Mobilní telefon do 3500,- Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Mobilní telefon do 3500,-

Příspěvekod petr22 » 02 črc 2015 11:36

S tou kvalitou je to vselijak.

Jsou firmy, ktere vyrabi ultralevne sunty a je jim uplne jedno ze si tim vybuduji povest vyrobce elektroodpadu.
A pak jsou firmy, ktere take chteji vyrabet levnou elektroniku ale urcite nechteji mit povest vyrobce odpadu.

Xiaomi patri do druhe kategorie. Prestigio... mno ... jak to rict, ze :-)

Reklama
hazuminc
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod hazuminc » 02 črc 2015 11:55

Spartak1991 - Jde o to, že když porovnám to Lenovo od tebe a Prestigo od Дэвид, tak to tvoje Lenovo jednoznačně vyhrává, ale pak je tu ta sleva 1000,- u Alza.cz na Prestigo a to je docela solidní rozdíl (alespoň pro mě jako studenta :D).

Pokud se podívám na statistiky (http://www.czc.cz/porovnat?code=159004& ... ode=169904)

Lenovo má větší rozlišení displaye, větší interní paměť (ale to nepočítám jako silný argument, protože si stejně budu dokupovat paměťovou kartu)
Prestigo má větší výdrž baterie (předpokládám, že vzhledem k tomu, že jsou na tom co se týče HW stejně, tak je delší výdrž daná slabším rozlišením displaye?), 1000,- sleva

S prestigio nemám žádnou zkušenost, ale když tak můžu reklamovat a vzít Lenovo :)

Jen ještě poslední dotaz je problém, když užívám pouze jednu sim kartu v dual-sim mobilu?

Zeus - ta Xperia se mi zdá slabší než Lenovo (má sice LTE, ale má menší rozlišení displaye, výrazně slabší baterii a je ještě o něco dražší) ale i tak děkuji za komentář :)

ivohlavacek
nováček
Stav:

Příspěvekod ivohlavacek » 02 črc 2015 11:59

hazuminc
nováček
Stav:

Příspěvekod hazuminc » 02 črc 2015 12:00

petr22 - ta Xiaomi je ve stejné ceně jako Prestigio má o něco lepší procesor a rozlišení displaye, ale má poloviční kapacitu baterie ... nebude tohle problém?
Jinak mám zkušenosti z těchto značek pouze s Lenovo (a to ještě z notebooku - který ale pracoval bezproblémově) takže nevím. Vy máte nějakou negativní zkušenost s Prestigio ?

de!v
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod de!v » 02 črc 2015 12:03

hazuminc píše:předpokládám, že Xiaomi a Prestigo jsou na tom co se týče kvality zpracování a HW stejně?
)

Podle mě je na tom Xiaomi o hodně lépe. Ta kvalita je vidět i na zpracování, vzhledově bych řekl, že je to telefon tak za 7k, a na reklamaci ještě nebyl :) Předtím jsem měl Prestigio s WP (to opravdu nikdo nechtějte :D) a to bylo během 1 roku na reklamaci několikrát.

hazuminc
nováček
Stav:

Příspěvekod hazuminc » 02 črc 2015 12:20

ivohlavacek - děkuji zase jsem se do toho zamotal :D - ta Xperia E4 se taky zdá velmi dobrá. Jen je tu stejný problém jako s Xiaomi poloviční kapacita baterie ... což se mi zdá jako relativně velký rozdíl (jinak cena 200,- navíc oproti Prestigiu u Xperie), pokud bych se rozhodoval mezi Xperii a Xiaomi tak volím xiaomi je levnější (o cca 200,-), má silnější procesor, větší rozlišení displaye. Xperie má o něco silnější baterii ale nezdá se mi to zase o tolik. I tak moc děkuji za komentář

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Črc 2015 12:28) ---

v celku mi vychází volba mezi PRESTIGIO MultiPhone 5517 DUO, černá (kvůli dvojnásobně velké baterii) X Xiaomi RedMi 1S (kvůli všemu ostatnímu :D - rozlišení displaye, procesor, integrovaná paměť, MP3, Radio, apod.)

de!v - jestli jsem to správně pochopil, tak Vy vlastníte Xiaomi - chtěl bych se zeptat 1.jak dlouho Vám vydrží baterie (při hraní, poslouchání hudby a v pohotovostním režimu) 2. zdali se dá na českém trhu sehnat k tomuto modelu kryt 3. jak je to s používáním sim karet (chci používat pouze jednu není to problém?)

Děkuji :)

FIDLIK
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod FIDLIK » 02 črc 2015 12:46

Vlastním Xiaomi (redmi) a musím říct, že bych do té značky šel klidně znovu. Parádní podpora (československé fórum pro MI), kryty koupíš kdekoliv (dokonce jsem jeden viděl i u nás v elektru) a kvalitou mi přišel jako telefon o 3-4k dražší (pouze můj názor). Osobně mi u něj baterka vydrží 2-3dny, pokud občas napíšu sms a zavolám se zapnutými daty a gps. Pokud zapnu wifi a hraju HS, tak to za ten den vyplácáš jak nic (stejně jako u jiných telefonů).
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 črc 2015 12:55

Xiaomi je mozna ve stejne cenove kategorii jako Prestigio, ale Prestigio to vyrabi stylem "vyrob a zapomen", u tabletu Prestigio je napriklad zcela nulova podpora, ze by udelali novy ROM s novym Androidem ani nahodou. Proto nabizi za stejnou cenu lepsi hardware, sidi totiz jinde.

Mikke
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Mikke » 02 črc 2015 13:04

za mě určitě taky Xiaomi Redmi 1S, mám ho a koupě vůbec nelituju

hazuminc
nováček
Stav:

Příspěvekod hazuminc » 02 črc 2015 13:40

Ok děkuji všem za radu. Půjdu do toho Xiaomi Redmi 1S, když se mi neosvědčí, tak ho vrátím, ale jak vidím ohlas tak mi asi zůstane :)

Jen ještě otázka na vlastníky Xiaomi - jak je to s používáním sim karet (chci používat pouze jednu není to problém)?

Mikke
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Mobilní telefon do 3500,-  Vyřešeno

Příspěvekod Mikke » 02 črc 2015 14:52

vůbec ne, taky používám jenom 1

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek