Ohodnocení sestavy
Re: Ohodnocení sestavy
No ono procák a MB jsem kupoval před 3 měsíci, takže mi to přijde jako zbytečnost hned vyměňovat.
Pokud ti vyhovuje vykon procesoru a hlavne poud ti Premiera pri renderingu nedela modre smrti, tak to menit nemusis.
Ale pocitej s tim ze FX-8300 je nejvykonnejsi smysluplny procesor od AMD a jedina cesta k vyssimu (o dost vyssimu) vykonu procesoru vede pres Intel.
Zrovna tyhle softy na rendering videa jsou optimalizovany pro pouziti vice jader, jenze jsou zaroven optimalizovany pouze pro Intel (AMD se do videostrizen nikdy nedavalo). Ja osobne mam treba Mac Pro 3.1 kde jsou dva Xeony a je to srovnatelne vykonnej jako nejlacinejsi dnesni I7, pricemz ten pocitac je z roku 2006.
Ale pocitej s tim ze FX-8300 je nejvykonnejsi smysluplny procesor od AMD a jedina cesta k vyssimu (o dost vyssimu) vykonu procesoru vede pres Intel.
Zrovna tyhle softy na rendering videa jsou optimalizovany pro pouziti vice jader, jenze jsou zaroven optimalizovany pouze pro Intel (AMD se do videostrizen nikdy nedavalo). Ja osobne mam treba Mac Pro 3.1 kde jsou dva Xeony a je to srovnatelne vykonnej jako nejlacinejsi dnesni I7, pricemz ten pocitac je z roku 2006.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Disk máš v tomto okamžiku 1TB, nevidím důvod proč kupovat nový - jen kvůli SATA3, který u plotnového disku je jen proto, že je to standard a ničemu neškodí?
SSD by byla rozumná volba, ale pokud si hraju, grafika mi udělá velkou parádu a o výhodách Nvidia v aplikacích už tu byla řeč.
SSD by byla rozumná volba, ale pokud si hraju, grafika mi udělá velkou parádu a o výhodách Nvidia v aplikacích už tu byla řeč.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Marduk
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Disk je pry jiz starsi a prevence neni na skodu. Navic nikdo nerika ze tam nemuze zustat stary i novy hdd.
CPU: i7-3770k
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
Tak jo nejspíše půjdu do té http://www.czc.cz/msi-gtx-960-2gd5t-oc- ... 61/produkt
Snad je to dobrá a lepší volba než tu co mám a snad vydrží co nejdýl.
Každopádně se chci zeptat kde nejrychleji a nejbezpečněji můžu prodat stávající grafiku nebo i tu starou(zjistil jsem že mám i starý procesor se základovkou válící se ve skříni)? Aukro nebo bazoš? Je to divný, ale nikdy jsem takhle přes net neprodával...
Snad je to dobrá a lepší volba než tu co mám a snad vydrží co nejdýl.
Každopádně se chci zeptat kde nejrychleji a nejbezpečněji můžu prodat stávající grafiku nebo i tu starou(zjistil jsem že mám i starý procesor se základovkou válící se ve skříni)? Aukro nebo bazoš? Je to divný, ale nikdy jsem takhle přes net neprodával...
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Osobně bych šel do http://www.czc.cz/gigabyte-gv-n960ixoc- ... 58/produkt (dá se sehnat už okolo 5,3K) a nebo pak rovnou http://www.czc.cz/msi-gtx-960-gaming-2g ... 60/produkt popřípadě dobrá je i http://www.czc.cz/asus-strix-gtx960-dc2 ... 69/produkt
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

No uvědomil jsem si že ve skříni nemám místo na ty velké....Zároveň mám rád minimalistické věci takže se mi líbí ta první 
Ještě bych se chtěl zeptat nějaký kvalitní herní 144hz monitor? Nějaký levnější...Nelpím na dobrých pozorovacích úhlech ale aby se uměl "pořádně" naklánět. Myslím že zakládat nové téma je zbytečné. Cena by měla být rozumná kolem 4k, čím míň tím líp. Díky...

Ještě bych se chtěl zeptat nějaký kvalitní herní 144hz monitor? Nějaký levnější...Nelpím na dobrých pozorovacích úhlech ale aby se uměl "pořádně" naklánět. Myslím že zakládat nové téma je zbytečné. Cena by měla být rozumná kolem 4k, čím míň tím líp. Díky...
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Za 4K o 144MHz nevím...
Jinak tu GTX960 ITX mají za ty 5,3K v TSBohemii.
Jinak tu GTX960 ITX mají za ty 5,3K v TSBohemii.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

A nějaký monitor se kterým máte dobré zkušenosti nehledě na cenu, rád bych se od něčeho odpýchl...Lidé říkají že je to rozdíl 60 vs 120/144 hlavně teda u FPS her typu CS které hraju víc než je zdrávo.
A jinak díky za tu grafiku :)
A jinak díky za tu grafiku :)
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud už chceš lepší monitor, tak s GSyng/FreeSync (podle toho jestli budeš brát nVidii nebo AMD).

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 7827
-
od pcmaker