Zdravim
Chci se zeptat.Koupil jsem RAM 512mb ale po vlozeni se mi nenacte nacte se mi jen ta stara co jsem tam mel 256mb.Mam starej pc tak ani nevim jestli mi tam pude?
Stara RAM:PC 133
256mb
Stara RAM:Pc 100-222-620
128mb,Synch,100mhz CL2,ECC
Nova RAM:PC 133R-333-542-G2
512mb,Synch,133mhz,CL3,ECC
Jestli mi muzete poradit?Proc ji to nenacte a jestli tam vubec pude?
Diky!
problem s RAM(nenacita se)
To jsi na tom ještě dobře; kamarád před pár lety koupil 256MB a počítač z toho viděl jen 32 (tedy celkem 96MB, poněvadž 2 moduly po 32MB už tam měl).
Jak je to stará deska, je třeba s tím počítat.
Pokud šťastný majitel staré desky vlastní i manuál, může se dočíst, kolik a jaké ramky zvládne.
Pokud nevlastní manuál, může zkusit desku identifikovat (třeba Everestem) a čarovat se strejdou gůglem.
V každém případě – pokud dokupuješ nový HW, vždy, když jde o něco zásadního, si napřed zjisti, nakolik je to kompatibilní řešení.
Jak je to stará deska, je třeba s tím počítat.
Pokud šťastný majitel staré desky vlastní i manuál, může se dočíst, kolik a jaké ramky zvládne.
Pokud nevlastní manuál, může zkusit desku identifikovat (třeba Everestem) a čarovat se strejdou gůglem.
V každém případě – pokud dokupuješ nový HW, vždy, když jde o něco zásadního, si napřed zjisti, nakolik je to kompatibilní řešení.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Základní deska buď nepodporuje tuto paměť, protože ji nezná (jiný druh), nebo že řadič nezvládá paměť pro její velikost. Pokud vlastníš manuál k základní desce, lze v něm najít jaké paměti a jakou velikost paměti v jednom slotu podporuje. Podle všeho je to deska dosti stará a tak asi bude problém nalézt manuál na netu. Zkus sem vložit přesný název základní desky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže manuál jsem nenašel, ale z různých fór jsem zjistil, že ta základní deska podporuje oba druhy paměti. Ovšem buď 100, nebo 133, ale ne oba druhy najednou. Pokud ta 100 samostatně běží, ale 133 ne, je třeba to nastavit v Biosu. Obě ale spolu nebudou pracovat. Pokud 133 i po nastavení v Biosu nepoběží, je pravděpodobně vadná. Ještě k tomu konstatování, že je deska stará - pokud není manuál a ovladače , je již problém je na netu vůbec najít. Většinou se najdou i odkazy na již zrušené archivy.
Naposledy upravil(a) Pic dne 10 led 2008 01:17, celkem upraveno 1 x.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Yelkinson
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A nevadi u ty 512 ze je tam to "R" za tim 133?
a jestli ne tak jak to v tom biose nastavim?
ja sem ty ovladace taky nemohl najit a kdyz sem neco nasel tak to bylo aj.takze pro me nee!
a ani nevim jak se to instaluje!
a jestli ne tak jak to v tom biose nastavim?
ja sem ty ovladace taky nemohl najit a kdyz sem neco nasel tak to bylo aj.takze pro me nee!
a ani nevim jak se to instaluje!

Naposledy upravil(a) Yelkinson dne 10 led 2008 01:20, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zapomenul jsem ještě, že základní deska nemusí podporovat tu velikost paměti v jednom slotu. Moment mrknu co znamená to R. Takže velice pravděpodobně nelze 133R použít v této desce. Nejlépe sehnat někde v bazaru ještě jednu 100 a tuto prodat, nebo za ni vyměnit. Lepší radu nemám, lituji. Pro jistotu mrkni do toho Biosu, co dovoluje nastavit za paměti.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě jsem nalezl, že základní deska podporuje maximálně 512MB paměti a to celkem v obou paměťových slotech, takže s velkou pravděpodobnosti ji nepozná. Jinak v Biosu hledat Memory a p.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4049
-
od petr22