Spálenej comp!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

-frost-
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Spálenej comp!

Příspěvekod -frost- » 04 led 2008 12:22

Mám takovej dotaz, dejme tomu že by se mi spálil počítač, třeba vinou bouřky. Co všehcno se v tom počítači vodrovná. Asi je jasný, že jako první vodejde základní deska, ale jak je to třeba s takovim procesorem nebo grafickou kartou??
dík za odpověď

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 04 led 2008 12:27

první by to schytal asi zdroj.sice dnes už mají ochrany,ale nevím na kolik jsou účinné. jinak mě při bouřce odešel zdroj,grafika a paměti,deska a procesor překvapivě přežili
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 04 led 2008 12:30

No mě asi zdroj neodešel, počítač sem ještě zapnul ale to bylo asi tak všechno...Nenaběh mi ani windows, monitor taky vůbec nereagoval...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 04 led 2008 12:37

já jsem tehdy došel do pokoje a cítil jsem takový ten typický spálený smrad. říkal jsem našim ať PC nezapínají. došel můj geniální otec a PC zapnul. kupodivu najel,ale ve strašném rozlišení se zelenými pruhy přes monitor a pracoval strašně pomalu. pak jsem ho vypnul a vyzkoušel co odešlo a byla to jedna RAMka a grafika a zdroj byl nějaký divný jinak zbytek byl OK
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

tanatos
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tanatos » 04 led 2008 14:59

Já když kupoval pc tak nějak došla řeč na základní desky a říkal: "Věčina nových základních desek jsou dělané tak že když se spálí tak se spálí komplet celé PC" (tak nějak to řekl). Nevím jak tomu je ale hned na druhý den jsem si koupil přepěťovou ochranu takže jsem v klidu. (v bouřce rači vždy vypnu PC ze zásuvky)

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 04 led 2008 15:30

tanatos píše:Já když kupoval pc tak nějak došla řeč na základní desky a říkal: "Věčina nových základních desek jsou dělané tak že když se spálí tak se spálí komplet celé PC" (tak nějak to řekl). Nevím jak tomu je ale hned na druhý den jsem si koupil přepěťovou ochranu takže jsem v klidu. (v bouřce rači vždy vypnu PC ze zásuvky)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D kam to ten pokrok spěje
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Re: pozdrav

Příspěvekod -frost- » 04 led 2008 16:43

memphisto píše:já jsem tehdy došel do pokoje a cítil jsem takový ten typický spálený smrad. říkal jsem našim ať PC nezapínají. došel můj geniální otec a PC zapnul. kupodivu najel,ale ve strašném rozlišení se zelenými pruhy přes monitor a pracoval strašně pomalu. pak jsem ho vypnul a vyzkoušel co odešlo a byla to jedna RAMka a grafika a zdroj byl nějaký divný jinak zbytek byl OK

takovej blbej dotaz, a jak si to vyzkoušel prostě??

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 04 led 2008 16:44

*prosimtě

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 04 led 2008 17:26

grafika byla evidentně špatná tím obrazem,paměti jsem otestoval memtestem, zdroj občas vynechával, tak jsem jej vyměnil. zkus zkontrolovat PC Ultimate Boot CD 3.06 stáhni si to u někoho jiného, vypal jako obraz a pak vlož do PC a nabootuje. je tam spousta diagnostických pomůcek

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 04 led 2008 17:38

no abych byl konkrétní, tak mi v podstatě jde jen o tu grafickou kartu. ty píšeš, že si to poznal z toho obrazu, jenže mě absolutně nereagoval monitor, vlastně se mi jen podařilo zapnout počítač, toť vše. takže nevim, jestli už to je příznak toho že mi ta grafika odešla, a nebo jestli jestli ten problém s tim monitorem nezpůsonilo něco jinýho...

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 led 2008 17:52

Máš na desce integrovanou grafiku (podle tvé desky z jiného příspěvku),tak zkus si někde sehnat nebo půjčit jinou grafiku a vyzkoušej.Ale pokud obraz nenaběhne,tak bych to viděl na zničenou grafiku,potažmo celou desku.Zrovna minulý týden jsem spravoval PC,kde "jen"odešel zdroj,a při zapojení nového se přišlo na to,že grafika je taky v pr...i.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 04 led 2008 18:04

Marfy píše:Máš na desce integrovanou grafiku (podle tvé desky z jiného příspěvku),tak zkus si někde sehnat nebo půjčit jinou grafiku a vyzkoušej.Ale pokud obraz nenaběhne,tak bych to viděl na zničenou grafiku,potažmo celou desku.Zrovna minulý týden jsem spravoval PC,kde "jen"odešel zdroj,a při zapojení nového se přišlo na to,že grafika je taky v pr...i.

no ale já mám teď na mysli grafickou kartu, kterou sem mívál ve svém bývalém PC a základovka, kterou teď mám nepodporuje AGP, to je problém... taky mě napadlo že bych to vrazil na zkoušku do jinýho PC, ale z žádnejch který mám k dispozici to taky nepodporujou :-(

Zpět na “Problémy s hardwarem”