Zdravím,
dostal se mi pod ruku firemní počítač s win 7 64bit s OEM licencí. Provedl jsem novou instalaci z instalačního oddílu od HP na HDD. Po instalaci jsem nastavil pár běžných uživatelských operací, ohledně řízení účtu, řízení spotřeby atd. a smazal HP softwary (korektní odinstal), firewall vyplý, antivir žádný. TCP/IP verze 4 sem nastavil ručně i zkoušel automatické přidělení dhcp i dns, vše proběhlo korektně, IP adresy načteny DNS server je funkční (jedou mi přes něj další 3počítače).
Co mě zaráží je že ping funguje pouze na http://www.seznam.cz (seznam uvádím jen jako příklad, funguje i na jiné), nicméně ping na číselné adresy např. 74.125.39.104 (google) nejdou. Jediné co mě napadá je, že počítač je z firmy s vysokým bezpečnostním standartem a v instalačním oddílu mají zaimplementovaný nějaký bezpečnostní prvek a na pozadí beží nějaký proces.
Budu rád za každou radu, v sitích nejsem úplný nováček a zkusil jsem se podívat na obvyklé problémy, ale nic už mě nenapadá
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Črc 2015 13:14) ---
Ještě doplním že ping na sít'ové prvky je funkční (brána,dns,ip jiného pc v síti)
Aktivní připojení k internetu, ale prohlížeč se nepřipojí
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Aktivní připojení k internetu, ale prohlížeč se nepřipoj
Objeví se nějaká chybová hlášku při pokusu o připojení na nějakou stránku?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Aktivní připojení k internetu, ale prohlížeč se nepřipoj
neobjeví, stránka se pouze snaží načíst a pak zůstane prázdná obrazovka. Ale podáří se načíst atribut <title></title>
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3276
-
od Bary-Jan
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 22:07
-
-
Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT) - 0
- 18538
-
od Peťa
12 pro 2024 13:55
-
-
-
prohližeč událostí id 1796 chyba Příloha(y)
od walderan » 01 dub 2025 15:58 » v Problémy s hardwarem - 9
- 3946
-
od walderan
04 dub 2025 15:42
-
-
- 2
- 5546
-
od HelFix