JVilda : 1) mam SSD 120GB (na kterej chci nainstalovat system) + další 2TB disk
2) mam to na USB,záloha boužel není..
3) obejdu se bez toho
Karrex : a jak to mam v tom biosu nastavit,aby se mi instaloval windows z flešky na SSD? (+ aby byl funkční druhý disk co mam)
Jak nainstalovat windows pres usb?
Re: Jak nainstalovat windows pres usb?
ASKER píše:JVilda : 1) mam SSD 120GB (na kterej chci nainstalovat system) + další 2TB disk
2) mam to na USB,záloha boužel není..
3) obejdu se bez toho
Karrex : a jak to mam v tom biosu nastavit,aby se mi instaloval windows z flešky na SSD? (+ aby byl funkční druhý disk co mam)
Máš SSD, všechno se zjednodušuje. Postupuješ podle WinToFlash (jak psal už Karex). Při startu PC půjdeš do BIOSu, změníš boot prioritu tak aby flash byla první. Přeinstaluješ systém na SSD. Až najede PC, zkontroluj si všechny ovladače ať to běží jak má a můžeš používat co jsi měl dřív na klasickym disku.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Odpoj jiné disky, kromě toho SSD.
V Biosu musíš najít Boot priority nebo něco podobného, pokud máš starou desku, ta je to tuším jen pod záložkou Boot, v kterém si nastavíš, co se nabootuje jako první, v tvém případě to bude flashka, kterou musíš mít již zasunutou v USB slotu.
Nevím co máš za desku, biosy jsou různé... Můžeš se podívat tady a najít si podobný - https://www.google.cz/search?q=boot+pri ... yCh1wdQ53#
Co máš na tom druhém disku, jestli i nějaké programy a na disku nebyl windows, tak nejspíš nepůjdou, protože se většinou instalují různé soubory a složky ještě do složek mimo tu s programem, to samé uložené pozice her, ty bývají také jinde (v systémové části) než hra.
Pokud tam systém byl, tak by to nejspíš mělo jít, ale budeš muset tento disk zakázat nebo posunout na nižší pozici při bootování.
V Biosu musíš najít Boot priority nebo něco podobného, pokud máš starou desku, ta je to tuším jen pod záložkou Boot, v kterém si nastavíš, co se nabootuje jako první, v tvém případě to bude flashka, kterou musíš mít již zasunutou v USB slotu.
Nevím co máš za desku, biosy jsou různé... Můžeš se podívat tady a najít si podobný - https://www.google.cz/search?q=boot+pri ... yCh1wdQ53#
Co máš na tom druhém disku, jestli i nějaké programy a na disku nebyl windows, tak nejspíš nepůjdou, protože se většinou instalují různé soubory a složky ještě do složek mimo tu s programem, to samé uložené pozice her, ty bývají také jinde (v systémové části) než hra.
Pokud tam systém byl, tak by to nejspíš mělo jít, ale budeš muset tento disk zakázat nebo posunout na nižší pozici při bootování.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
PRO KAREXX : nevadí mi že přijdu o data,důležité je pro mě aby bylo vše funkční
Poslední věc - už jsem se tam dostal do toho biosu,předtím mi to nějak nešlo a ikdyž jsem jak s prominutím dement klikal Del (ano klavesnici mam funkční) tak jsem se do biosu nedostal... (mam základní desku od MSI) ...
Takže : našel jsem ten boot a tam spoustu možností na spuštění atd atd a mam tam na výběr :
Otázka : Co mam dát na první,druhé,třetí,čtvrté (atd) místo,pokud chci aby se mi instaloval system z USB na SSD + byl ještě jeden funkční disk ktery mam ve skříni?
Další otázka : po instalaci mam prioritu toho bootu změnit na co? ( pořadí)
děkuju mnohokrát ,moje doufám poslední otázka..
Poslední věc - už jsem se tam dostal do toho biosu,předtím mi to nějak nešlo a ikdyž jsem jak s prominutím dement klikal Del (ano klavesnici mam funkční) tak jsem se do biosu nedostal... (mam základní desku od MSI) ...
Takže : našel jsem ten boot a tam spoustu možností na spuštění atd atd a mam tam na výběr :
► Zobrazit spoiler
Otázka : Co mam dát na první,druhé,třetí,čtvrté (atd) místo,pokud chci aby se mi instaloval system z USB na SSD + byl ještě jeden funkční disk ktery mam ve skříni?
Další otázka : po instalaci mam prioritu toho bootu změnit na co? ( pořadí)
děkuju mnohokrát ,moje doufám poslední otázka..
prosím poraďte,je to fakt duležitý a ja vubec nevím :(
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Dej první UEFI USB, druhý Intel, zbytek můžeš zakázat, jestli to bios umožňuje. Jestli ne, tak je to jedno.
Po nainstalování (až budeš na ploše), můžeš dát restart a v biosu prohodit tyto 2.
Po nainstalování (až budeš na ploše), můžeš dát restart a v biosu prohodit tyto 2.
Sestava v profilu.
Zase stejnej problem jako predtim :( uz mam z toho zase depku.. Zapinam pocitac,dam del na spusteni biosu a pocitac se zapina znova (takze jsem si nemohl ani nastavit to priority) pocitac jsem jak restartoval tak vypnul a stale nic ... Za co pane boze... Vite co s tim? Zakladni deska msi amd 970 ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2967
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
04 pro 2024 14:59