"Koupil jsem Prestigio Visconte3, dal na něj w10 a musím potvrdit, že šlape jako hodinky. Žádné záseky nebo váhání, vše je OK."
Protoze mas predinstalovany OS i software. Ve skutecnosti instalace WIndows i jakehokoliv vetsiho software trva cca sestinasobek casu jako na stolnim pocitaci.
"o jsem kdysi četl od petra22, tak se tyto levné Windows tablety v zátěži hodně zahřívají až přehřívají a pak throttlují."
Ten Acer se za chvili nedal udrzet v ruce jak se zahral, v monitoringu bylo videt jak se procesor zoufale snazi omezovat frekvenci na minimum aby se to cele neprehralo. Pocita se holt s tim ze procesor zatizeny nebude.
X86 procesory holt nejsou ARMy - at se Intel snazi sebevic a dotuje jejich prodej jak chce, produkce tepla je mnohonasobne vetsi proti ARMu. V ARMu je jeste navic vykonny 3D graficky akcelerator, nacpat to do Intelu tak nedokazou vyrobit funkcni tablet.
Windows tablet
Re: Windows tablet
To Prestigio se mě ohřívá tak kolem 40st C. Nejvíc jsem ho měl na 60, ale to byla teplota vzduchu kolem 38st. Je ovšem pravdou, že ho používám spíš na internet a nějaké slabší blbnutí. Nepředpokládám, že by si ho někdo kupoval na paření, na to jsou jiné mašiny.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Kdybych chtěl něco na hry, tak nevybírám Windows tablet, bohužel android a práce spolu nejdou moc dohromady...
Ty pasivní Atomy i dlouhodobější v zátěži jsou schopné udržet těch 1,33GHz, takže nevím o jakém "throttlování" mluvíš (možná ACEr, ale ten byl vždy "individuál" v chlazení). A ta grafika v tom Atomu zas není nějaké ořezávátku ARMům . Ano oproti ARMi x86 přináší negativa, ale i pozitiva ve formě možnosti použití x86 programů.
To X: Jo, já si to uvědomuju, já tím chtěl spíš říct, že mám zkušenost z Androida, že 10" už je moc, ale i Windows jsem neměl možnost porovnat 10" vs 8"...
To La_da: Jak dlouho to prestigio vydrží?
Ty pasivní Atomy i dlouhodobější v zátěži jsou schopné udržet těch 1,33GHz, takže nevím o jakém "throttlování" mluvíš (možná ACEr, ale ten byl vždy "individuál" v chlazení). A ta grafika v tom Atomu zas není nějaké ořezávátku ARMům . Ano oproti ARMi x86 přináší negativa, ale i pozitiva ve formě možnosti použití x86 programů.
To X: Jo, já si to uvědomuju, já tím chtěl spíš říct, že mám zkušenost z Androida, že 10" už je moc, ale i Windows jsem neměl možnost porovnat 10" vs 8"...
To La_da: Jak dlouho to prestigio vydrží?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Nabíjím tak každý 2-3 dny, ale jedu na něm jenom večer tak 3-4 hod. Jsem spokojený, čitelný i hodně z boku, na slunci je to taky ucházející. Konstrukce opravdu bytelná, akorát je trochu těžší oproti Asusu, který má manželka. Jas jedu na 50% a je to OK. Používám stylus, prsty mě to jde hůř.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Díky moc, uvidím, zkusím někde vyzkoušet, při nejhorším koupím a do 14 dnů se uvidí...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2664
-
od Mety
Zobrazit poslední příspěvek
20 bře 2025 21:12
-
- 4
- 5160
-
od buchtik
28 úno 2025 13:11
-
-
Jaký tablet kolem 3000Kč ?
od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 4116
-
od michal84
22 pro 2024 21:43
-
-
-
Grafický tablet - pomoc při výběru
od showpayne » 12 srp 2024 19:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2150
-
od cisadesign
14 srp 2024 13:35
-
-
-
Tablet jenom pro Home Assistant.
od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 4647
-
od Zivan
15 bře 2025 08:57
-
Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”