Jsem malinko rozhořčen, jak lidé bezhlavě upgradují a instalují na své stroje windows 10.
Trochu mi to celá tato "věc" okolo windows 10 připomíná scénu z filmu Kingsman, The Secrec Service, kde padouch Richmond Valentine vyrobil a ZADARMO rozdal na miliony a miliony SIM karet, za účelem ovládání lidí (Kdo viděl film, tak ví, kdo neviděl, nebudu spoilerovat

V podmínkách se píše, že "Microsoft sbírá data o nás, našich zařízeních, aplikacích a sítích. Mezi příklady dat, která jsou sbírána, patří naše jméno, e-mailová adresa a zájmy, dále informace o prohlížení webu, vyhledávání a práce se soubory, pak i data z SMS a hovorů, způsob využití aplikací, nastavení připojených zařízení a data z případných připojených senzorů. "
Zdroj http://www.svethardware.cz/windows-10-tp-sbira-uzivatelska-data-i-pomoci-keyloggeru/39515
Windows 10, pokud se nepletu, jsou zdarma na počítače/notebooky, tablety, telefony a nevím dál, na co všechno. Všechno krásně propojené přes windows účet.
Že Microsoft, windows 10, sbírá vaše/naše data, znamená to, že je někam ukládá, asi na svoje datová uložiště, která budou hóódně velká. A myslím, že nebude trvat dlouho a nějaká šikovná skupinka hackerů budou o Vás vědět vše. A co je hlavně zajímá? Čísla účtů, hesla (internetové bankovnictví)
Když CIA, FBI a nějaký další americké organizace měli v hledáčku Kima z Megauploadu, nahrávali mu do jeho serverů programy, které sledovali dění. Kim o tom prý nevěděl - Jak byl chytrej, tak byl hloupej. Tuším, že MS bude mít stejný problém.
Co vy říkate na windows 10?
Já osobně neplánuji přechod na 10ky. Stačí, že FB sbírá dáta