Zdravím, dneska jsem si surfoval na netu a najednou cvakl HDD a hodil BSOD. Tak jsem PC restartoval a zase to samé. V nouzovém režimu to samé. Pak PC normálné jel asi hodinu, hodilo to modrou obrazovku, ale né tu standartní, byla tam něco že "fix with reinstalling computer" více si nepamatuji. Nabootoval jsem zpátky do nouzáku a na HDD mi přibyl 1 podezřelý sektor a jeden neopravitelný. Je teda mrtvý ten HDD?
Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk
Odešel pevný disk?
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Odešel pevný disk?
cvaká ti v disku, chcípá ti systém, diagnostika disku svítí oranžově a píše pozor... když se nad tim tak zamyslim, řek bych, že je všechno v nejlepším pořádku, nech to plavat
a nezbejvá než doufat, že někdo vymyslí aplikaci, která uživatele v případě potřeby propleskne, aby mu došlo, že je něco v háji 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Heh
On už dlouho cvakal a svítil oranžově, ale neměl žádná špatný sektor a systém s ním nabootoval za 45 s, 9 let starý disk. Tak už asi zaznělo jeho smrtelné cvaknutí. Pravda no, celkem asi zbytečný dotaz, ale jak říkám, načatý byl dlouho a jel bez nejmenší chyby.
Tak se rovnou zeptám, budu tedy potřebovat nový disk a rozmýšlím nad SSD nebo normálním HDD. Celou dobu mi vystačil 250GB disk + 80GB disk kde mám jen GTA V. Mám jít rovnou do 250GB SSD s tím, že by na něm byli i data, nejen systém, nebo bude lepší 1TB také na systém i data? Někde jsem četl že SSD se doporučuje jen na systém.

Tak se rovnou zeptám, budu tedy potřebovat nový disk a rozmýšlím nad SSD nebo normálním HDD. Celou dobu mi vystačil 250GB disk + 80GB disk kde mám jen GTA V. Mám jít rovnou do 250GB SSD s tím, že by na něm byli i data, nejen systém, nebo bude lepší 1TB také na systém i data? Někde jsem četl že SSD se doporučuje jen na systém.
SSD se doporučuje jen na systém a programy právě v případech, kdy je jeho kapacita nízká a na data nestačí. Třeba 120 GB SSD rozhodně nestačí každýmu a tak se často objevují konfigurace s SSD na systém a HDD na data.
Jinak k tomu disku - 20 tis. hodin fakt není málo na obyčejnej desktopovej disk. Už si svoje odsloužil.
Jinak k tomu disku - 20 tis. hodin fakt není málo na obyčejnej desktopovej disk. Už si svoje odsloužil.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Rozhodně doporučuji SSD a HDD každý zvlášť. Hybridy jen v nouzi, když je místo jen na jeden disk.
Na SSD a HDD zvlášť nemám peníze, resp. mám ale tolik do toho PC nedám. Asi mi i odchází základovka nebo zdroj, když PC vypojím z elektřiny, nejde nastartovat, nic, ani ťuk, ani ventilátory... Musím vyndat grafiku a dát ji zpět, někdy i několikrát, aby se to chytlo. Ale o tom si založím samostatné téma.
Tomu rozumím. Jde o to, že v případě budoucí havárie (nebo jenom při obměně) systémového oddílu nebo datového oddílu, je při oddělených discích vše mnohem jednodušší. A pak také měníš jenou jeden disk a ne celý hybrid.
Je to potřeba posoudit co vyjde nakonec levněji. Oni ty hybridy jsou také dražší. Takže si ty ceny porovnej.
Je to potřeba posoudit co vyjde nakonec levněji. Oni ty hybridy jsou také dražší. Takže si ty ceny porovnej.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 12375
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 11:34