caute manici mam taky problem...
mam notebook HP ProBook 6550B cca 4roky a problem nastal ked pri práci naskocil BLUE SCREEN a vypol sa , potom som ho zapol a spadol uplne a od vtedy nejde zapnut to myslim tak ze ked stačim POWER tak sa rozsvietia kontrolky na hornom panely (zvuk,POWER, ...) roztoci sa ventilator pocujem ako sa roztoci disk aj kontrolky HDD a POWER v lavo dole na boku svietia po chvili HDD prestane svietit a len fuči ventilátor a nič viac nič menej. Teda BLACK screen ani podsvietenie LCD nezapne. Nevydáva ziadne zvuky pipanie ...
SKUSAL SOM : rozne veci poodpajat teda baterku,HDD,DVD-ROM,RAM skusal som aj inú RAM ... prepastovat CPU ...
A uz si neviem dat rady tak sa obraciam s prosbou na vas :)
A jedna taká otázocka ... mylsim si ze problem je CPU ale neviem to na isto ake su priznaky PC/Notebookov ked odyde CPU alebo DOSKA ? ...
A mam doma notebook DELL LATITUDE 6410 s Intel Core i5 520M / 2.4 GHz dalo by sa to skusit s nim ? ...
TU SU NEJAKE SPECIFIKA:
Notebook - Intel Core i5 450M, 15.6" LED 1600x900, RAM 4GB DDR3, ATI Radeon HD540v 512MB, HDD 500GB 7200 otáček, DVD, WiFi, Bluetooth, webkamera, COM port, DisplayPort, Windows 7 Professional
Pamäť grafickej karty
512 MB
Čip grafickej karty
AMD Radeon HD540v
Výrobca grafickej karty
AMD
nezapne sa notebook HP ProBook 6550B
Re: nezapne sa notebook HP ProBook 6550B
Priznaky presne odpovidaji tomu kdyz v notebooku odejde graficka karta.
Coz znamena vymenu zakladni desky nebo pokus o opravu odpajenim a znovupripajenim GPU na zakladni desku.
Coz znamena vymenu zakladni desky nebo pokus o opravu odpajenim a znovupripajenim GPU na zakladni desku.
Myslíš reflow?
Reflow je jen ztrata casu.
Musi se to odpajet, vymenit bezolovnaty cin za spolehlivy cin s aspon 40% olova a pripajet znova.
Musi se to odpajet, vymenit bezolovnaty cin za spolehlivy cin s aspon 40% olova a pripajet znova.
Tak ale toto doma na kolene asi neurobím... Alebo máte link na nejaký návod alebo kontakt na niekoho kto to vie?
Mám shodný problém; asi po desátém pokusu zapnout počítač mi notebook chybu grafiky i vyblikal. Výměna základní desky se moc nevyplatí.
Také jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte kontakt na někoho, kdo by to opravil. Lokalita Praha.
Také jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte kontakt na někoho, kdo by to opravil. Lokalita Praha.
Opravu nezaruci nikdo. Jde to maximalne skusit - tzn zaplatis za praci a kdyz to nebude fungovat, smula.
Funkcni zakladni deska jde koupi uz asi od 1000 Kc.
Funkcni zakladni deska jde koupi uz asi od 1000 Kc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3059
-
od OHV
Zobrazit poslední příspěvek
19 úno 2025 18:07