Instalace windowsu. Vyřešeno
Instalace windowsu. Vyřešeno
Zdar. Potřeboval bych poradit jak nainstalovat systém. Mám wd green a tam mám všechny data a tak. Teď bych se chtěl zeptat, mám nový WD black disk. A chtěl bych tam nainstalovat windows 8,1. A pak si nainstalovat win 10. Bohůžel mi nejde mechanika a jde prý vytvořit iso soubor nebo tak něco. Jinak nejde prostě připojit ten disk WD black a tam nainstalovat windows 10? Je to trochu škoda nainstalovat win 8,1 a pak ho hned jakoby odstranit. Bylo by to i lepši to mít vše na tom WD blacku je rychlejší. A zas mám na tom WD greenu hodně dat a mám skoro 1tb dat na tom. Takže děkuji za odpovědi. Jinak prý to bude jenom aktulizace pro windows 10. Neudělají iso soubor? Četl jsem to že to udělali že bude možnost i tato. A prosím co by bylo nejlepši v mé chvíli udělat děkuji.
DIG THIS ANYWAY
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace windowsu.
Pokud chceš 10 zdarma, tak jedině legální 7, nebo 8.1, jinak budou také instalačky 10 ke koupi. Takže si musíš vybrat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jo a co tohle? http://www.zive.cz/presun-os-na-novy-di ... tanswers=1
Tady píše že bych si mohl ty data přesunout na ten rychlejší disk.
Tady píše že bych si mohl ty data přesunout na ten rychlejší disk.
DIG THIS ANYWAY
-
- Pohlaví:
vytvoř si instalačku W8 na flash disk. Odpoj HDD green. Nabootuj z flashky a nainstaluj W8. Vytvoř si instalačku W10 na flashku. Nainstaluj W10 - zvol si dualboot. Doinstaluj potřebné ovladače atd. Poté připoj HDD green.
Počkat takže mám si nainstalovat win 8 jo. A ten článek? Jinak kde to mám vytvořit? A prosím postup a krok za krokem abych to nezkazil. Prosím a díky.
DIG THIS ANYWAY
-
- Pohlaví:
Instalace jak zmiňuješ v dotazu je něco úplně jiného, než migrace - tebou daný odkaz.
Postup si najdi - zeptej se strejdy googla. Zkazit nemáš co - buď flashku uděláš špatně, a pak z ní nenabootuješ, nebo bude vadná a spadne ti to při instalaci, což je fuk, když stejně instaluješ na prázdný disk.
Postup si najdi - zeptej se strejdy googla. Zkazit nemáš co - buď flashku uděláš špatně, a pak z ní nenabootuješ, nebo bude vadná a spadne ti to při instalaci, což je fuk, když stejně instaluješ na prázdný disk.
No jak bych chtěl. Prostě dát z toho greenu na ten black. A kdybych měl na tom blacku tu Win 7 tak by se instaloval win 10 ale měl bych ho na tom rychlejším blacku. A na ten green bych si dal filmy.hudbu a tak. Ale hry bych chtěl mít na tom blacku.
DIG THIS ANYWAY
Zdar. Takže nachystal jsem vše, flashku 16GB, win 8.1 a disk. Chtěl bych teda na ten disk WD black mít systém. Takže, mám si dát na hdd mé data které chci. Jinak odpojím hdd green, vložím wd black, zapnu pc a pak vložím flashku se systémem. A pokud by to nešlo. Tak vložím zpátky hdd green. Jinak je tento postup správný? kdyžtak za radu bud vděčný. A jinak když nainstaluji systém na wd black. Budu mít ty data na hdd green? Myslím že bych si to moohl přetáhnout na ten wd black půjde to. Samozřejmě ne systémové. Jenom něco díky moc.
DIG THIS ANYWAY
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, úvaha je správná. Jakmile na Black nainstaluješ systém, připojíš Green zpátky a data z Green bys měl v pohodě vidět a spravovat. Jen si potom až připojíš Green v BIOS zkontroluj, aby první bootoval Black.
//nečetl jsem celou diskuzi, ale doporučí Ti, ten Black při instalaci rozdělit. Na C: 150-200GB, zbytek jako další oddíl na data.
//nečetl jsem celou diskuzi, ale doporučí Ti, ten Black při instalaci rozdělit. Na C: 150-200GB, zbytek jako další oddíl na data.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Ok. takže správné díky. Jinak už si dělám médium. Jinak až bude medium na flahce. Takže vypnu pc. Zapnu pc vložím flashku a dám delete a vyberu boot první usb. A pak se to bude instalovat. A až budu mít systém. Na tom wd blacku. Mohu normal přesunout z wd greenu data? jen nějaké. A pak ho dám na formatování takže bude prázdný. Ale potom vše to restartuju a místo flash první dám wd black první druhý green. Díky a sorry za chyby. Jenom mám strach aby se to z toho greenu neodstranilo vše. Jinak mám si vše zálohovat? jinak stejně mám to na druhém pc. Díky a omlouvám se za chyby a za zmatenost jsem trochu nervák.
DIG THIS ANYWAY
A jinak. Mám zdroj Cooler master Thunder 600w vím šunka ale, myslíte že to bude mít kabely na dva disky? A prosím jak pak připojit disk? normál stejně jako byl ten green že díky.
DIG THIS ANYWAY
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1816
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek