Kritika WIN 8.1 na seznam.cz a idnes.cz v diskuzich Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kritika WIN 8.1 na seznam.cz a idnes.cz v diskuzich

Příspěvekod faraon » 02 srp 2015 11:59

M$ Bob? Fakt nevím jestli to tenkrát vůbec mysleli vážně, protože mě připadá spíš jako nepodařený vtip po velmi podařeném huličském mejdanu :lol:

Ne, myslel jsem tohle:
Windows-8-2012-vs-AOL-1996.jpg

To ale okna moc nepřipomíná, spíš koupelnu.

A když nad tím tak přemýšlím, tak stejný princip ovládání měla o mnoho let dřív i tahle věc:
https://www.youtube.com/watch?v=U4wXHNNRNaA
Jenže ta byla určená pro mateřské školy!!!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
sim20
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod sim20 » 02 srp 2015 12:03

A nutí tě to snad někdo používat?!

Mě přijde, že lidi co to maj neustále potřebu to strašně kritizovat naprosto zapomínaj, že ve Windows 8 JE i normální plocha a že "metro" není nic jiného, než nabídka start roztáhlá na celou obrazovku (ok, s možností spouštět metro aplikace, ale ty tě nikdo nenutí používat...)

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 02 srp 2015 12:07

Laskavě se nehádejte :-) , už samotný název Lunux je složenina, kde "Linu" odkazuje na tvůrce Linuxu - Linuse Torvaldse a právě "X" odkazuje na Unix...

...ve Windows 8 JE i normální plocha a že "metro" není nic jiného, než nabídka start roztáhlá na celou obrazovku...

To bude asi ten "problém" do STARTU chodím celkem často a nechápu na co ho musím mít přes celou obrazovku (nepatřím mezi ty lidi co mají problém se trefit myší do tlačítka a nepotřebuju k tomu dlaždici 20x20...). Ale jak jsme psal, zvyknout se dá na všechno a je to lepší než drátem do oka...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

JVilda
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod JVilda » 02 srp 2015 12:09

sim20 píše:A nutí tě to snad někdo používat?!

Mě přijde, že lidi co to maj neustále potřebu to strašně kritizovat naprosto zapomínaj, že ve Windows 8 JE i normální plocha a že "metro" není nic jiného, než nabídka start roztáhlá na celou obrazovku (ok, s možností spouštět metro aplikace, ale ty tě nikdo nenutí používat...)

Nutí tě snad někdo komentovat ?!

Stejně blbá otázka, promiň :shifty:
Tady se přece řeší proč to tak lidi maj, né jestli někdo sedí u faraona a dusí ho ponožkama když náhodou nabootuje liveCD s Ubuntu :problem: .
Tak nějak musim souhlasit i s tím že lidi komentujou dřív než vyzkoušej, na druhou stranu nikdo mi nevymluví že ten shluk náhod co na tebe vykoukne když zapneš Win8 je fakt peklo. Celkově jsem měl na 8 větší problémy s hrama (Sem tam nějakej ten warez no ..) ale naprosto královsky mě nasralo když jsem stáhl ze steamu deluxe edici Dark Souls II a prostě to nešlo.
Na krabici s 8 mělo bejt prostě napsáno "Tady je tabletovo" a necpat to na desktopy.

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 02 srp 2015 12:13

JVilda je to diskuze o WIN 8.1 ne WIN 8;-)
To co na Teb vykoukne v obou systememch zlikvidujes behem 2-3 minut;-) a dokonce si muzes udelat prostredi WIN 98 pokud mas rad velke retro....
ale chapu,ze vetsina lidi co to zapne nema poneti o aplikaci classic shell--- je to ale spis chyba na strane uzivatele... linej uzivatel , uzivatel nepouzitelnej i v praci .....

sim20
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod sim20 » 02 srp 2015 12:13

Však já neříkám že je to ideální řešení, já jenom nesouhlasím s tím, že je to nepoužitelné na desktopu.

Já si prostě myslím, že člověk na desktopu, když nechce, nemusí do metra kromě vypnutí počítače a hledání ve startu vůbec chodit, a může vesele strávit na ploše 99% času.

Jenže někteří lidé tu argumentují skoro tak, jako kdyby plocha ve Win8 neexistovala.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 02 srp 2015 12:15

Veroniqua ale pochop, že spousta lidí si kupuje OS, né stavebnici, s kterou si musí hrát, aby byla použitelná...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

JVilda
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod JVilda » 02 srp 2015 12:17

Veroniqua píše:JVilda je to diskuze o WIN 8.1 ne WIN 8;-)
To co na Teb vykoukne v obou systememch zlikvidujes behem 2-3 minut;-) a dokonce si muzes udelat prostredi WIN 98 pokud mas rad velke retro....
ale chapu,ze vetsina lidi co to zapne nema poneti o aplikaci classic shell--- je to ale spis chyba na strane uzivatele... linej uzivatel , uzivatel nepouzitelnej i v praci .....

Ad 1. moje chyba, překoukl jsem se. Tím pádem odpadá 50% pádů, zbylejch 50% pořád zůstává.

Ad 2. představ si že si koupíš auto, vždycky jsi měla fabii, fabie má u nás vždycky volant vlevo. vlezeš do auta a sakra, volant je v kufru ! v servisu ti na to řeknou, nojo paninko, to je pár šroubů sem, pár tam a volant si namontujete dopředu, to chce jenom pár minut a nějakej kumšt.

Né každej se vyzná v PC. Ne každej má rád změny. Ne každej má rád dlaždice. Když mi přijde systém chci se postarat o zabezpečení a víc o něm neslyšet (pokud nemam linux). To bohužel u 8 a 8.1 nešlo.

sim20
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod sim20 » 02 srp 2015 12:19

Vyházet zbytečnosti z metra je otázka minuty kdy je všechny označíš, klikneš pravým a vybereš odstranit.
A nesnaž se mi tvrdit, že jiné operační systémy nemusíš alespoň trochu upravit před používáním, vždyť každému člověku vyhovuje něco jiného a vytvořit něco, co se bude líbit všem prostě není možné.

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 02 srp 2015 12:19

a vetsina tech argumentujicich to videla jen v letaku a slysela od nekoho kolem takze s tim realne ani neprisla do kontaktu:-) proste takovy davovy syndrom.... nekdo to vdiel rekl je to hrozne... rekl ten Tereze od vedle tak uz to siri dal jako jasnou vec aniz by vubec veela jak to vlastne vypada.... atak je na svete Windows 8.1 nepovedeny system...:))) Neco to svedci o lidech....

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 02 srp 2015 12:21

JVilda.... ctes vubec o cem se tu pise???? Win 8.1 nejsouo o dlazdicih...ale o spolehlivem systemu ,nejsou o stavebnici.... no mozna jo,ale mas ji za 2 minuty slozenou a metro je v depu Kacerov;-)
a u win 8.1 je videt ,ze vubec nic nevis,protoze pady win 8.1 jsou temer nulove procento;-)

JVilda
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod JVilda » 02 srp 2015 12:22

Proč prostě nemůžete přenést přes srdce že někomu 8 a 8.1 neseděj. To se musej líbit každýmu ? Když se mi něco nelíbí, nebudu to nikomu doporučovat a v diskuzi o tom logicky nebudu mluvit hezky, to je asi všechno. Nehledě na úroveň rudýho novinky práva a babišdnesu (technetu se omlouvám).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”