Ahoj, rád bych se zeptal na ideální pozici pro PC, jelikož mám trošku stísněnější byt nemohu s PC stolem jen tak hýbat a rád bych se zeptal jaká ideální pozice v mém případě.
Na PC a monitor mi během dopoledne svítí slunce (asi do 10:30 většinou) tak bych se rád zeptal jestli by nebyla lepši pozice pro PC tam, kde je pro něho místo ve stole. Původně jsem ho tam nechtěl dávat z důvodu že tam není takový přístup vzduchu ale poslední dobou zjišťuji že tam je chladněji jelikož se tam toho slunce ani nedotkne, ale zase tam je více prachu.. Tak nevím kde ho tím pádem umístit. Přidávám schéma jak pokoje tak stolu.
Otázka zní: kde by bylo ideální umístit PC beru-li v potaz že budu dokupovat další monitor?
Pozice pro PC
Re: Pozice pro PC
Nejvhodnější pozice je taková, kde na něj moc nesvítí slunce, takže v asi v rohu pod stolem, nicméně není dobré mít pc nalepený úplně ke stolu nebo stěně nebo podlaze a už vůbec ne na topení .
Topení je od stolu vzdáleno asi půl metru.. (nachází se pod oknem). No jelikož se nejedná o mé dosavadní PC (je v podstatě moje, ale půjde jinam), ale o další které dorazí dorazí asi za týden. Nevýhoda je že PC bude mít takovou obyčejnou case a novou v blízkém časovém horizontu kupovat nebudu, další nevýhoda je že bude celkem topit jelikož je tam starší typ GK (GTX 560Ti). Ovšem kdyby jsem už novou case kupovat chtěl tak by to byla asi Zalman R1 protože má dobře vyřešený airflow a má prachové filtry. Jinak to PC, ale zas tak na ten stůl nalepené nebude tam dole. Mám tu teď jedno s celkem velkou case a co jsem tak měřil tak by pod tím stolem měla asi 3cm na každou stranu volno, a u toho dalšího počítám s menší case takže by tam mohlo být víc místa.
Nejlepsi je poridit maly desktop a dat ho pod monitor na stul. Skrin na vysku je v dnesni dobe prezitek, lakajici pouze nizkou cenou - ale vetsinu mista vevnitr je prazdy prostor, takze pocitac zabira mnohem vice mista nez je potreba pro komponenty.
Spravne navrzena skrin nepotrebuje nic jineho, nez nasavani zepredu a vyfukovani zezadu - zadne diry zboku (takze je jedno jak daleko je od steny)
Co se tyce prachovych filtru, tak ty doporucuju ukamzite odstranit - v cistem stavu snizuji pruchod vzduchu na minimum a po ucpani prachem ho zablokuji uplne.
Spravne navrzena skrin nepotrebuje nic jineho, nez nasavani zepredu a vyfukovani zezadu - zadne diry zboku (takze je jedno jak daleko je od steny)
Co se tyce prachovych filtru, tak ty doporucuju ukamzite odstranit - v cistem stavu snizuji pruchod vzduchu na minimum a po ucpani prachem ho zablokuji uplne.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No ale v tom miniPC je zas všecko na sobě naťachmané,že tama ani neprofoukne vzduch ne?A ty prachové filtry bych si každopádně nechal.Mnohem lepší je jednou za čas vyčistit kus síťky než pak luftovat celý kompl.
No a jinak já to mám přesně tak jak to máš nakreslené,stolík v rohu vedle postele,pod ním bedna,ale s tím,že přesně pod oknem je radiátor od kterého je pc asi 10 cm severovýchodně.Mět PC postavené na stole to si nějak nedokážu představit už jen kvůli váze a taky přesně rozpracovanému místu,takže nevím kam bych ho dal.
Jo a nevím jak ti může svítit na kompl a monitor.To nemáš žaluzie nebo závěs?
No a jinak já to mám přesně tak jak to máš nakreslené,stolík v rohu vedle postele,pod ním bedna,ale s tím,že přesně pod oknem je radiátor od kterého je pc asi 10 cm severovýchodně.Mět PC postavené na stole to si nějak nedokážu představit už jen kvůli váze a taky přesně rozpracovanému místu,takže nevím kam bych ho dal.
Jo a nevím jak ti může svítit na kompl a monitor.To nemáš žaluzie nebo závěs?
Ze jse vsechno tesne u sebe nevadi kdyz je to spravne chlazene, dokonce existuji i dobre slim chladice na cpu na umisteni do desktopu takze skrin muze byt vysoka i jen 5 cm. Kdyz je malo mista, je to idealni reseni.
Problem prachoveho filtru je ten, ze sice zacpe sani vzduchu, ale nefunguje 100% - ono ve skrini je spousta dalsich otvoru kterymi je nasavan parch nerusene, navic pres prachovy filtr projde jemny prach - takze ten pocitac je treba profouknout stlacenym vzduchem stejne. Jen se pak clovek divi, proc ventilatory jedou na vysoke otacky a teplota ve skrini je porad vysoka.
Problem prachoveho filtru je ten, ze sice zacpe sani vzduchu, ale nefunguje 100% - ono ve skrini je spousta dalsich otvoru kterymi je nasavan parch nerusene, navic pres prachovy filtr projde jemny prach - takze ten pocitac je treba profouknout stlacenym vzduchem stejne. Jen se pak clovek divi, proc ventilatory jedou na vysoke otacky a teplota ve skrini je porad vysoka.
Takže správně navržená skříň by měla být tím pádem jako "tunel"? Pokud jsem to pochopil správně? Odstranění prachový filtrů vyzkouším. Desktop pod monitor je sice malá a šikovná věcička ale už teď mám na stole celkem málo místa a nevím jak dobře by to vycházelo v budoucnu po přidání již zmíněného dalšího monitoru... Rozměry stolu jsou 120 x 60 takže to tu je trochu malé no.
Žaluzie nemám, závěs takový ten hodně průhledný.. Žaluzie by pravděpodobně doma neprošli (prý je to potom jak ve vězení
) A o dobrý závěs? O ten už se snažím 2 roky 

Presne tak, jako tunel. A v proudu vzduchu disky a chladic na procesoru.
Takze kdyz ma prijit PC pod stul, je dulezite volne misto za nim, klidne muze byt v nejake skrincce kdyz bude zezadu otevrena.
Takze kdyz ma prijit PC pod stul, je dulezite volne misto za nim, klidne muze byt v nejake skrincce kdyz bude zezadu otevrena.
No ono pod stolem to vypadá takto: (omluvte nepořádek uklízet tam budu až s nástupem dalšího PC)
Místa tam je cca 25cm na šířku a 60 na délku. Takže jestli může mít skříň takových 20 cm na šířku a 50 na délku? Vzadu ke stěně to je dalších 5-10cm. Takže v tomhle by problém být neměl? Mohu tam tedy dát PC?
Místa tam je cca 25cm na šířku a 60 na délku. Takže jestli může mít skříň takových 20 cm na šířku a 50 na délku? Vzadu ke stěně to je dalších 5-10cm. Takže v tomhle by problém být neměl? Mohu tam tedy dát PC?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6809
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
31 pro 2024 23:52
-