Chybné USB

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Daragon
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Chybné USB

Příspěvekod Daragon » 27 srp 2015 23:57

Zdravím,
poslednú dobu mám problémy s mojim USB. Teda, problémy sú od začiatku, ale už ma to štve. Kúpil som lacné USB z Číny s kapacitou 64GB (na obrázku snáď nezáleží). USB dorazilo, všetko vyzeralo byť ok. Kapacitu spĺňa, no problém nastal hneď pri prvom prenášaní súborov. Súbory sú FAT32 a nedá sa mi formátovať na NTFS. Prenášanie 10GB trvalo viac než hodinu a aby toho nebolo málo 7GB informácii som stratil. Myslel som, že to bolo z dôvodu, že sa pri prenose niečo poškodilo. Bohužiaľ dáta som si nezálohoval a tak ich nadobro stratil. Celé som ho sformátoval a skúsil nakopírovať znovu. Prvé dáta, ktoré som naň nakopíroval prešli v poriadku. Avšak pri opätovnom kopírovaní sa mi súbory strácajú - označujú sa ako chybné, ničia sa, nedajú sa otvoriť ani opraviť cez R-studio. Neviem čím to je, ale to USB mi príde, že je v čudu, keď sa takto správa :eh: Čo s tým teda?

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Chybné USB

Příspěvekod petr22 » 28 srp 2015 00:12

"Kúpil som lacné USB z Číny s kapacitou 64GB (na obrázku snáď nezáleží)."

To, ze flashka hlasi kapacitu 64 GB jeste neznamena, ze je tam skutecne 64 GB pamet. U flashky jde nastavit v podstate libovolna kapacita, takze je hodne pravdepodobne ze ve skutecnosti nema 64 GB, ale 4 GB nebo 8 GB.

Cokoliv se nahrava za skutecnou kapacitou, prepisuje se stale dokola proto to vypada ze data lze nahrat a proto jsou take poskozena.

Jedine co s tim jde udelat je nastavit spravne kapacitu, pak to bude fungovat jako to co je to doopravdy - 4 GB nebo 8 GB flashdisk.

Daragon
nováček
Stav:

Příspěvekod Daragon » 28 srp 2015 00:32

A môže sa správať aj tak, že keď tam dám naraz 60GB, prenesie mi ich v poriadku a potom už nevezme nič? Teda mám na mysli, že sa na dané USB dá kopírovať len raz, bez ohľadu na kapacitu (do 64GB). Lebo mi unieslo 25GB informacii, ale potom sa v ňom všetko ostatné strácalo. Nejako hapruje. Takisto tam nakopírujem dokumenty, ktoré otvára a pri ďalšom použití neskôr už nie. Mal som tam 8GB info a pri ďalšom prenose ďalších 8GB sa stratilo .. Keď som dal naraz 25GB tak z toho bolo poškodených 2GB .. Nejako tomu nerozumiem, viem o čom píšeš ty, ale nesedí mi to s mojím problémom, aspoň podľa jeho správania.

btw: mažu a poškodzujú sa mi súbory ktoré som tam dal naposledy, neprepisuju sa tie staré. A pri formátovaní sa kapacita meniť nedá, takisto ani systém súborov. To som si teda dobre vybral :lol:

Daragon
nováček
Stav:

Příspěvekod Daragon » 28 srp 2015 23:25

Dnes som skúsil jeden pokus, preplniť ho a nechať mu pár GB voľných.. Začalo to pýtať väčšiu kapacitu takže skutočná by mala byť teda 20GB, ale nerozumiem prečo keď som pridával postupne tak to išlo a dáta mizli .. teraz to spravím naraz a dáta tam ani neprijme .. no každopádne máš pravdu pravdepodobne .. och, nabudúce radšej so značkou ..

sorry za doublepost :)

Zpět na “Vše ostatní (hw)”