Light scribe

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 led 2008 07:04

Marťane, kam tolik spěcháš? Dcera (19) si letos přála pod stromeček vypálit všechny fotky, které s ní mám. Jistě uznáš, že jako dárek je vkusnější popsat placku pomocí LS, než fixem a že to trvalo 3/4hodiny? Kam chvátat? Do hrobu? :wink:
PS všechny ostatní placky popisuji fixem, ale je jistě praktické mít i jinou možnost.

to Broza, musím s tebou hluboce nesouhlasit. Viděl jsi někdy takto potištěná média? To, že někdo v I-obchodě napíše, že se tiskne v odstínech šedé, nemusí být nutně pravdou. Podívej se na odkaz od ElDiabla a jestli obrázky médií nejsou v odstínech hnědé, tak sežeru koště... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 07 led 2008 07:38

to že médium má vrstvu na pálení v hnědém odstínu(viz verbatim verze 1.2 - 2.0 light.- taky je mám doma budí dojem hnědé ale ve skutečnosti pálený text nebo obraz je opravdu jen v odstínech jedné barvy) neznamená že laser pálí v tomto odstínu.
Jak už bylo psáno laser umí pálit jen a pouze v odstínech šedé.
Jsou na to podpory co zvyšují kontrast až k černé barvě nebo se to přepaluje na dvakrát :wink:
http://www.lightscribe.ic.cz/Stranky/Li ... unguje.htm
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

BROZA
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 07 led 2008 13:19

karlos píše:Marťane, kam tolik spěcháš? Dcera (19) si letos přála pod stromeček vypálit všechny fotky, které s ní mám. Jistě uznáš, že jako dárek je vkusnější popsat placku pomocí LS, než fixem a že to trvalo 3/4hodiny? Kam chvátat? Do hrobu? :wink:
PS všechny ostatní placky popisuji fixem, ale je jistě praktické mít i jinou možnost.

to Broza, musím s tebou hluboce nesouhlasit. Viděl jsi někdy takto potištěná média? To, že někdo v I-obchodě napíše, že se tiskne v odstínech šedé, nemusí být nutně pravdou. Podívej se na odkaz od ElDiabla a jestli obrázky médií nejsou v odstínech hnědé, tak sežeru koště... :wink:

Nejenom viděl, každý den jich udělám desítky, takže mi věř že vím o čem mluvím. A koště žrát nemusíš, myslím že jsou lepší věci k snědku. :D
Intel Core 2 Duo E6400;ASUS P5B;4GB DDR2-800MHz;7600GT/2DHT

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 07 led 2008 16:15

Ohledně vypalování potislu LS na DVD Vám tady hodím jeden tip.Jak to dělám já.Obrázek,který chci vytisknout si nejprve v nějakém fotoprogramu(používám třeba Zoner nebo Photoshop) převedu na odstíny šedi a poté ještě obrázek upravím aby byl hodně kontrastní.Pak dám pálit obraz na nejvyšší kvalitu a stačí to jen jednou.Potisk pak vypadá daleko lépe. :wink:
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 led 2008 17:01

Doporučení ohledně zvýšení kontrastu, dvojím vysmažením nedoporučuji. Mohou se vytvořit nepěkné kruhy způsobené drobnými nepřesnostmi (inu, ne vždy platí, že co je psáno to je dáno...).

A co se barvy pálení týče. Je to jen slovíčkaření, ale rozhodně budu považovat za výslednou barvu tu, kterou vidím, protože stejnou logikou (šedá), by mohl někdo tvrdit, že laser pálí v odstínech zelené... Laser pálí jen jedničky a nuly, které vyvolávají chemické změny a tím odstíny hnědé na povrchu média. Jiná situace nastane po komerčním nasazení barevného LS, kdy by teoreticky rozdílné intenzity paprsku, měly vyvolávat skutečné barvonosné změny.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 07 led 2008 18:10

o dvojím pálení jsem slyšel z doslechu a jen jedno divko jsem viděl a nevypadalo zle - nikde žádná odchylka
laser začínal asi od jednoho bodu.
Znovu opakuji že laser nepálí odstíny hnědé ale šedé - jak jsi psal intenzita paprsku určuje výslednou barvu .
To že je CDčko vrstvou hnědé neznamená že laser do toho pálí hnědou(to ani nejde když je nastaven na určitou vlnovou délku paprsku ) .Není to slovíčkaření hledat za tím jinou barvu když od počátku to byla prostě šedá
a měnil se jen barevný povrch - pokud bude hnědý bude hnědý pokud bude červený bude červený ale samotná vrstva která prošla paprskem laseru bude mít barevný odstím šedé protože to vlastně laser vypálil tu vrstvu v tom místě - jo je to někdy složité pochopit ale nehledal bych tam žádnou filozofii protože je to dáno od začátku a všude to tak berou a hold my to tady na PC-HELPU nezměníme i když máme jiný pocit s toho.
Jasně že laser pálí jedničky a nuly ale ta vrstva kde se to napálí bude mít výslednou barvu vůdči okolí kde laser nepálil a záleží tedy na dané vrstvě která po vypálení změní barvu a je zajímavé že tenhle proces je všude barevně stejný ve výsledku a zatím se u mě doma neobjevilo CDčko nebo DVDčko co by po vypálení mělo vypálenou vrstvu třeba červenou než klasicky zašedlou.
Ta teoretická barvonosná změna je blbost nemá to žádný význam ani důvod proč to cpát na CD nebo DVD
i kdyby to bylo teoreticky možné.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 led 2008 18:44

Nemíním se hádat o věci tak malicherné, jako je barva pálení, jen doplním, že současné mechaniky DVD RW používají červené lasery (BlueRay modrofialový laser), takže beru zpět své troufalé tvrzení, že potisk probíhá v hnědé barvě. Byla to pochopitelně blbost, je červený :lol:
Co se barev povrchů týče, tak v čase uvádění prototypu, předváděl HewletPackard i červené a žluté mutace médií. Stejně tak v té době uváděli, že pracují na variantě LigtScribe, která bude popisovat média plně barevně. Pokud z toho sešlo, není mou vinou, já tam nedělám...

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 07 led 2008 20:04

to karlos
tohle je komedie
:lol: ještě že v tom nehraju :lol:

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 08 led 2008 15:46

Také mám doma LG H55L a nikdy mě nenapadlo zkusit něco pomocí této mechaniky "namalovat" na medium.
Na popud tohoto vlákna jsem zakoupil medium k tomu určené a otestoval. Řeknu vám, že to nevypadá zle. Malování trvalo cca 12 minut a výsledek je moc pěkný ( viz obr. )

Použitý software : Lightscribe system software

Zpět na “Vše ostatní (hw)”