Ahoj.
Nejspíš tu tento dotaz zazněl už několikrát, ale zajímala by mě jedna věc - jak se pozná veřejná IP adresa? Lze nějak z těch čísel v ipconfigu vyčíst, zda je IP adresa veřejná nebo ne? Jsem laik a docela by mě to zajímalo.
Děkuji
Veřejná IP adresa
Veřejná IP adresa
Metal forever! \m/
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Veřejná IP adresa
nejjednodušší je podívat se do nastavení routeru, tam obvykle bejvá uvedená přidělená ip adresa, třeba asus to má hned na titulní stránce 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Děkuju, ale asi jsme se špatně pochopili, nebo jsem prostě slepý 
Jak rozeznám veřejnou a neveřejnou IP adresu? Jak zjistím, jestli ta moje veřejná je?
Takhle jsem to myslel

Jak rozeznám veřejnou a neveřejnou IP adresu? Jak zjistím, jestli ta moje veřejná je?
Takhle jsem to myslel

Metal forever! \m/
-
- Pohlaví:
Příspěvek není k dispozici
[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:44, celkem upraveno 5 x.
Měl by jsi to mít napsané ve smlouvě. A když jí náhodou budeš pingovat, dej se bacha na zakázaný ping na router z venčí
. Zažil jsem, že to bylo defaultně zakázané.

i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
Neveřejné adresy IPv4 (privátní adresy) - http://www.nmonitoring.com/privatni-ip-adresa-rozsah-adresy.html
Na tom webu kliknutím na "Moje veřejná IP adresa" zjistíš, pod jakou veřejnou IP se v internetu vyskytuješ. Jenže to není tak jednoduchý - poskytovatel může používat svůj portovaný NAT a ta jedna veřejná adresa může být sdílená se spoustou dalších lidí. A naopak - i na WAN rozhraní routeru může být neveřejná IP, ale přesto máš poskytovatelem přidělenou vlastní veřejnou IP (používá se statický NAT).
Zda-li máš vlastní veřenou IP ti vždy spolehlivě poví jen tvůj poskytovatel.
Na tom webu kliknutím na "Moje veřejná IP adresa" zjistíš, pod jakou veřejnou IP se v internetu vyskytuješ. Jenže to není tak jednoduchý - poskytovatel může používat svůj portovaný NAT a ta jedna veřejná adresa může být sdílená se spoustou dalších lidí. A naopak - i na WAN rozhraní routeru může být neveřejná IP, ale přesto máš poskytovatelem přidělenou vlastní veřejnou IP (používá se statický NAT).
Zda-li máš vlastní veřenou IP ti vždy spolehlivě poví jen tvůj poskytovatel.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