Zdravím
poslední dobou se zabývám testováním a opravou zdrojů když tak nějak přemýšlím jak to bylo dříve nekvalitní zdroje výkon přehnaný no prostě hrůza dříve to bylo tak že výkon byl menší než na štítku některé zdroje jsou schopné vás i zabít dnes se také prodávají i ty které vás dokáží zabít
http://www.czc.cz/eurocase-550w/34201/produkt
třeba tento zdroj dopadl ze všech nejhůře ze všech 121 kusů které mi prošli rukou respektive mi prošel celým tělem poležel jsem si v nemocnici po úrazu proudem zdroj jsem zapojil a spustil k sestavě na vytížení
sestava zkušební
core 2 duo E7300 @2.924ghz
4gb ram A data
grafika: http://www.czc.cz/asus-eah4890-htdi-1g- ... 34/produkt
250gd hdd
byla na něm měřena teplota teploměrem zdroj byl zavřený nerozdělaný sáhnul jsem na něj abych ozkoušel teplotu a dostal jsem ránu mám celou ruku popálenou pokud někdo má doma tento zdroj vyhoďte to riskujete že skončíte jako já nebo hůř.Nikdy neberte tyhle zdroje.
jak to ve skutečnosti bylo nekvalita zdrojů a dnes Vyřešeno
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: jak to ve skutečnosti bylo nekvalita zdrojů a dnes
Osobně zastávám názor, že na zdroji se šetřit nemá a ikdybych tam měl dát horší desku, tak tam dám "kvalitní" zdroj. Je pravda, že poslední dobou se i ty "horší" výrobci zlepšili (ale zas jak v čem, nebo se spíš ti "lepší" zhoršili?), ale furt je ta úroveň dost nízká a rozhodně bych neriskoval problémy s tím spojené. Je pravda že ve vedlejším PC provozuju starý EC a jede v pohodě, ale ten jsem tam nechal, jen z toho důvodu, že je to "zbytkoví PC" (prostě co zbyde jde do něj
) a z toho důvodu, že je ověřen mnoha lety provozu, ale jak jsem psal, do nového PC rozhodně kvalitní zdroj...

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- Pohlaví:
Zjevně kutil amatér. Za úraz si rozhodně můžeš sám. Při správně zapojené síti totiž neexistuje možnost, jak dostat ránu od kovové částri spotřebiče. Při správném zapojení je totiž na kovové části zdroje uzemění => neexistuje možnost, jak by se na něm mohlo objevit napětí.třeba tento zdroj dopadl ze všech nejhůře ze všech 121 kusů které mi prošli rukou respektive mi prošel celým tělem poležel jsem si v nemocnici po úrazu proudem zdroj jsem zapojil a spustil k sestavě na vytížení
Tedy jsi polokondidát na darwinovu cenu. Doufám, že budeš nadále zkoušet a svým zánikem posílíš genofond lidstva.
A k samotné otázce - nelze říct, zda dříve byly zdroje kvalitnější. Lze říct, že vydržely déle. S tím souvisí dostupnost (nedostupnost) určitých součástek, změny návrhů schemat, konstrukční chyby (dnes zcela běžně k nalezení) atd.
Osobně se domnívám, že testovat zdroje na sestavě je nesmysl. K tomu postačí regulovaná zátěž (ne pulsní!), volrmetr, ampermetr, wattmetr, milivoltmetr a osciloskop.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 25 črc 2015 11:13, celkem upraveno 1 x.
Kolikrát jsem dostal ránu (12-400V) a nikdy jsem teda popálenou ruku neměl. Zajímalo by mě, co jsi vůbec vyváděl.
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
-
- Pohlaví:
Sázím deset ku stu, že mu zmiňovaný zdroj vyhodil chránič, tak prostě odpojil uzemění, aby mohl měřit.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ono ani tak nejde o to jak velké napětí to je, spíš jak velký proud prochází (taky střídavý je "nebezpečnější" než stejnosměrný, ikdyž je trochu zcestné se bavit o bezpečnosti).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Zpět na “Problémy s hardwarem”