Zdravím, rozhodl jsem se koupit si vodní chlazení na procesor, vybral jsem si toto NZXT Kraken X31, původně jsem chtěl koupit model NZXT Kraken X61, ale zjistil jsem že bych tak velký radiátor nemohl do case dát. Chtěl bych se zeptat jaké máte s tímto chlazením zkušenosti, po případě doporučit jiné, klidně i vzduchové chlazení. Potřebuji mít co nejlépe chlazený procesor AMD FX-8350, do samotného chladiče jsem ochoten vložit max. 4000,- uvažoval jsem o big tower case do které bych ten radiátor s X61 narval ale nechce se mi kupovat nový case když tento co mám je asi 3 měsíce starý. Můj case Cooler Master K380
EDIT: ještě jsem našel tohle to Noctua NH-D15S, parametry vypadají pěkně, hlavně průtok vzduchu.
Jaké chlazení CPU?
Jaké chlazení CPU?
Naposledy upravil(a) pspArm1 dne 03 črc 2015 16:49, celkem upraveno 1 x.
"I don't think you trust
In, my, self righteous suicide
I, cry, when angels deserve to die"
System Of A Down - Chop Suey
Re: Jaké chlazení?
Na posledni FX-8350 co jsem resil jsme dali dali klasiku - Feru. Uchladi to perfektne.
https://www.alza.cz/silentiumpc-fera-2- ... 421040.htm
Vodni chlazeni povazuji za zbytecne vyhazovani penez a pridani dalsi veci co se muze porouchat do PC. Navic me nebavi cisteni shnile chladici kapaliny.
https://www.alza.cz/silentiumpc-fera-2- ... 421040.htm
Vodni chlazeni povazuji za zbytecne vyhazovani penez a pridani dalsi veci co se muze porouchat do PC. Navic me nebavi cisteni shnile chladici kapaliny.
Děkuji za radu, ale tento chladič shodou okolností mám, a při taktování mám vyšší teploty, možná bych mohl vzít lepší SilentiumPC Grandis XE1236, už mi ho někdo doporučoval. Jinak Fera při základním taktu opravdu uchladí perfektně, při chladnějším ročním období jede i na 55-60°C při 100% zátěži, v létě kolem 70°C. S otevřenou bočnicí uchladí i v létě takt 4,8GHz ale se zavřenou mi to padá díky teplotám.
"I don't think you trust
V tom pripade je neco spatne s airflow - pri zavrene skrini musi byt teplota nizsi nez pri otevrene a to o hodne (10-20 stupnu).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3068
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 dub 2025 11:01