Windows 7 (Systém Windows prestal pracovať)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

minczerova
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows 7 (Systém Windows prestal pracovať)

Příspěvekod minczerova » 01 črc 2015 02:00

Ahojte

Už mi to trvá nejakú dobu že mi napíše toto Systém Windows prestal pracovať.
Konkrétne to je v centre akcií v histórií spoľahlivosti.
Vyhodí mi vždy kritickú udalosť s tým hlásením. A že sa musel PC reštartovať.
A v tom je ten problém PC sa nereštartovalo ani nič sa nestalo a normálne mi fungoval bez akýchkoľvek chýba alebo niečoho iného.
Nevytvoril sa ani žiaden Minidump Proste nič. A neviem čím je to spôsobené.
Ešte dodám že v ten moment tej chyby mi aktualizovalo Windows buď Defender alebo niečo iné.
Dokladám aj screeny.

Prvá chyba. ŽIADEN REŠTART Aj keď je napísaní a ani žiaden minidump ani nič podobné. Vtedy sa mi aktualizoval DEFENDER. Úspešne
Obrázek
Obrázek

Druhá chyba. ŽIADEN REŠTART Aj keď je napísaní a ani žiaden minidump ani nič podobné. Mesačná aktualizácia Windowsu. Všetko úspešné.
Obrázek

Tretia chyba. ŽIADEN REŠTART Aj keď je napísaní a ani žiaden minidump ani nič podobné. Aktualizácia Win 7 x64 4x KB balíčky. Úspešné
Obrázek

Štvrtá chyba. ŽIADEN REŠTART Aj keď je napísaní a ani žiaden minidump ani nič podobné. Vtedy sa mi aktualizoval DEFENDER. Úspešne
Obrázek

TU JE AJ Dôkaz že PC sa my nereštartovalo.
Obrázek

A pozrel som poriadne tak k tej Štvrtej chybe sa spravil MINIDUMP
Ale nemôžem s ním manipulovať ani ho dať do prílohy ani ho kopírovať ani ho nahrať na hoc jaký server. A to som Výluční vlastník a ADMIN PC.

Ešte dodám že vždy my napísalo chybu cca 2 až 5 min pred tým ako mám úspešne nainštalovanú aktualizáciu myslím v tom centre akcií ako to je vidno aj tu čo som už dával aj vyššie.
Obrázek

A ešte Počítač mám od Marca a začalo to robiť od 9.6 to ja asi od vtedy ako sa zapla ta GWE.exe Aplikácia (Získať Win 10) neviem či to má s tým súvislosť. Lebo pred tým ani ťuk žiadna chyba aspoň nie Windowsu.

Poraďte mi fakt neviem čo to je :( .

Reklama
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows 7 (Systém Windows prestal pracovať)

Příspěvekod adavyp » 01 črc 2015 08:56

Na sledování spolehlivosti se vyprdni. Tady je návod, jak postupovat - body 2AB. Pokud ti to nejde zkopírovat, podívej se na body 7 a 8.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 01 črc 2015 12:49

Dopracoval som sa k tomu inak ale tu je ten Minidump. A prečo mám na centrum akcií prdieť ?.
A podotýkam PC sa Nereštartovalo a ani žiadne chyby nevyhodilo nič proste keby nepozriem do centra akcií tak o tom ani neviem.

A ináč ak ste si všimli ten MiniDMP je s 29.6 Ale presne sedí na centre akcií a tam je zápis až 30.6 :D ja už neviem čo sa to deje :D

EDIT:
Viete čo je teda s tým ?

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Črc 2015 17:31) ---

Nik nič ?
Přílohy
063015-8673-01.dmp
(588.29 KiB) Staženo 11 x

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 01 črc 2015 18:51

Vyprdnout, protože se všechno nalézá v eventvieweru, který prosím sem hoď (bod 2B).
Jinak to vypadá na nějakou závadu grafické karty, může to být také přehřívání nebo přetaktování.
Co máš za počítač? Ještě udělej bod 2F.

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 01 črc 2015 19:08

Prehrievať sa mi neprehrieva :) Aspoň podla HWmonitor mám max 60 stupňov pri 1500 otáčkach. Pretaktovaná nie je na to som nešahal ani nič s kartou nerobil.

Zostavu mám

CASE: Zalman Z11 HF1
PSU: Corsair CX600M
MB: MSI Z97S SLI Krait Edition
CPU: Intel Core i5-4460
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1866MHz CL9 HyperX Savage Series
SSD: Samsung 850 EVO 120GB
HDD: WD Blue 1000GB 64MB cache
DVD: ASUS DRW-24F1ST
COOLER: Cooler Master Hyper 212+ EVO

Počítač mám od prvého Marca 2015 čiže to je 1.3.2015
Bola skladaná aj s vašou pomocou. (Rady na fóre)

Výpis
Čo sa týka toho logu ja to všetko mám v anglickom jazyku.
Ale dúfam že som dobre vybral
Robil som to takto Správca počítača > Event Viewer > Windows Logs > System A to som celé uložil.
Tu to je : http://leteckaposta.cz/377125737

Záťažový test nebude si myslím potrebný.
Hrám Witcher III skoro na max nastavenia v rozlíšení 1366x768 A teplotu mám max tých 61 Stupňov a 1600 Otáčok ale to musí byť aj pokojová čiže okolná teplota vysoká inak mám tých 59-60 a 1200-1500. A ako som písal meriam to HW monitorom mám ho stále zapnutý ako mám zapnutý PC. Aktuálnu teplotu Graf Karty mám 35 Stupňov. CPU má 30 Stupňov a Doska tiež 30 Stupňov.

A skúsil som aj ten Hevyload či jak ale ono mi to zaťažilo iba CPU GPU teplota sa ani nehla ? Inak CPu mi vybehlo na 46 Stupňov.
Skúsil som aj OccT a tiež iba CPU mi vytiahlo na 50 Stupňov nechal som to bežať 6 Min. Ale s teplotou GPU ani nehlo.

A pre istotu som skúsil zapnúť Witchera III či my normálne vybehne teplota a áno vybehla bol som v hre asi 5 min používal som kúzla a aj som sa všelijako točil aby som zaťažil kartu a Teplota bola nasledovná 57 Stupňov 890 otáčok A fanPWM 29%.

TAK MI PROSÍM POVEDZ AKO BY TO MOHLO BYŤ Prehrievanie ? Keď Witchera hrám stále a aj Assassins Creed Unity.
A neviem s akého dôvodu by mala byť v Karte chyba ktorá by sa prejavila iba teraz ? Ja som fakt už zúfalí s tohto. Ale žiadne chyby alebo vypadávanie hry sekanie nič ani Prehliadač klasicky vo Win žiadne lagy všetko funguje ako pred tým.

A čo všetko si sa dočítal s toho DMP ? Nič si mi nenapísal čo tam bolo písané ? Rád by som to vedel. A si si istí že je to niečo s GPU ?

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 01 črc 2015 22:07

Je to stop code systému 0x117, což znamená, že se nepodařilo resetovat grafický ovladač v předem určeném čase. Koukám, že tam máš nainstalovaný aktuální ovladač, ale zkusil bych nainstalovat starší verzi, jestli to pomůže.
Přehřívání je pouze jedna z možností, neříkal jsem, že to je vždycky tím. A to jsi vyloučil.
Potom už zbývá vyzkoušet jinou GK, pokud starší verze ovladače nepomůže. Tyhle hračky jsou celkem poruchové. Není se čemu divit. Projdi si pár témat v BSOD sekci a uvidíš sám.

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 01 črc 2015 22:33

Ďakujem inú Grafickú kartu nemám.
A je možné že by to robil ovládač ?
Pomohol by kompletný reinštal Windowsu čiže továrenské nastavenie + Profylaxia ?
Lebo je to fakt čudné žiadne Dropy Lagy nič sa mi nedeje ako v hrách tak ani vo Windowse a ani v Prehliadači.

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 01 črc 2015 22:35

Zkus nejprve ten ovladač.

