nestabilní rychlost připojení k internetu

...

Moderátor: Mods_senior

hoplus1
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

nestabilní rychlost připojení k internetu

Příspěvekod hoplus1 » 03 zář 2015 16:03

Zdravím, zdá se mi, že mám nějak nestabilní připojení k internetu.. všímám si toho hlavně, když jsem si včera koupil GTA 5 a teď ho stahuji.
Stahuji ho přes Rockstar Social Club, v okně je uvedena rychlost stahování.

Rychlost je velmi proměnlivá a někdy, když se příliš sníží, tak stahování spadne a je nutno kliknout na tlačítko ,,Retry", které se tam zobrazí. Stahování pak pokračuje od místa, kde se přerušilo. Tohle vede k výraznému prodloužení času, který je ke stažení 60 GB hry potřeba, protože musím co možná nejdříve po pádu kliknout na ,,Retry" a stahování tím znovu spustit. Tohle samozřejmě není možné, když jsem ve škole, nebo je noc.

Rychlost se pohybuje od cca. 150 Kb/s až k 1.15 Mb/s, u těch nízkých rychlostí se většinou přeruší spojení s Rockstar serverem, ze kterého se hra stahuje. Při tomhle přerušení stahování někdy spadne a někdy se znovu rozběhne. Spadne i někdy bez přerušení spojení, ale vždy jen, když rychlost stahování klesne cca. na 200 Kb/s.
Rychlost větší, než 1.00 Mb/s vydrží cca. 10 min., pak se začne pomalu snižovat, vetšinou až na 300 Kb/s., cca. 10 min se dokáže držet okolo 700 Kb/s. Déle, než 10 min. žádná rychlost nevydrží a většinou se (po 10 min.) změní o více, než 100 Kb/s.

Zkoušel jsem Speed test, včera mi vyšel download 4.75 Mb/s, dnes před 2 hodinami 5.75 Mb/s a teď 6.34 Mb/s. Upload mi teď vyšel 0.52 Mb/s a předchozí výsledky uploadu si nepamatuji.

Operační systém mám Win 10., 64 bit. Připojen jsem kabelem do routeru, který je připojen k přijímači na střeše.
Dodám, že po pádu stahování GTA 5 se zobrazují chybové kódy 217 a 203, což by mělo být možné vyřešit spuštění stahování na nově vytvořeném administrátorském účtu.
Tam to ale úplně stejně hází tyhle chyby, proto, když ta rada nezabrala a protože rychlost je tak proměnlivá píšu sem.
Žádám vás tedy o pomoc a jakékoli informace dodatečně doplním. Děkuji.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: nestabilní rychlost připojení k internetu

Příspěvekod Pic » 03 zář 2015 16:31

Nejspíš si připojen na poskytovatele připojení přes WiFi síť. Problém může být u něho, ale i na trase k serveru odkud stahuješ, Zkus v příkazovém řádku zadat tracert a adresu odkud stahuješ a stiskni Enter. Zobrazí se trasa kudy data putují s časem, který k tomu potřebují a tak můžeš zjistit, kde zdržení, nebo výpadky vznikají.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

hoplus1
Level 2
Level 2
Stav:

Re: nestabilní rychlost připojení k internetu

Příspěvekod hoplus1 » 03 zář 2015 18:59

Jestli jsem připojen k poskytovateli přes wifi nevím, možné to je.
Nevím, jak mám tu adresu zjistit, v okně napsaná není. Měl bych tu trasu sledovat, když budu stahovat?
Zkusil jsem tuhle adresu http://socialclub.rockstargames.com/, ale cmd mi hodil ,,Unable to resolve target system name"

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4953
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3507
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07
  • Poskytovatel internetu Pe3ny
    od Dakim21 » 22 led 2025 19:19 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    12990
    od pikaso.andreas Zobrazit poslední příspěvek
    23 led 2025 10:42
  • Výběr kabelu pro natažení internetu po domě
    od Ondras66 » 26 lis 2024 22:26 » v Sítě - hardware