ISP pravidelně omezuje rychlost

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

JVilda
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

ISP pravidelně omezuje rychlost

Příspěvekod JVilda » 18 črc 2015 17:44

Zdravíčko, netuší náhodou někdo jak moc velkou pravomoc má ISP co se týče snížení mi rychlosti internetu ? S železnou pravidelností se mi stává že mi sníží rychlost z 12Mb/s na zhruba 1Mb/s. Vždycky se odvolává na to že stahuju torrenty. Dřív jsem to bral, často jsem stahoval hry atd. po poslední instalaci windows ale žádný torrenty nestahuju, za poslední týden jsem s down cca kolem 100GB ale větší část jsou aktualizace windows + steam stahoval všechny hry z knihovny (reinstaloval jsem system) a ještě příležitostně streamuju. Nedá se proti tomu nějak bránit ? Je to poměrně otravný když vám v pátek večer sundaj rychlost s tím že nejdřív to půjde zrychlyt zase v pondělí protože nikdo neni na centrále. :thumbdown: Díky

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: ISP pravidelně omezuje rychlost

Příspěvekod petr22 » 18 črc 2015 18:09

ISP muze rychlost omezovat presne tak, jak stanovuje smlouva. Kdyz pretezujes linku, omezi rychlost.

Pocitej s tim, ze download 100 GB za tyden je silne nadprumerna hodnota, to samo o sobe muze stacit k omezeni rychlosti dle podminek. Kdyby tohle delali vsichni, tak ten internet nepujde nikomu.

Branit se proti domu da jedinym zpusobem - zaplatis si internetove pripojeni s garantovanou rychlosti, u ktereho se omezeni neaplikuje.

JVilda
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod JVilda » 18 črc 2015 18:36

Mám garantované 12Mbs bez omezení FUP. Přijde mi že to prostě zkouší. Spousta lidí si ani nevšimne že jim internet nejede tak rychle jak má. Já, jelikož koukám na streamy v 720p a víc, popř sám streamuju jednu postarší MMORPG tak si toho všimnu velice rychle.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 črc 2015 18:42

Co to je za poskytovatele a tarif?

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvek není k dispozici

Příspěvekod IDVert3X » 18 črc 2015 18:56

[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:45, celkem upraveno 5 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 črc 2015 19:13

No vidis - a prumer se uvadi 25 GB mesicne na jednoho uzivatele. To tu ale ted neresime jestli je to moc nebo malo nebo kolik kdo stahne.

Z hlediska prumerneho zatizeni site se nelze divit, ze uzivatele se stazenymi 400 GB mesicne poskytovatel omezuje. 12 Mb/s je navic dost mala hodnota na garantovanou linku, proto me zajima co je to za pripojeni.

U garantovane rychlosti bez FUP by jakekoliv omezovani rychlsti bylo samozrejmne porusenim slouvy.

JVilda
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod JVilda » 18 črc 2015 19:16

http://rete.cz/index.php?id=311
12Mbps za 420,-
Obrázek
Taky mi 100GB/týden nepřijde tolik když si vezmu že pokud se člověk kouká na dejme tomu twitch.tv/riotgames v source, internet jede cca kolem 800KB-1024KB/s klidně i několik hodin denně.

EDIT: Speedtest pořízen teď !! :D

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 črc 2015 19:31

Kde jsi prisel na to, ze je garantovana rychlost a neni aplikovan FUP? Vzdyt to maji definovano naprosto jasne:

U každé služby je definována standartní rychlost, která je uživateli dostupná při běžném provozu. V případě, že uživatel přesáhne daný datový limit za určité časové období, bude mu rychlost automaticky snížena. Po uplynutí časového období, ve kterém je rychlost snížena, je pak automaticky zvýšena na původní hodnotu. Výše datového limitu a omezená rychlost jsou součástí ceníku.

JVilda
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod JVilda » 18 črc 2015 19:38

petr22 píše:Kde jsi prisel na to, ze je garantovana rychlost a neni aplikovan FUP? Vzdyt to maji definovano naprosto jasne:

U každé služby je definována standartní rychlost, která je uživateli dostupná při běžném provozu. V případě, že uživatel přesáhne daný datový limit za určité časové období, bude mu rychlost automaticky snížena. Po uplynutí časového období, ve kterém je rychlost snížena, je pak automaticky zvýšena na původní hodnotu. Výše datového limitu a omezená rychlost jsou součástí ceníku.

Ano, to to je z VOP, ale to se týká telefoních tarifů, jelikož nabízejí telefon, televizi, ADSL a kabel :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 18 črc 2015 19:52

Poskytovatel pripojeni na to ma jaky nazor? V patek omezi a v pondeli jen tak zrusi omezeni?

Nic o torrentech v podminkach nema - jedine co mu muze vadit je nadprumerne zatezovani site stahovanim velkeho objemu dat (je uplne jedno jestli hry a filmy pres torrenty nebo distribuce linuxu 200x za sebou).

Mas na smlouve napsane ze tech 12 Mb/s je garantovana rychlost? Garantovana rychlost je obvykle u nejvyssich tarifu a jeste kabelem, naopak u wifi byva dolozka ze nelze garantovat ani dostupnost sluzby (z principu wifi kterou muze rusit ledacos).

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cejny » 18 črc 2015 20:19

Ve finale si muzes jit i se svou pravdou stezovat na lamparnu nebo se bez soudit a dokaz to, jinak jine isp. 400gb mesicne ti skousne nejake upc, ktere ma optiku a agregace se resi az buhvi kde, tj. par takovejch jako ty to nezahlti nekde na tretine cesty jeho site k internetu. Problem u tebe bude ze to resi bezdratem a ver tomu ze co se tyce wifi, tak teoretivke rychlosti jsou opravdu hodne teoreticke a nemohou si kvuli par lidem jako ty platit dalsi pronajmy a zbudovani druhe trasy do tve lokality. Jine beydraty jsou kolikrtat o cene slusne ojeteho auta a o placeni pasma. Ber to tak ze po te wifi do tve lokality jde 20-50 Mbs.

Skus se obratit na isp a pobav se s nima jake by byla pro nej stravitelna rychlost u tebe kdyz jedes naplno. Skus se s nima bavit na rovinu. Ja bych ti osobne net zprijemnit tak ze by jsi odesel sam nebo bych ti tu vypoved dal sam pri nejblizsi prilezitosti. Ja sam se snazim vramci moznosti fungovat tak abych jim to nehltil a aby torrent nemel milion pripojeni, coz je kolikrat vetsi pruser nez samotne datove tok.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki

JVilda
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod JVilda » 18 črc 2015 20:46

Takže ty mi vlastně říkáš že jsem blbec že vůbec využívám rychlosti co si platím. No taky názor :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4737
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”