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 01 črc 2015 23:40

A ešte mi povedz prečo mi vždy nahodí tú chybu keď sa Inštaluje nejaká aktualizácia Windowsu Buď je to Defender alebo je to KB balíček alebo celková aktualizácia. To mi nejde do hlavy. A vôbec sa mi neprejavuje viditeľne žiadna chyba. A ovládač starší tam bol aj pred tým a aj tak to padlo lebo prvý pád bol 9.6 a ovládač sa mi aktualizoval až 22.6 a pred tým aktualizácia Ovládača bola 1.6 takže neviem. Veď môžeš si to aj sám do hľadať s toho logu.

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 02 črc 2015 17:12

Dnes sa mi to zasa stalo presne to isté žiadna viditeľná chyba.
A to som len zapol PC. Konkrétne Pc som zapol o 12:01 (asi).
A chybu som si všimol až teraz lebo iba teraz som pozrel do logu a je tam čas je tam 12:13-
Čiže už tomu naozaj nechápem v tej dobe som mal zapnutú iba operu a HW monitor nič iné.

Ale keď som Teraz pozrel do Zložky Minidump Tak tam vidím DMP s 1.7 o 22:37 HOD A presne vtedy mi Vyplo Witchera III bez žiadnej chybovej hlášky jednoducho ho úplne vyplo. A presne viem ten čas lebo som si ho poznačil ak náhodou. Čiže to teraz spôsobuje tú chybu ? mymochodom Hru šlo hneď na to bez problémov zapnúť a hrať a tak sa aj stalo hral som ju asi do 23:20-30 Hod.

A na ten čas 22:37 Mám v Správci PC v tom Logu napísané toto
Warning - Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.

Tu som niečo našiel k tomu Môže to byť tým ja sa do toho tak moc nevyznám + neviem geniálne EN jazyk. (je tam 1 rozdieľ mne nevyskočí to pop up okno)
https://forums.geforce.com/default/topi ... -of-loade/
A tu
https://forums.geforce.com/default/topi ... 06-22-/38/

A witchera mám od 22.5.2015 V PC ale začal som ho hrať okolo 30 alebo tak nejak. Prvý krát sa ovládač aktualizoval 1.6.2015 Ale problémy začali až 8.6.2015 s touto hláškou
Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.

A až na to 9.6 o 12.05.56 bola táto hláška

Počítač sa po kontrole chýb reštartoval. Kontrola chýb: 0x00000117 (0xfffffa8009a9e010, 0xfffff880073ad6bc, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). Výpis sa uložil do súboru: C:\Windows\Minidump\060915-9453-01.dmp. Identifikácia hlásenia: 060915-9453-01.

Tak isto aj ďalšia hláška 9.6 o 15.31 bola najprv táto
Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.

A až následne táto 10.6 o 12.09

Počítač sa po kontrole chýb reštartoval. Kontrola chýb: 0x00000117 (0xfffffa800ac8a440, 0xfffff880073f66bc, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). Výpis sa uložil do súboru: C:\Windows\Minidump\061015-8782-01.dmp. Identifikácia hlásenia: 061015-8782-01.

Čiže sa teda pýtam čo to má na svedomí je to chyba Hardvérová alebo Softvérová keď ten istí problém majú aj s GTX 980.

Tu dávam aj Screen 3 komentov.
Obrázek

Pre istotu prikladám aj ten Minidump do prílohy.

Prosím o vysvetlenie alebo vaše rady.

BTW: Môžu mi tieto random pády Nič sa nestane viditeľne až na to že mi vypne hru Poškodiť GPU ?
Přílohy
070215-8814-01.dmp
(497.33 KiB) Staženo 9 x

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 02 črc 2015 20:19

Já jsem se ti k tomu vyjádřil!
Je to stop code systému 0x117, což znamená, že se nepodařilo resetovat grafický ovladač v předem určeném čase.

S tím rozdílem, že se ti to ukládá jako Live Kernel Event (to je to, kvůli čemu se plašíš). Ještě ti teda zopakuji, že jestli nemáš k dispozici náhradní GK, od někoho si ji pujč. Tak jedině vyloučíš její závadu, pokud tomu nechceš věřit.

minczerova
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod minczerova » 02 črc 2015 21:00

nemám od koho

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”