.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
    od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3138
    od Daniel_Jackson Zobrazit poslední příspěvek
    27 zář 2024 22:17
  • Logitech G Saitek Pro Flight Yoke Pro System
    od peta501 » 19 dub 2025 01:11 » v P: Hardware
    0
    1934
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    19 dub 2025 01:11
  • Jaká grafika do PC?
    od liborek » 19 led 2025 00:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    3249
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    07 úno 2025 17:00
  • Grafika Nvidia nebo Ryzen?
    od TomoMoto » 22 srp 2024 07:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1901
    od TomoMoto Zobrazit poslední příspěvek
    22 srp 2024 07:33
  • Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
    od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    38
    14476
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 10:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”