Zdravím. Našel jsem dva (nefunkční?) notebooky a chtěl bych otestovat zda jsou funkční alespoň některé z jejich součastek. Modely jsou Asus k50ab, který vůbec nereaguje na zapnutí, nabíjení. Prostě úplně mrtvý. Ale co jsem četl na internetu, tak by mohl byt problem s tím, že do zakladní karty nejde napětí? To by znamenalo, že ostatní komponenty by mohly byt ok. Ale stejně by to nějak chtělo otestovat, at neprodavam něco, co není ozkoušené. Dale jsem našel staručký acer 1300, který ale ovšem funguje. Při nabíjení asi 3H a stale napojeny na sít hlasi vybitou baterii, takze asi jen baterka.
Jelikož nemam jakoukoliv zkušenost s notebooky, tak bych se chtěl poradit, jestli by nešlo nějakým zpusobem notebooky bud vyzkouset z vecí co mam po ruce, nebo nejak vydedukovat, ktere soucastky by teoreticky byt v poradku mohly. Po ruce mam stary plne funkcni Asus A6R a stolní pc pouze s procesorem a integrovanou gpu.
Vím o externích boxech na interní disk, ale do toho bych musel investovat. Nešlo by hdd z asusu k50ab alespon vyzkoušet jestli je plně funkční (nepotrebuju vedet co je uvnitr), bez toho anižbych něco dokupoval? to platí pro všechny součastky v obou noteboocích ofc.
Otestovaní nefunkčního notebooku
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr NVMe SSD do notebooku Příloha(y)
od MrVoltz » 01 lis 2024 18:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 9
- 2728
-