Upgrade na Windows 10 ?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Upgrade na Windows 10 ?

Příspěvekod flowem » 28 čer 2015 09:23

Zdravím,
včera jsem byl u kámoše, kterej má samozřejmě nelegální Windows 8 a všiml jsem si, že má dole u hodin tu ikonku pro upgrade na W10. Normálně to má zarezervovany.
To on jako bude mít Windows 10 zadarmo taky, když ten Windows 8 co má teď nemá koupenej?

Přijde mi to nefer oproti těm co si kupují windows.. Jak to teda je?
Díky, hrozně me to zajímá.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Upgrade na Windows 10 ?

Příspěvekod d1amond » 28 čer 2015 09:27

Údajně by se to mělo týkat i nelegálních kopií. Ale je otázkou, jak to nakonec dopadne.
Třeba se stáhnou, ověří klíč a vypadne na něj, že si je musí koupit. Byl by to celkem promyšlený tah MS.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 28 čer 2015 09:57

Jo, vypadá to že i on bude mít zdarma upgrade na W10. A protože teď má nelegální osmičky bude mít potom nelegální desítky, se všemi nevýhodami co z toho vyplývají. Ale uvidíme jaké další překvapení mu redmondští bastliči připraví.

"Jestli mají lidé nelegálně kopírovat software, ať je to ten náš!" - řekl Bill Gates před čtyřiceti lety. Což byl jeden z důvodů proč jsem před deseti lety přešel na Linux a podobnými věcmi jako ty se už dávno nemusím trápit :lol:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

StrakerCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod StrakerCZ » 28 čer 2015 09:59

Podle mě to dají všem, protože vědí, že když někdo má nelegální Windows 8, tak si stáhne i Windows 10 a pokud nabídnou tuto funkční verzi je možnost, že se nechá uživatel ovlivnit. Co jsem slyšel, tak pirátský testovací verze nemají určité možnosti. (Jak to bude u plný netuším)

Jinak Windows 10 zadarmo není tak úplně zadarmo, je to pouze na rok a pak si ji bude muset stejně každý koupit.
Procesor: I3 6100
Zakladní deska: ASROCK Z170 PRO4
Chlazení: NOCTUA NH-D15S
SSD: Kingston HyperX Savage SSD 120GB
HDD : 500GB Seagate
GPU: Zatím není.
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
ZROJ: EVGA 430W
CASE : In-Win 805C GOLD, zlatá

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 28 čer 2015 10:01

Jinak Windows 10 zadarmo není tak úplně zadarmo, je to pouze na rok a pak si ji bude muset stejně každý koupit.

To právě že ne. To roční omezení se týká doby, kdy si je lze zdarma stáhnout jako upgrade a po uplynutí této doby již upgrade zdarma nebude možný.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 28 čer 2015 10:09

No pokud si upgraduješ nelegální win 8, budeš mít zase nelegální win 10. To, jestli umíš nelegání windows propašovat přes online aktivaci už je věc jiná. Každopádně je to na každém vědomí a svědomí.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Дэвид
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Дэвид » 28 čer 2015 10:13

ano bude jí mit zdarma já se přiznám měl sem nelegální Windows 7 a Stahl si upgrade na 10 když sem ji nainstaloval nešel mi internet a furt to po mě chtelo abych si koupil Windows 10 a měl sem ji nauko zalagovanou protože všechny soubory a programy z 7 mi tam zastali tak sem tu 10 tak to továrního nastavení a když se mi spustila tak po nechtěla žádnou aktivaci a najednou šel internet a žadny problem s ni nemam všechno mi funguje aktualizace všechno .

--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Čer 2015 10:17) ---

dříve sem měl legální Windows 8 ale pozbyla se mi zakladní deska a já musel koupit novou a pak to po mě chtělo cd klič a kupovat znovu se mi jí nechtělo ..

StrakerCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod StrakerCZ » 28 čer 2015 10:21

To právě že ne. To roční omezení se týká doby, kdy si je lze zdarma stáhnout jako upgrade a po uplynutí této doby již upgrade zdarma nebude možný.

Vážně ? Ono se sice řiká, že po upgrade zůstane napořád, ale přijde mi to jako hloupost. Microsoft počítá, že takhle získá, až milion nových uživatelů a dost pochybuji, že zrovna Microsoft by se nechal připravit o takovou čásku. Někdo dokonce spekuluje, že Windows budou distribuovány podobně jako Office, tady každá další aktualizace bude placena .
Procesor: I3 6100
Zakladní deska: ASROCK Z170 PRO4
Chlazení: NOCTUA NH-D15S
SSD: Kingston HyperX Savage SSD 120GB
HDD : 500GB Seagate
GPU: Zatím není.
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
ZROJ: EVGA 430W
CASE : In-Win 805C GOLD, zlatá

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 28 čer 2015 10:30

Tak samozřejmě bude mít 10 zadarmo a Win mu ještě poděkují, že si je zakoupil. Aktualizace pojedou v pohodě a ani registrovat Win si nebude muset, nebo bude mít vlastní registrační server. Ale tipuji, že kdo si Win 10 koupí či převede z koupených 8.x a 7.x - tak bude za rok hořce litovat a platit jak mourovatý za "službu" Win (tedy za čas používání). No uvidíme za rok ...

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 28 čer 2015 17:58

To X: to by ale po roce hodně lidí přešlo na linux, neříkej mi, že by uživatelé nebrali takový krok jako zradu a nechali by si vše líbit.
Právě toto gesto (nový Windows zdarma pro stávající windowskáky) mělo zavřít ústa lidem, kteří říkají, že linux je pro všechny a windows jen pro ty, co zaplatí.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”