plagiatorstvi ve skolnich pracich

...

Moderátor: Mods_senior

Kubas_inko
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

plagiatorstvi ve skolnich pracich

Příspěvekod Kubas_inko » 22 čer 2015 09:34

dobry den. mam zdejeden problem ktery bych si od vas chtel nachat vysvetlit. ve skole na ivt jsme se ucili ze v cr je legalni si stahovat napr hudbu nebo obr. pro vlastni protebu a uzit. ted zde mam ale jeden problem. delal jsem takhle domaci ukol v gimpu. pouzil jsem stahle obrazky a nuvedl jsem odkud jsou a pan profesor mi chce dat za plagiatorstvi tridni dutku. je mi 15 a ptam se jestli je mozne aby mi za to dla tridni dutku

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: plagiatorstvi ve skolnich pracich

Příspěvekod Pic » 22 čer 2015 11:48

To jsi asi na špatné adrese. Pokud jsi ovšem neuvedl zdroj, tak se nediv, že tě podezírají. Ovšem neznám školní řád, takže těžko posoudit, zda důtka je odpovídající sankce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 22 čer 2015 11:56

"ve skole na ivt jsme se ucili ze v cr je legalni si stahovat napr hudbu nebo obr. pro vlastni protebu a uzit."

Budto vam to nevysvetlili cele, nebo si z toho pamatujes jen to ze muzes ale uz ne za jakych podminek.
Plati takove podminky, jake urcil autor dila. Take mohla prijit rovnou faktura na par desitek tisic nebo soudni obsilka.

Nicmene se jedna o poruseni autorskych prav, v zadnem pripade to neni plagiatorstvi (to by musela byt opsana cela prace). Navic by za to same mohli trestat kazdeho, protoze neznam nikoho, kdo by nekdy neco od nekoho neopsal. Zpusobena skoda je navic stejne nulova. Koneckoncu, podobnych obrazku ma kdekdo na Facebooku a jinde stovky, ze.

Pokud jde o tridni dutku - ta se obvykle dava za neomluvene hodiny, prepisovani znamek a podobne prusvihy.

janekdeeste
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod janekdeeste » 22 čer 2015 12:15

Učitel je asi idiot, měl dbát na to, aby jste uvedli zdroje a použitou literaturu. Pokud si tohle nezkontroloval a teď tě straší třídní důtkou, tak je to ještě větší idiot. Na co se to tam asi učíte.. sakra práce, jak to má asi člověk v 15-ti letech vědět, že má uvádět citace, zdroje, atd. Měl Ti to vysvětlit a dát pozor aby se to neopakovalo. To snad není možný!
MB: ASUS TUF GAMING B550-PLUS - AMD B550 CPU: AMD Ryzen 5 5600 CPU FAN: Default RAM: Kingston Fury Renegade Black 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL16 SSD: Kingston SSD KC3000, M.2 - 1TB HDD: Seagate Barracuda 1TB CASE: Endorfy Signum 300 Air, TG, černá ZDROJ: Seasonic Focus (GX-550) - 550W GPU: ASUS AMD Radeon™ DUAL-RX6650XT-O8G, 8GB GDDR6

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 22 čer 2015 12:19

"Měl Ti to vysvětlit a dát pozor aby se to neopakovalo"
Rekl bych, ze presne tohle dela. Svym zpusobem. Protoze ted se to opakovat urcite nebude.

Nejlepsi by to ale bylo zeptat se primo toho ucitele, protoze to jestli je mozne jestli bude nebo nebude tridni dutka vi pouze on.

janekdeeste
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod janekdeeste » 22 čer 2015 12:22

Mě to přijde naprosto absurdní, evidentně to autor neudělal schválně a nevěděl o tom zhola nic. Pokud mají nějaký IT předmět a dělá domácí úkoly v programech, tak sakra snad musí vědět základy. Je to přehnané, důtku by měl dostat ten učitel a do hlavy!
MB: ASUS TUF GAMING B550-PLUS - AMD B550 CPU: AMD Ryzen 5 5600 CPU FAN: Default RAM: Kingston Fury Renegade Black 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL16 SSD: Kingston SSD KC3000, M.2 - 1TB HDD: Seagate Barracuda 1TB CASE: Endorfy Signum 300 Air, TG, černá ZDROJ: Seasonic Focus (GX-550) - 550W GPU: ASUS AMD Radeon™ DUAL-RX6650XT-O8G, 8GB GDDR6

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 čer 2015 13:36

Posuzuje se tady něco o čem není dostatek informací. Např. co to bylo za domácí úkol a jak znělo zadání ap.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Vše ostatní (inet)”