Dobrý den,
mám notebook Dell Inspiron 17 (5000) (https://www.alza.cz/dell-inspiron-5748- ... 123271.htm).
A rozhodl jsem se že už nechci používat předinstalovaný windows 8.1.
Takže jsem si zakoupil windows 7 Ultimate 64x a snažil se ho nainstalovat, v BIOSu jsem nastavil vše co jsem měl a začal bootovat z cd-disku. V instalátoru jsem smazal staré disky a vytvořil nový, vše šlo bez problémů, pak se systém naninstaloval a spustil se průvodce prvního spuštění, který jsem vyplnil, ale na jeho konci mě čekalo nemilé překvapení. Systém napsal " Chybná inicializace". Proces jsem opakoval ještě dvakrát, ale už mi to ani nepsalo chybu a hned se vypnulo, pak se spustil bios a nic víc. Prosím o brzké reakce notebook potřebuji k práci.
Předem díky.
Instalace windows 7 ultimate Vyřešeno
Re: Instalace windows 7 ultimate
Problém by mohl být s HDD, stáhni si Hirens Boot CD, nabootuj z něj, spusť mini XP a zkontroluj disk na vadné sektory.
Děkuju za vaše názory a rady. 

Odkud jsou ty Windows 7? Co to je za instalacni medium a z jakeho je roku (posledni oficialni je nekdy z rijna 2014). Windows7 se totiz neprodavaji uz skoro 2 roky (krabicova verze).
Pokud jsou koupene na torrentech nebo na uloz.to, tak instalace vetsinou dopadne podobnym zpusobem potom, co se tam na konci nahraje do systemu loader.
Neni jednodussi tam dat zcela legalnmi Windows 10 se kterymi nebudou problemy pri instalaci a muze zustat zapnuty SecureBoot?
Pokud jsou koupene na torrentech nebo na uloz.to, tak instalace vetsinou dopadne podobnym zpusobem potom, co se tam na konci nahraje do systemu loader.
Neni jednodussi tam dat zcela legalnmi Windows 10 se kterymi nebudou problemy pri instalaci a muze zustat zapnuty SecureBoot?
Je to verze rok 2009, koupil jsem je od kamaráda.
Windows 10 nechci, protože stále ( jako win 8.1) upřednostňuje dotykové obrazovky.
Windows 10 nechci, protože stále ( jako win 8.1) upřednostňuje dotykové obrazovky.
Jestli je to verze z roku 2009 tak jako prvni vec si sezen media refresh August 2014 (instalacni DVD). Instalovat OS ktery je o 6 let starsi nez pocitac vetsinou nedopada dobre. Podle me ale ty problemy ktere bude potreba resit nestoji za tu namahu do toho vlozenou. Windows 7 jsou na tom dneska stejne jako XP - co nepodporuji nativne je nutne resit ovladaci tretich stran ktere funguji vseljak.
Schvalne skus nainstalovat ty W10 - budou fungovat bez uprav instalacniho disku a nebude treba instalovat ovladace na x zarizeni ktere to samo nepodporuje.
Schvalne skus nainstalovat ty W10 - budou fungovat bez uprav instalacniho disku a nebude treba instalovat ovladace na x zarizeni ktere to samo nepodporuje.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ovladače jsou na to normálně tak by měla fungovat i instalace.
http://www.dell.com/support/home/ie/en/iedhs1/product-support/product/inspiron-17-5748-laptop/drivers/advanced
No a začal bych od znova-formát-instal a na aktualizace bych použil-
http://download.wsusoffline.net/ a až pak windows update a dotahal zbytek(volitelné a pod.).
http://www.dell.com/support/home/ie/en/iedhs1/product-support/product/inspiron-17-5748-laptop/drivers/advanced
No a začal bych od znova-formát-instal a na aktualizace bych použil-
http://download.wsusoffline.net/ a až pak windows update a dotahal zbytek(volitelné a pod.).
Ovladace jsou, problem je skoro vzdycky v historickem instalacnim mediu. Kdyz chipset nefunguje korektne s 5 let starym ovladacem a system po prvnim restartu nenabootuje, tak jsou ovladace z webu vyrobce nepouzitelne.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co tím chtěl básník říci?Že si koupím krabicovku a stejně za pár let (koupě nového hw)OS nenainstaluju i,když to výrobce podporuje?
Re: Instalace windows 7 ultimate Vyřešeno
Vyrobce to prave podporuje tim, ze vydava media refresh disky s aktualizovanou instalaci.
Instalacni DVD z roku 2009 nemuze podporovat hardware vyrobeny v roce 2014, to je prece logicke. Jsou dve moznosti - stahnout, pujcit, koupit novejsi instalacni sadu nebo zacit upravovat stavajici instalacni DVD a nasledne si vypalit nove na DVD nebo nahrat na flashku.
Navic to, ze vyrobce zarizeni poskytuje ovladace nijak nezaruci, ze samotna instalace Windows nenarazi na neprekonatelny problem. A zrovna to je jeden z duvodu, kde je na tom instalace 7 stejne jako XP (ktere nativne nepodporuji ani SATA radic) - bez bastleni ovladacu se to neda ani nainstalovat.
Instalacni DVD z roku 2009 nemuze podporovat hardware vyrobeny v roce 2014, to je prece logicke. Jsou dve moznosti - stahnout, pujcit, koupit novejsi instalacni sadu nebo zacit upravovat stavajici instalacni DVD a nasledne si vypalit nove na DVD nebo nahrat na flashku.
Navic to, ze vyrobce zarizeni poskytuje ovladace nijak nezaruci, ze samotna instalace Windows nenarazi na neprekonatelny problem. A zrovna to je jeden z duvodu, kde je na tom instalace 7 stejne jako XP (ktere nativne nepodporuji ani SATA radic) - bez bastleni ovladacu se to neda ani nainstalovat.
Otazka je, jestli to zarizeni podporuje Windows 7 - podle me ne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3930
-
od Petison
Zobrazit poslední příspěvek
21 črc 2024 14:06