Více antivirů?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

volvo1971
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Více antivirů?

Příspěvekod volvo1971 » 18 zář 2015 23:10

Zdravím, tohle bude nejspíše velmi hloupé z mé strany a asi se mi vysmějete apod, ale není to sranda. Nainstaloval jsem si AVG antivir nikdy jsem ho neměl a tak jsem si nainstaloval AVG internet security na 30 dní k tomu jsem mohl mít několik doplnku. Nainstaloval jsem si k tomu pouze AVG web tuneup... vše je zatím ok, vymazalo mi to nepotřebné věci apod. Dokonce i zrychlilo výkon. Prostě jsem odinstaloval starý avast, co jsem měl a další kroky nainstaloval AVG a ted se chci zeptat...

1.Když mi vyprší licence mám si stáhnout nový antivirus? Na free AVG není firewall a to je docela dost potřebné, co s tím ? Nebo to bude stačit? mám hrozně rád bezpečnost ...

2. v PC mam windows essentials 2012, mc afeee security scan plus nevím jestli je mam odinstalovat.. nic mi to nedělá, když to tu mám, ale chci se zeptat vás ...

omlouvám se za hloupé dotazy apod, děkuji !

Reklama
StrakerCZ
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Více antivirů?

Příspěvekod StrakerCZ » 18 zář 2015 23:27

Nevidím důvod proč by si ti někdo měl smát, ale mít 3 antiviry je zbytečnost.
Mcafee security jde smazat přes windows odinstalátor.
Osobně doporučuji windows essentials a k tomu Malwarebytes Anti-Malware. ( občas to projet ručně a nečekat jestli to něco najde)
AVG web tuneup, tím bych si nic v pc mazat nenechal. Většinou smaže i to co člověk nechce a už vůbec ne, když se to snaží čistit registry. Uplně bohatě stačí ATF-Cleaner a Temp File Cleaner
Procesor: I3 6100
Zakladní deska: ASROCK Z170 PRO4
Chlazení: NOCTUA NH-D15S
SSD: Kingston HyperX Savage SSD 120GB
HDD : 500GB Seagate
GPU: Zatím není.
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
ZROJ: EVGA 430W
CASE : In-Win 805C GOLD, zlatá

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Více antivirů?

Příspěvekod Orcus » 18 zář 2015 23:36

Popsáno zde:
viewtopic.php?f=121&t=126503

K antiviru od Microsoftu - pěkné gui, ochrana nulová. Za security tým - Avast, AVG, Avira či Comodo - všechno ve free verzi bohatě stačí. Případně placenýho Kapserkyho.

Pokud máš Windows 7 a výše, stačí firewall, který je přímo ve Windows. Případně můžeš použít řešení od Comoda či Zonealarmu.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”