V poslední době u svého notebooku pozoruji občasnou ztrátu výkonu která se projevuje na FPS ve hrách.
Probíhá to asi takto: Zapnu hru, deset až patnáct minut se nic neděje a pak přijde ten pokles který trvá asi tak 5-10 min. Pak se vše vrátí do normálu a takhle pořád dokola. Nemůže to být tím že jedno jádro nějak vynechává? Četl jsem že v Biosu je nějaký omezovač který při velké zátěži sníží napětí v procesoru. Zvláštní mi spíše přijde to, že na notebooku vykonávám pořád a ty samé činnosti co předtím.. Leda by se HW nároky her nějak zvýšily což je mi přijde jako nesmysl. Když mi to začalo tak sem si řekl že to bude nejspíš tím že mam v notebooku bordel a tucet nevyužitých souboru. Tak jsem notebooku přeinstaloval a problém setrvává. Někde jsem četl že když je PC/notebook v zátěži tak Bios automaticky ubere napětí a sníží hodnoty ale jak jsem psal tohle mi předtím nedělalo i při používání stejných aplikací. Dále by to možná mohlo být grafickou kartou ale u toho mě napadá snad jen to že dochází ke snížení napětí (nebo nějaké určité hodnoty). Jako poslední a největší pravděpodobností bude přehřívání způsobené prachem v notebooku. Mam tu aplikaci Energy managment ve kterém je možnost "odsávání prachu" ale nemyslím si že to nějak zvlášť pomáhá..Každopádně, vypadá to na prach usazený hluboko v notebooku ale předtím než bych se do toho začal sám šťourat se chci ujistit že je to z největší pravděpodobností opravdu tím.
Nemohl to způsobit třeba nějaký virus který i po reinstalaci přetrval? To se mi moc nezdá ale tuto možnost nevylučuji. Dále mě ještě napadá třeba počasí? Poslední dobou jsou celkem pařáky ale to mi taky nepřijde jako největší zdroj problému (Chladící podložku mám, i tu bych si mohl pročistit když nad tím tak přemýšlím

Když jsem se pokoušel naměřit teploty a hodnoty (program:MSI Afterburner(nevím jak moc se na tento program dá spoléhat)) při hraní
(Counter strike Globall offensive) tak mi hodnoty přišli až moc vysoké ale na notebooku to nebylo moc znát.
Dále jsem jsem udělal test s pomocí OCCT kde jsem udělal všechny možné testy. Nevím, já osobně jsem v tomhle strašnej laik takže z výsledných hodnot nic neusoudím ale vy my snad pomůžete

Notebook: Lenovo G500
Procesor: i5-3230M CPU @ 2.60 GHZ
RAM: 6,00GB (použitelné 5,90 GB)
Systém Windows 8 (brzy 8.1

GPU: Intel HD 4000/Radeon 8750M)
Přílohy: http://imgur.com/NW59oyD,uzqDisz,R1JCjQ ... GH,PlCHdnT
Bude to takhle stačit? Když tak zkusím upravit.
Díky za případnou pomoc frajeři

EDIT: Teploty procesoru by mohly být k vyčtení v příloze. Jinak, když dochází k poklesu tak když se kouknu do správce úloh tak hodnota procesoru je menší než předtím takže nejde říct že by se procesor přehříval. Například při hraní je procesor normálně na 75% a při pádu je na 45%