Dobrý den,
odkoupil jsem v práci tento PC https://www.alza.cz/fujitsu-celsius-w380-d160164.htm.Doma jsem prováděl update Biosu ale bohužel vypadla elektřina.Nyní PC nenaběhne.Na stránkách Fujitsu.com jsem někde našel možnost obnovy ale je zapotřebí FDD.Bohužel deska D2917-A1x která je v tomto PC nemá konektor pro připojení FDD.Existuje nějaká možnost zprovoznění MB nebo je s ní konec.V angličtině se moc nevyznám.Děkuji
Nezdařený update Biosu
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nezdařený update Biosu
Je sice mozno pouzit USB floppy, ale pochybuji, ze se ti na ni vejde ten ROM soubor.
Pro tyto ucely lze vypalit CD nebo upravit flesku.
Pro tyto ucely lze vypalit CD nebo upravit flesku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Právě že to jsem už skoušel.Stáhnul jsem i návod kde je popisován tento problém.Na desce je zapotřebí přehodit jeden jumper a potom spustit PC a z FDD se načte recovery firmware a to mi z CD ani USB nejde.
Musi to fungovat jak z floppy (muze byt USB) tak USB flashky, ale kdo by to delal z diskety kdyz nemusi, zejo.
Flashka musi bootovaci (udela ji primo ten program of FSC), nestaci jen tak nahrat soubor a cekat ze se neco stane. Je take dobre odpojit vsechny disky a mechaniky ze zakladni desky, aby to urcite bootovalo z flashky.
V kazdem pripade kdyz to nepujde jinak tak staci odpajet tu EEPROMku ze zakladni desky a prepsat pogramatorem.
Flashka musi bootovaci (udela ji primo ten program of FSC), nestaci jen tak nahrat soubor a cekat ze se neco stane. Je take dobre odpojit vsechny disky a mechaniky ze zakladni desky, aby to urcite bootovalo z flashky.
V kazdem pripade kdyz to nepujde jinak tak staci odpajet tu EEPROMku ze zakladni desky a prepsat pogramatorem.
Tak opraveno,
nejprve pomocí utility od výrobce to flashku která má 4GB naformátovalo na 32 MB a vytvořilo bootovací.Pak přehození propojky na MB (Recovery inserted) a samo si to tu flash našlo.Děkuji za rady
nejprve pomocí utility od výrobce to flashku která má 4GB naformátovalo na 32 MB a vytvořilo bootovací.Pak přehození propojky na MB (Recovery inserted) a samo si to tu flash našlo.Děkuji za rady
Ano, to je ono - DOS flashka musi byt FAT16.
Ted bude nejspis potreba nejaky partition manager (napr. Easeus) aby se na flashdisku smazal ten 32 MB oddil a naformatovala opet na plnou kapacitu.
Ted bude nejspis potreba nejaky partition manager (napr. Easeus) aby se na flashdisku smazal ten 32 MB oddil a naformatovala opet na plnou kapacitu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11129
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
- 2
- 1964
-
od Shokata88
26 lis 2024 09:34
-
- 5
- 2857
-
od majkl00
26 pro 2024 14:06
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3296
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4100
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”